心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我朋友係呢間銅鑼灣LB公司做, 中晒毒.....

各位:

我朋友係呢間銅鑼灣LB公司做, 中晒毒, 工又唔返, 用六萬四去買貨 !日日上LB, 今日約我飲茶, 帶個LB FRIEND出來猛話好搵, 話會有樓有車, 叫我放棄份工做LB....飲完茶比錢我朋友就話無帶錢問我比住先... 吓....唔係掛??每人$36都無??

最後行街買衫都無錢問我借...我真係好擔心佢

?-( ?-( 令我聯想起最初佢叫我入LB, 我上網搜尋LB, D 人話LB友身光頸靚, 但一到比錢, 個個都無錢的...

我覺得間公司係呃人...淨係介紹人入會買貨, 唔駛做, 一個月收入有冇可能過萬!?? 咁正??

我應該點樣勸我朋友呀!?

希望大家比D意見!謝謝...

Don't try to understand a person for searching internet. Remembering, full of lies in this world.

別墅

Re: 我朋友係呢間銅鑼灣LB公司做, 中晒毒.....

哎呀,呢d公司真係呃人架~同一些用層壓式推銷既公司一樣,坦白講,有冇咁筍唔洗返工,唔洗做就有錢收咁大隻蛤蜊隨街跳呀,咁好唔搵埋自己老豆老母做~開頭就比少少甜頭你,之後間公司摺左就真係血本無歸喇
我睇電視講過,一些類似既公司,係叫你落街同人做問卷調查,話自己搵過萬一個月,靠咁樣介紹人入會,每介紹到十個人就會有錢收,而呢十個人每介紹到一個人,你又會有錢收,咁樣就會賺好多喇.. 但其實咁樣間公司係一定會爆破既,d高層一搵夠就走架喇,等你地d人仲辭埋份工同佢做....
你睇下可唔可以同你朋友既父母講,叫佢地勸下佢...唉,佢拎左成6萬幾蚊買貨,你而家講乜野大道理佢都聽唔入耳架喇~你朋友都冇晒理性,仲以為自己將會發達,其實呢d用常理都諗到係呃人 你一係同佢講囉,香港地有一樣野會係唔洗做都有錢收,就係係幕後搞"毒",你賣白粉就真係唔洗做喇,仲幾日唔埋就有千千聲咁收返黎 :exclaim: 你咪問
下佢囉,佢而家賣咩野咁巴閉??唔洗做有過萬銀收??發緊夢呀 ?-( 你賣個d野,係咪人地用少陣會死架??會上癮架??如果佢唔聽都冇計,佢而家都已經比人呃左(佢個6萬4,唔洗旨意賺得返 )到佢等極都冇錢收,佢就會醒架喇...... :-|
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

複式洋房

你的朋友錢已付出去了...看來是不樂觀囉~讓他上網去查香港直銷協會的會員,看有沒有他做的那家.上面該有介紹正當的直銷和不正當的直銷的分別哦~我知道正當的是可以無條件退貨的...叫你朋友試試看囉!要不就早點抽身...免得越踩越深...

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我不是做傳銷的,但早前我看過報紙講過,受香港承認合法的直銷公司只得6間.

如果我冇記錯是:

amway
herbalife
unicity
nu skin
ma....(唔記得)
...... (唔記得)

總之有LB份啦

我知逢是合法直銷公司是可以至少7日-30日內退貨, 不得多收10%收手續費呀!留意呀啦!

伯爵府

牛年勳章

我都上過去 , 之前我個fd叫我上去 , 佢又無講係咩, 我又唔知有d咁既野 , 上到去比我個fd 同一個人勁煩 , 煩左好耐 , 最終我都比左5千幾蚊 , 之後我都無上去la
算la , 當係一個教訓law
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

洋房

LB係咪賣香“芬”果間呀?其實我以前有個超級唔熟既同學話約我去銅鑼灣行街,我都覺得怪怪地,不過我都照應承佢,之後我就打俾我的好友,佢同樣同果個同學唔熟,我就佢呀邊個有無搵佢..................刪除幾百字.........最終我就逃避果個超級唔熟既同學........但果排佢就狂打電話俾我,好煩架!!!!!!
debbywieland,你個fd俾左咁多錢,真係好難叫佢收手架!!!

複式洋房

係呀..賣香“芬”果間呀...

佢都係成日狂打電話俾我, 終於比佢叫左出來飲茶, 佢叫我, 重有我家姐入會, 最離奇我家姐都唔識佢

真係好煩呀!!
Don't try to understand a person for searching internet. Remembering, full of lies in this world.

水晶宮

好媽媽勳章

LB搵到錢,不過唔係依家.早七八年前果班人就真係搵到.依家都幾難.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

別墅

我真係唔明點解要貼錢做囉,真係好笑 :lol:
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

大宅

好媽媽勳章

我有個fd早幾年又係中哂LB毒,仲去邦民借左十幾萬去買貨,好在佢上年就醒左,但而家個個月都要還條財務數....

大宅

抵死
d人咁貪心,又無腦又蠢(佢自己唔知o架).
將d錢做小生意仲好la

洋房

我之前有個朋友又係做緊, 佢又係中左毒咁呀, 佢係我最好既朋友, 果時佢叫我做, 我都有應誠佢, 不過諗諗下又唔想做, 大家就有一排冇聯絡, 我有時唔響屋企, 佢搵唔到我, 就以為我避佢, 不過好彩佢都清醒番, 冇再做, 佢果時叫我做, 都係只需5000蚊本, 每人只需叫5個人入會做可以收錢, 一路收落去, 我朋友當時都有賺嫁, 或者係佢好彩啦, 不過你都係唔好同你朋友講太多, 最多一排唔搵, 再睇下佢清醒番未. 如果而家因為呢d 野而鬧交, 到第時佢正常番就好難做朋友. 等下先啦.
WING WING :lalala: ;-) 8-) :-D

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

click here

別墅

個陣都有個普通朋友叫我做~~
我彩佢都傻~擺到明搵人笨7既野黎啦~!!
係d傻人先會上當....
傑傑0係2004.3.3出世~重3.33kg~!!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我朋友個時又係叫我入會呀,佢話你越搵得多人越賺得多,我只覺得,我自己俾5000蚊唔係問題,但去邊度搵到五個人都俾5000蚊去入會呀??5000蚊唔係一個小數目,仲要俾左5000蚊,好似唔係好多貨囉得返,佢一個爐都要成1000蚊啦~~最後當然冇理佢啦,佢最後都冇做,D貨用到而家都未用完,到而家佢都唔覺得係呃人,因為佢話D野真係有用喎~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

伯爵府

咪即係傳銷,呃錢架!!

別墅

Pulmma 寫道:
我不是做傳銷的,但早前我看過報紙講過,受香港承認合法的直銷公司只得6間.

如果我冇記錯是:

amway
herbalife
unicity
nu skin
ma....(唔記得)
...... (唔記得)

總之有LB份啦

我知逢是合法直銷公司是可以至少7日-30日內退貨, 不得多收10%收手續費呀!留意呀啦!

我諗你數小了一間有17年歷史既forever

首頁

尾頁

跳至