興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

"便利"搵白龍王求證...原來虛驚一場

> 今期"便利"話佢地遠赴泰國搵白龍王求證年三十晚唔好出街單野,原來虛驚一場,以
下copy左d內容比大家睇。
>
> --------------------------------------------------
>
> 災 難 電 郵 引 恐 慌   白 龍 王 獨 家 親 解 年 卅 晚 凶 兆
>
> 本 刊 記 者 向 白 龍 王 表 明 來 意 , 並 遞 上 電 郵 的 影 印 本 , 白 龍
> 王 細 看 了 一 會 , 就 以 潮 州 話 和 泰 文 與 記 者 對 談 , 由 弟 子 充 當 翻 譯
> 內 容 如 下 :
>
> 白 龍 王 : 「 早 前 我 係 有 向 一 位 命 格 屬 土 的 善 信 講 過 , 叫 佢
> 12 月 26 日 當 日 要 立 即 離 開 泰 國 避 一 劫 。 至 於 農 曆 年 卅 晚 9 至 12 點
我 亦 有 叫 佢 唔 好 出 街 , 原 因 係 佢 既 運 氣 係 個 段 時 間 比 較 差 , 而 唔 係
> 叫 所 有 人 都 唔 好 出 街 ! 」
> 記 : 「 咁 同 是 屬 土 的 香 港 人 需 留 在 家 中 過 年 卅 ? 」
> 白 龍 王 : 「 唔 使 , 呢 個 只 係 針 對 個 位 善 信 , 其 他 人 唔 關 事
> 。 」
> 記 : 「 你 有 預 測 05 年 韓 國 、 日 本 有 危 險 嗎 ? 」
> 白 龍 王 : 「 我 係 04 年 年 頭 預 測 亞 洲 地 區 有 危 險 , 而 唔 係 05
> 年 , 我 從 來 都 冇 叫 人 發 放 呢 個 電 郵 , 可 能 係 一 個 傳 一 個 啦 , 所 以
> 大 家 唔 使 驚 , 冇 事 既 ! 」
> 記 : 「 依 家 有 人 將 呢 個 電 郵 周 圍 轉 發 , 嚇 親 好 多 人 , 你 會
> 原 諒 佢 嗎 ? 」
> 白 龍 王 笑 著 回 答 說 : 「 佢 自 己 都 唔 知 發 生 乜 事 , 我 梗 會 原
> 諒 佢 啦 ! 」
> 記 : 「 香 港 05 年 會 有 天 災 、 疾 病 或 其 他 重 大 危 機 嗎 ? 」
> 白 龍 王 : 「 香 港 05 年 會 慢 慢 好 , 經 濟 亦 會 重 新 起 飛 , 世 界
> 各 地 會 有 好 多 人 去 香 港 搵 工 做 , 香 港 係 一 個 福 地 , 唔 會 有 重 大 既
> 天 災 和 疾 病 發 生 。 不 過 市 民 要 笑 多 d , 唔 好 咁 多 怨 氣 , 唔 好 鬧
交 , 做 乜 都 唔 好 心 急 , 香 港 人 只 要 團 結 , 用 心 做 好 每 件 事 就 會 好 , 冇 野 要 擔 心 。 」
> 記 : 「 會 為 香 港 和 香 港 人 祈 福 嗎 ? 」
> 白 龍 王 : 「 當 然 會 啦 , 香 港 人 記 住 要 笑 多 d 就 會 好 喇 ! 」
> 記 者 臨 走 前 , 他 又 再 三 叮 囑 說 : 「 05 大 家 唔 使 驚 , 冇 事 既
> ! 」

男爵府

Re: "便利"搵白龍王求證...原來虛驚一場

虛驚一場

男爵府

thx

複式洋房

Thanks~~~~

等待驗證會員