意見反饋
義工
[2004年或之前] bb六個月開始轉奶粉,大家有沒有心得

大宅

國民生產總值:3010

bb六個月開始轉奶粉,大家有沒有心得

就轉奶,你地會比現在食緊條line定轉其他牌子!同埋係六個月開始轉定過了6個月才轉!

珍珠宮

國民生產總值:39190

2018勳章

Re: bb六個月開始轉奶粉,大家有沒有心得

我阿b主要食人奶,一日通常食一餐奶粉s-26,我唸遲d食糊仔後就唔飲個餐奶粉.不過如果真係飲奶粉都唔會食s-26,因為佢飲咗去大大會難d,轉邊隻就未唸,a+/snow
我有朋友同我講話唔駛6個月就轉奶粉,因為newborn奶粉好營養d,佢個女8個月先轉,我見有bkmama都係咁講,唔知係唔係

?-(
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

珍珠宮

國民生產總值:39495

小豆妹食緊惠氏金裝s-26, 會食番同一條link.至於幾時轉, 我都聽人講1號可以食到7,8個月, 甚至1歲, 之後直接轉3號, 因為1號最多營養, 我下個月會去健康院問姑娘意見先決定.

禁止訪問

國民生產總值:25295

醒目開學勳章

複式洋房

國民生產總值:469

都唔見鬼佬有六個月轉奶粉

男爵府

國民生產總值:5295

phibow 寫道:
小豆妹食緊惠氏金裝s-26, 會食番同一條link.至於幾時轉, 我都聽人講1號可以食到7,8個月, 甚至1歲, 之後直接轉3號, 因為1號最多營養, 我下個月會去健康院問姑娘意見先決定.

其實可以唔洗咁快轉住~

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

男爵府

國民生產總值:6788

好媽媽勳章

1號係最好營養的,所以我都唔會咁早轉

男爵府

國民生產總值:8461

畀面勳章 貢獻勳章

我覺得BB吃S-26的1號都不錯,肥肥白白咁

我有朋友俾奶粉我,佢係診所NURSE..佢話太早轉2號會好易便秘,如果吃1號OK就吃到1歲都可以~~

大宅

國民生產總值:3010

多謝各位的意見!

複式洋房

國民生產總值:409

我會歲半後才轉,因看過BB雜誌文章說1號是最接近母乳 (份子細)Baby 最易吸收,製造成本最高,所以最貴。我大女約兩歲才轉 S-26 No. 2,一直便便都一日一次很正常。現在仔仔食人奶 + (S26 No.1)

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.