興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

唉!機乎講得出嘅清潔劑屋企都有,但係佢最鍾情用嘅都係漂白水 激鬼氣咪唔買囉!佢轉頭乜都用潔宜亮,我點看住佢喎
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

水晶宮

原帖由 FA8866 於 09-8-25 21:58 發表

我好慘呀.
今日去見新醫生,但個姑娘竟然miss左我個booking,我on居居咁C左去中環,等左個幾鐘,先話我聽個dr.趕住去醫院,今日幫唔到我睇,要聽日去過.....點解我依家好似比緊私家$$但睇公立咁架....好灰呀...:na ...

亞花咩事要睇醫生...
少奶奶的身份,丫頭的命...

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 DoReMi媽媽 於 09-8-26 21:04 發表
嘩 ~ 乜轉咗嚟哩度咁隱蔽? 好彩我都揾到

轉黎呢度仲名正言順亂吹一通,又多一版按下,得閒入家傭,得閒係度留腳毛.幾好玩.

公爵府

原帖由 54heima 於 09-8-26 23:38 發表

亞花咩事要睇醫生...

想生BB.

公爵府

原帖由 sillything 於 09-8-26 18:05 發表
頂!洗煲呀,太太我鍾意乾淨,無事嘅你死我都會死啦。得啦得啦,無嘢喎!
唔通我鍾意污糟,所以我從來都唔用潔宜洗嘢!
醫生你話比我啦!:-( :-( ...

我bun都好like用佢黎洗煲,不過只係洗外面.您個洗埋入面好誇張喎,日日煲燶野要"省"咩???

水晶宮

原帖由 FA8866 於 09-8-26 23:40 發表

想生BB.

系未有左...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 45# FA8866 的文章

根本無燶,只係佢覺得咁樣先叫洗嘢,乾淨喎!
我們都以為,很努力去做,就可以做好一件事。但原來我們是很用力地,去做錯一件事。

王國長老

王國長老

想生BB.

花姐加油, 妳平日積福行善, 希望快d有好消息.

妳的fans
edea
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sillything 於 09-8-26 23:08 發表
唉!機乎講得出嘅清潔劑屋企都有,但係佢最鍾情用嘅都係漂白水 激鬼氣咪唔買囉!佢轉頭乜都用潔宜亮,我點看住佢喎

漂水我懷疑我舊工人都有用嚟漂餐具, 因為我有隻茶杯, 舊工人時代從來唔會有茶跡, 但佢走咗之後, 隻杯啲茶跡越嚟越厚. 我而家公主都鈡意用漂水洗衫, 仲要件衫唔係成件都係白色佢都攞去漂, 結果將啲本來黑色o既logo漂到變咗淺啡色, 真係慶到想講粗口. 仲要公主自己都唔發覺啲字已經變咗色喎!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 FA8866 於 09-8-26 23:39 發表

轉黎呢度仲名正言順亂吹一通,又多一版按下,得閒入家傭,得閒係度留腳毛.幾好玩.

名正言順哩樣就係, 不過按多一版o既話..........如果BK run得順就OK, run得唔順就要等好.......................................耐!

大宅

加油! 努力!

想生BB.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 FA8866 於 09-8-26 17:50 發表
我心情靚番晒啦,
今日卒之見識到個專業醫生啦.果然勁.
逐項細心問,再解話.最正係唔駛SIDE時間,即使開始療程.
嘻嘻,依家信心大左好多,希望Winne做契媽成功. ...

Fa,Fa, 醒個doctor 嚟用吓得唔得, 柯仔有親戚啱洗

大宅

好媽媽勳章

原帖由 sillything 於 09-8-26 18:05 發表
頂!洗煲呀,太太我鍾意乾淨,無事嘅你死我都會死啦。得啦得啦,無嘢喎!
唔通我鍾意污糟,所以我從來都唔用潔宜洗嘢!
醫生你話比我啦!:-( :-( ...

唔得! 柯仔係 排 no. 1, 要睇我先
再加上我有咁多樣"補品, 你先得 1 樣, 乖乖地, 排柯仔後面.

公爵府

原帖由 Osb 於 09-8-27 12:56 發表

Fa,Fa, 醒個doctor 嚟用吓得唔得, 柯仔有親戚啱洗

等我試左先,真係得先話您聽,因為仲要睇下佢follow得好唔好.
不過我覺得佢真係幾貴.所以試清楚先,唔好害人.

公爵府

原帖由 DoReMi媽媽 於 09-8-27 10:33 發表

漂水我懷疑我舊工人都有用嚟漂餐具, 因為我有隻茶杯, 舊工人時代從來唔會有茶跡, 但佢走咗之後, 隻杯啲茶跡越嚟越厚. 我而家公主都鈡意用漂水洗衫, 仲要件衫唔係成件都係白色佢都攞去漂, 結果將啲本來黑 ...

您個公主應該係色盲,呢家野無得搞.

我會要我bun用廚房漂潔液漂杯&"針"板.不過佢成個月先會用一次.我自己習慣每次用任何餐具都受熱水洗下先用.[我d怪癖]

您地可以試下,感覺會乾淨d.

公爵府

原帖由 qqqqqq 於 09-8-27 10:46 發表
加油! 努力!

我會.些些.

大宅

Hi FA8866,
我想問下你有無試過成家去Travel,掉低個印印係屋企,應該安排佢做咩? or 叫佢放假? 點計?

原帖由 FA8866 於 09-8-27 15:18 發表

我會.些些.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 FA8866 於 09-8-27 15:17 發表

您個公主應該係色盲,呢家野無得搞.

我會要我bun用廚房漂潔液漂杯&"針"板.不過佢成個月先會用一次.我自己習慣每次用任何餐具都受熱水洗下先用.[我d怪癖]

您地可以試下,感覺會乾淨d. ...

針板都得 ??

公爵府

原帖由 JLRLCH 於 09-8-27 16:56 發表
Hi FA8866,
我想問下你有無試過成家去Travel,掉低個印印係屋企,應該安排佢做咩? or 叫佢放假? 點計?

我個係bun.
試過成家去旅行,我會係出發前同佢講定我想佢做d咩野清潔!,因為我屋企差不多日日有人,有時有d清潔係好難做.所以趁我地走晒就叫佢做,我第一次成家出門剩低佢個時都驚驚地架,不過佢好好,plan好左想做既野,然後問我可唔可以買佢須要既清潔用品.卒之5日後我返到黎開心到暈,佢幫我將1,600呎既地板打晒"立",靚到爆.仲話我聽佢係將d野拎起黎打.[暗示佢無偷懶 ]
依家住呢間我就會叫佢大清潔&滅虫,因我對殺虫藥敏感,平時我係度佢都做唔到,所以我消失佢就會做囉.

我自己出門唔會當佢放假的,人工我比足,但當然我無期望佢唔蛇啦,只要我返到屋企仍然係我間屋我就得架啦.

公爵府

原帖由 Osb 於 09-8-27 18:50 發表

針板都得 ??

用廚房漂潔液可以呀.
不過都幾煩的,浸完要用清水浸幾次,最後又要用熱水浸.
我同bun一齊食既,我有事佢都唔會好過,我成日嚇佢會中毒會死人,佢仲驚過我.博埋條老命去擦.

首頁

尾頁

跳至