產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實有bb可唔可以飲豆漿嫁????

如題 ?-(

禁止訪問

Re: 其實有bb可唔可以飲豆漿嫁????

大宅

豆漿好有益架,我間中都有飲。有中醫師同我講過話如果怕涼可以落d薑汁黎飲

大宅

我見d媽咪都有飲既....不過我好想飲呀><冷熱都唔飲得....
有咩野飲得同食得嫁....

大宅

我由4個幾月開始,我老公就自製豆漿俾我飲至依家都8個幾月o羅!其實都冇o野呀!姑娘都話可以飲呀!有鈣質嫁!對奶敏感o既媽咪都可以飲呀!飲豆漿對bb皮膚好呀!又白、又滑嫁!如果怕涼o既,可以到週數大o的先飲啦!其實我依家仲可以當水飲添!不過我冇o者....。 :wink:

大宅

哦哦~~原來係咁.....我依家好想飲呀><除左飲水,就係飲熱野,間中偷飲維他奶....

大宅

我媽咪話佢'駝'我個時成日飲豆漿架!我出世時真係幾白 (可惜keep唔到,我而家都唔白既? )

而我都有飲熱豆漿呀!不過都係飲鮮奶多D
其實人人既体質都唔同,所以'涼唔涼','寒唔寒'都係睇自己架既!如果你唔放心,咪飲少少試下先囉!個肚冇乜唔舒服,下次咪再飲多少少囉!我諗唔駛咁驚,咁擔心既 如果真係乜都聽晒人地講,咁乜都唔駛食,唔駛飲lu,所以都係信自己(個肚)好D :wink:
但我覺得有冰既凍野唔好飲,係雪柜剛拎出黎既野,就真係唔好立即食住,放一陣唔凍先食會好D囉!

大宅

我由4個月開始飲, 每日飲2-3glasses, 仲係凍tim.因為飲唔到鮮奶,飲完想嘔,所以用無糖豆漿代替law. So far,無問題wor. 我最初都驚涼ga,每天只飲小小,仲要熱飲,後來覺得無什麼副作用就每日飲多D LA,仲飲凍TIM.

公爵府

我都係飲唔到鮮奶, 就改飲鈣思寶, 唔凍, 豆漿有鈣質呀, 有益, 不過都係過左頭 3 個月先敢飲, 怕涼.
[/url]

別墅

我都有飲但唔係日日都飲。我主要飲媽媽奶粉,因為飲奶会嘔。但係好奇,我到7個月又飲到奶,不過一定要凍。

公爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

我成日飲呀

子爵府

好媽媽勳章

我唔鍾意飲奶...所以我有bb個陣時會飲豆奶...豆漿...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

我4個月開始就日日飲lu,低糖with calcium,因為我都飲唔到奶o架~
宜家5個月,我唔覺有乜問題啵,仲要飲凍o既添~

p.s.聽講煲熱o既奶係會流失vitamin C~所以我驚豆漿都會係咁,所以都係飲凍o既~

大宅

我馱到四個月開始,一天飲一大枝豆漿.簡直是豆漿當水飲.直到生.連賣豆漿的都認得我老公.

阿媽話飲豆漿BB皮膚會好靚.又白又滑又乾淨.
我自己都好白.皮膚都幾好.
我BB出世都一樣掂!

不過如果寒底的人要試少少,無不適就可以飲.

大宅

我一直有飲豆漿,大肚都照飲,OK喎!沒有什麼不適,BB出世皮膚都好靚.又白又滑...

男爵府

我7個開始就每星期都飲﹐仲係自製﹐因為可以自己控制糖份...少甜or走甜。
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

大宅

我本身都好鍾意飲豆漿,但我在初懷孕時,去圖書館借d胎教書睇,其中有一本(好似係大陸出)話豆漿因為有好多"痴"(唔記得點寫~係女性個"痴")激素,所以如果懷的是男孩,在懷孕期飲豆漿令男孩思想女性化的機會較大,
我睇完好驚,雖然唔知真定假,但好似有少少point,因為豆漿真的有天然激素對女性好好,所以我一直都唔敢飲,最多係後期食下豆花.(因為書說是早期腦部發展有影響)
ps.我唔知真唔真,只係post出來大家看看.

別墅

我一有咗就日日早上飲脫脂鮮奶同晚上飲鈣思寶, 鈣思寶高鈣低脂好有益, 又平過鮮奶, 百佳同惠康成日比人買哂, 其實一日要飲2-3包鮮奶好貴, 而家29週都無問題, 我朋友都有飲, 阿B出世後皮膚都好滑, 你睇張大頭相就知.

首頁

尾頁

跳至