母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日妹珠一歲喇!

各位
雖然大仔(早產兒)吃了16個月泵出來嘅人奶,但因為有兩隻b,而細囡埋身吃奶一直都不太理想,出生初期更因黃得厲害,雖然開刀生傷口未復原,便要醫院健康院兩邊走了足足3星期,又要泵出替她補奶...原以為只可餵到細女放產假之後,但竟然捱下又耐d,去年7月之後工作忙,午餐已沒有泵奶,而且屋企又有事發生了..以為撐不多久了,但終於又到妹珠一歲了,我囡囡雖然7月之後已無埋身,但好安慰的是她到今天仍是全人奶b...我的經驗是就算無法埋身餵(如我大仔),只要有恆心及努力也可以成功餵人奶一段長時間(當然能埋身就最好:mrgreen: )...希望其他媽咪亦努力 ,bb長食長有
我有兩個小寶貝!

別墅

Re: 今日妹珠一歲喇!

Yes, U're right!只要有恆心及堅持,以及一顆愛兒女之心,一定可以成功的!PROUD OF YOU!

祝妹珠生日快樂,活潑可愛,精精靈靈,可以繼續享受媽媽奶 :mrgreen:
旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

男爵府

mattiemama,
個多月前, 由於轉 office, 上班不能泵奶, 好在你給我的回應, 使我安心許多. 而家我泵奶亦都穩定好多. 希望可以好似你 bb 繼續 人奶 .....!

祝 妹珠 快高長大, 健康快樂. 聰明伶俐...!

大宅

你好犀利啊! 祝囡囡生日快樂, 快高長大!

子爵府

妹珠媽:
你真係好叻呀!
兩個BB都是母乳寶寶.
他們一定好多謝這個偉大的媽媽呀!

大宅

irischanpl, misslee, gigiso
多謝你地對妹珠嘅祝福! 大家努力!

mango22
唔使客氣!我只係將一d過來人經驗話俾你聽唧,因為大仔時,佢仲住緊icu時, 佢身體情況時有變化,作為媽咪壓力好大,我也經歷過只泵出一安奶的情況,知道壓力等...十分影響奶量,但只要持之以恆,放鬆心情,情況便會改善的了! 同你打氣
我有兩個小寶貝!

複式洋房

Congratulation!
我地繼續努力加油,俾d最好慨野俾BB

子爵府

真係飲得杯落!
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊