想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

e生用咗新treatment幫我容易受孕

今個月e生用咗個新方法幫我, 但係有樣野唔明, 唔知有無sister 試過呢? 我星期三打咗支針(唔係排卵針哩家, 係令到d egg 靚d同多d), 咁今日就去咗超egg, 已經有15mm同好圓, 但係e生話我, 唔知乜野唔夠厚, 就算成功結合咗, 都貼唔住個子宫 , 咁要我去屈記買pev gel, 用哩個gel會令佢厚d同會貼實d, 但係說明書內既pev gel 好似唔係咁用的.

minnie

子爵府

Re: e生用咗新treatment幫我容易受孕

Minniechung,

什麼是pev gel

大宅

照你所講, 我估佢係話你既子宮內膜唔夠厚, 通常用排卵藥助孕子宮內膜會偏薄, 用針劑就會好的, 但通常要有 1 cm 厚, 受精先會貼得實, 我估佢係叫你去買一的黃體素既 gel, 不過, 我唔知個全名, 我在一些台灣的網頁上有看過出左一的黃體素 gel 比的人在 egg day 後, 加速內膜增厚, 不過, 好似呢樣係新野, 香港咁快有很賣 ? 而且我相信這種東西在屈記係唔可能買得到, 醫生寫比你個支 gel 全名係咩, 佢說明書講咩 ?

大宅

chengy,

多謝你呀, 無錯, e生係話子宫內膜,
我支gel 個全名係"EV Lubricating Gel" PEV 交合劑.
用法: 塗搽於男, 女性性器官部位.
作用: 使行房更暢順.
以下係個網站.
跟據說明書內講, 都唔係講哩樣野,
所以我就覺得有d唔妥.

web site : PEV GEL

minnie

大宅

我今日再同E生confrim有無買錯pev gel, 哩個gel 係有其他作用的, 係令子宫內膜厚d, 我上個星五仲無用哩支野時, e生check 到我得0.4mm, 唔夠厚係會令卵子著床唔到, 咁我今日再去check , 己經有1.4mm.

你地d e生有無俾你地用哩支野呀.

minnie

洋房

我和妳一樣都係得0.4cm,醫生話好難會著床,可否介紹妳個醫生,和在何處買藥膏,須醫生紙嗎?

男爵府

Re: e生用

Minniechung
你好呀~你個e生好似有d9唔搭8咁
★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

大宅

你有無記錯, 係 0.4 mm , 定係 0.4 cm, 你今日係 day 幾呀, 我覺得無可能只有 1.44 mm, 你係唔係記錯 cm.

比個參考你, 子宮內膜生長的時間, 每天係唔會超過 1 mm , 一般在早期增殖期(4-7)天, 內膜厚 1-2 mm, 在排卵前大概會係 1 cm 厚度之內, 到排卵期會到 1.2 cm, 這是最適合的厚度, 1.2 cm 已經是夠好的了, 再厚就不是太好了, 屬於內膜過渡增生.

我有在台灣的網站看到能增加厚度的 jel 是Crinone, 但應該在排卵後用的.

男爵府

Minniechung

我個Case 同你完全一樣

我上個Cycle醫生又係話我子宮內膜唔夠厚,所以失敗了

今個Cycle都係叫我買PEV Gel,我要到Day 9先開始用

我想問下你用的時候是否用針筒,因為個姑娘俾了針筒我,但我唔記得問要放幾入

民房

我今日睇Dr佢都有叫我買PEV gel,姑娘已講話佢本身用途是增加性趣,但同時可以幫助Ю子宮壁thick D,針筒要有咁入放咁入,但我仲衰係我老公D sperm 有問題,所以醫生直頭話要我拿D sperm 去Lab 西選,揀D好sperm幫我放入子宮,聽到真係失望,自己hormone問題就話可以食藥,但依家.... :cry: 而且己經用了好多$$,都唔知得唔得? ?-( ,唔知有冇BK sisters 試過呢?
Minnie ,
我都有打針令D egg 大D ,但仲有一支要打,唔知要幾時打呢? I mean 有冇分早晚,你果時點打架?

大宅

tiani,

你個e生話你都只得0.4cm, 係好難著床, 佢無話俾你知下步要點做咩. pev gel 係要e生寫紙俾我去屈記買的,價錢$500(50g), 我諗其他藥房買可能會平d.
你不如下次睇時, 問佢點樣先會厚d, 睇下佢點suggust 你.
再唔得先再轉e生.

minnie

大宅

Mrs.Wu

My treatment schedule:

Day 3 -Day 7: 食排卵藥
Day 7 :番診所打針(靚egg針)
Day 9 : 打針(靚egg針) & 用pev gel
Day 10,11 : 用PEV GEL
Day 12 : 打排卵針
Day 13 : 好時機

今次個treatment 己經駛咗我$2600, 好貴呀.......
今次唔得我都唔知點好.

minnie

大宅

coby05,

將支針筒有咁入放咁入. 你係咪早, 午, 晚用家.
我個e生係叫我咁用的.

minnie

大宅

Chengy,

我可能真係記咗啦, 個e生每次都唔係同我講, 同個姑娘講, 所以我都係大約咁聽到.
我只係記得原本係0.4cm, 之後就聽到1.???, 話我d反應好.
Crinone 8%之前我都有用. 但係同pev gel係唔同的. 前者係令受精卵著床得好d, close得實d.

minnie

民房

Minnie.
我用gel 方法只要早晚各1cc,我打2支針要$2800, 仲未計診金 and gel $, lab$....如果fail, 真係想喊!

男爵府

minnie

thanks!

我都係早午晚用,每次1cc,但係我要到後日才開始用,希望真係有效啦

睇醫生的錢真係幾貴,失敗多一次就要俾多一次錢,慘

大宅

Minniechung ,

你有用過 Crinone , 係邊度買, 幾錢呀, 我想買呀, 要唔要醫生紙.

大宅

chengy,

Crinone 係e生開俾我用, 每支$80. 出邊可能都有得買, 但唔知駛唔駛e生紙.

minnie

大宅

Mrs.Wu,

你o個d乜野針哩家, 咁貴既. 我打d針係$400支,我都覺得貴, 你個e生會唔會收貴咗d, 我最後個次照egg+打針+安胎藥+驗孕 = $700, 你係咪都係哩個價錢.

minnie

民房

Minnie,
醫生幫我照完egg後,話未夠大,所以打呢支針,話可以令size大D,姑娘先幫我打一針,再比我針藥自己隔兩日打(因我自己識打),但打剩可以拿回去退$,但已先收$2800$了!如果只計照egg+1個月激素藥 and診金就$480,所以加加捏捏都幾貴

首頁

尾頁

跳至