興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

USB困難

安裝了手寫板及PC CAMERA,都是用了一次後就出現問題.
REMOVE後再安裝都用唔到,出現"USB 無法辨認"
請問有無人可以幫忙解決此問題,是否我的電腦不穩定,還是USB插座有問題,但為何最初用到一次.

侯爵府

畀面勳章

Re: USB困難

您個windows OS係98se?win2000? winXp?係咪最update既service pack?

有機會撞driver(尤其係手寫板...),試下uninstall晒佢再裝過!先dc,後手寫板睇下邊個出事.... ?-( ?-(

別墅

係winXp,已uninstall手寫板及pc carmera再裝過,仍是無法辨認,請問還有什麼問題?
多謝!

大宅

手寫板經常出現有關情況,如果可以,你可以慢慢試下佢同乜device有衝突,好多時都係 USB Printer,如果真係,可以換過塊手寫板試試。

複式洋房

Or buy a new computer

侯爵府

畀面勳章

ctf1029 寫道:
係winXp,已uninstall手寫板及pc carmera再裝過,仍是無法辨認,請問還有什麼問題?
多謝!

係咪所有usb port都試暈?您先試跟底板個d,唔好試機箱前置個d;都唔得就

別墅

單一device得唔得,如無問題。建議先upgrade bios,有可能舊bios無法辨認新的web cam。
另你是原裝機定砌機,用咩板?
:-D :-D :-D

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

我都有類似問題,就係之前買

首頁

尾頁

跳至