跳至
[2004年或之前] 有冇10月27日出世的BB?

首頁

尾頁

別墅

有冇10月27日出世的BB?

有冇10月27日出世的BB?
我個女係九龍的法國醫院出世

版主

2020勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 有冇10月27日出世的BB?

有!! 仲有4個咁多~~~

我 - 小倩, 仔仔在QM出世
lui_BB, 同我一樣, 佢仔仔都係QM出世
bb1027, 好明顯, 又係一個十月二十七BB
呀... 仲有一個搵唔番佢D資料!!

民房

hello,

my bb ..also 27 Oct ar..at Baptist Hospital..

別墅

我個B女開始好多說話啦,成日咿咿呀呀.又鍾意把隻手入口,對住她說話,佢會咿咿呀呀咁回應,好似想同你說話.
各位1027的媽咪,你地的BB開始對你地說話未呀?
:-P :-P

男爵府

Hi Hi

我都係1027媽咪呀~ 我仔仔依家都係好鐘意搵人傾計呀, 自己訓醒成日咿咿啊啊, 有時我未訓醒都比佢啊醒我呀, 不過見佢啊得o甘開心幾眼訓都無所謂啦~ 而且如果我起身同佢講野, 佢會好開心o甘對住我笑嫁, 真係比佢冧死我呀 :mrgreen: , 仲有佢又係好鐘意食手仔, 成個大口仔o甘, 成隻手放晒落口~ 仲有仲有呀~ 佢依家好鐘意坐, 不過當然要搵野比佢墊住la~ 如果訓佢係到佢唔鐘意嫁,

民房

我BB都係成隻手放入口,同埋成日想咬衫,又鐘意搵人陪,簡直活力充沛,成日Gung Gu Gung Gu !!!
成日要人抱,行來行去!
有時好開心o甘笑,有時眼定定,好得意
,不過喊就唔係人咁品啦

男爵府

2020勳章 育兒性格勳章

嘩哈哈~ 原來咁多1027嗎咪。

呢排公司超多野做呀,我幾日都上唔到黎八下TIM!
我阿B瑪嘉烈出世架,想當年我都係瑪嘉烈架~ 哈
大家多多指教喔。

別墅

我個BB都係好鍾意坐在我的大腿上,如果要佢"訓"低,佢唔"制",會哭得好厲害.佢開始想坐得望野啦!
如果當電視有足球睇的時候,佢會被草地的綠色吸引,望住部電視機.
唔知點解我個囡囡現在唔係好鍾意佢爸爸抱,一抱佢就會哭,但當我抱返,佢就立即收聲.各位媽媽有冇呢個問題? :-|

男爵府

carolsum

你老公係未打過你囡囡呀, 所以你囡囡唔比佢抱呢
因為我個仔識得咩人對佢好, 咩人對佢唔好呀, 有一次聽我媽咪講勁攪笑, o甘我仔仔眼訓想訓覺, 點知我媽咪個朋友見到我仔又想同佢玩wo~ o甘佢未用手指"篤"我個仔塊面law, 點知我個仔個樣立即變得好委屈o甘, 唔鐘意我媽咪個朋友呀~

侯爵府

carolsum:
係咪你由佢出世到而家,好多時都係你抱?如果係,佢就就揀人抱。

別墅

我老公由一出世抱佢的次數同我都差不多,無話邊個抱多些.
而且我老公好錫佢,樣樣野都就哂佢.但我唔同,如果佢成日扭計要人抱,我會話佢(語氣溫和),咁佢又會聽你講,然後唔出聲自己玩或者望住你.我諗佢"蝦"爸爸.

男爵府

carolsum

佢"蝦"爸爸唔出奇呀, 因為我呀仔有時都"蝦"我嫁, 好似有一次我同老公要去飲, 兩個都好忙準備出街, 工人又放左假wo~ o甘我地未放呀仔係bb床law, 點知呀仔係o甘喊要人抱, 但佢爸爸對佢講唔準喊呀, 邊個o甘得閒抱你呀, 呀仔真係乖乖o甘係床自己玩, 但點知比佢發現到我, 佢又喊要我抱, o甘我又學佢爸爸o甘, 叫佢自己玩, 點知佢仲喊得大聲, 我老公話佢"蝦"我, 知我實唔忍心見佢喊wo

大宅

我都好想bb
沈師奶

別墅

最緊要BB健健康康,平平安安咁長大
我覺得BB都好懂事,有一次我同我老公都病左,起初我地都好擔心囡囡半夜起身飲奶,唔知我地身力可唔可以支持到.
我對囡囡說:[媽媽同爸爸都病左,你乖乖地,唔好扭計呀!夜晚你自己換尿片,自己飲奶啦!]點知個晚佢大約在八點左右飲完奶後,好快睡著.我同老公在十二點左右醒左,諗住餵佢飲奶.點知佢好好"訓",一直"訓"到天光大約八,九點左右先起身.
從此之後,佢就戒左飲夜奶.

大宅

Hello, 大家好,係lui_BB介紹我來架,我的琳琳b都係1027出世架。 :lol: :lol:

大宅

Carolsum,

妳就好啦,個囡囡咁快就戒左奶。我個八妹仔好飄忽,正常時就最少要食一次依奶(半夜二點/三點),到朝早七點又要食喎,但日頭就成日掛住玩,餐餐都食一半就自己拉出來唔肯食。

別墅

feiangel
我個囡的食奶時間初初好似你個囡囡一樣呀,但佢自己識得去改變的,不需要擔心呀.每個bb都唔同的.
你要同佢講食奶的時間不准玩,食完先玩.
我個囡好鐘意一路食一路睇電視,咁我會唔比佢睇,叫佢專心食奶,食完先望電視.
你可以試吓係一個好寧靜的環境下比佢飲奶

複式洋房

halo~ 我係Miriam....我bb係10月27日出世咖...請大家多多指教
奪命鉸剪腳

大宅

[quote]由 carolsum 於 2005-02-17 19:57:44
feiangel
我個囡的食奶時間初初好似你個囡囡一樣呀,但佢自己識得去改變的,不需要擔心呀.每個bb都唔同的.
你要同佢講食奶的時間不准玩,食完先玩.
我個囡好鐘意一路食一路睇電視,咁我會唔比佢睇,叫佢專心食奶,食完先望電視.
你可以試

民房

feiangel,
你個囡囡會撩妳玩/同妳笑,真係好呀,做父母都想自己的小朋友會時時笑 你個囡囡好可愛呀,用呢種方法去分散你的注意力,等你忘記要餵佢.
我個囡鐘意睇足球呀,佢見到綠色草地上有個波同班人走來走去,佢睇得好入神.我同囡囡講有咩好睇呀?成班人追住一個波踢.跟住佢望住部電視機係度"依依呀呀".我接住又問佢不如一人一個波咪仲好.佢又係度"嗚嗚嗚嗚..."真係好攪笑 :lol:
佢好似同你講嘢咁.

首頁

尾頁

跳至