論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

點算好...

我o係印印個柜統摷到了一張屬於她人(亦是印印)的身分證, 如果我質問她, 就會比她知道我摷過她的嘢, 但如果我吾問她, 我又怕她會吾會做埋一d作姦犯科的事. 咁點好呢? 有冇bk媽咪有好辦法呀? 請幫幫忙!

子爵府

Re: 點算好...

你同你工人講 : 我今曰響房執到呢張身份証呀,你知吾知係邊個架??
佢答乜都好,你吾洗理...
你跟住同佢講 : 藏有他人身份証係刑事罪,要坐監架!!
如果佢話佢吾知呢張ID的來源 or 係幫朋友袋住先之類呢.
你就帶埋工人拎張ID去police station 度報 "found property", 比工人知道吾可以同人袋ID !!

別墅

bbccqq 寫道:
你同你工人講 : 我今曰響房執到呢張身份証呀,你知吾知係邊個架??
佢答乜都好,你吾洗理...
你跟住同佢講 : 藏有他人身份証係刑事罪,要坐監架!!
如果佢話佢吾知呢張ID的來源 or 係幫朋友袋住先之類呢.
你就帶埋工人拎張ID去police station 度報 "found property", 比工人知道吾可以同人袋ID !!

但係我係o係佢個柜統入面摷到, 而且重係比佢自己的嘢傘住, 我好難話我係房度汁到喎! 因為係擺到明要摷先會發現得到.

子爵府

你拎住張ID佢已經驚la~~~身有屎,
你要玩心理戰.....你吾好比佢大返轉頭.....
你第一句就問 : 點解我響你房執到呢張ID ???
要佢即答......如果佢問你有無巢佢D野??
你咪鬧佢 : 而家我問你定你問我呀???
見招拆招la ~~

因為 : 藏有他人身份証係刑事罪,要坐監架 !!係事實!!

別墅

重有冇媽咪有其他辦法?

大宅

shanpig04
你話天氣好凍, 你夠不夠衫著呀? 小心冷親呀.(扮關心) 趁勢就叫佢打開佢個柜統比你睇吓有什麼衫. 索性同佢一齊摷咪得囉

男爵府

好媽媽勳章

其實我都好贊成bbccqq的做法,我都會話係佢間房的地下見到張証,仲要問佢發生左咩事,我諗佢都未必好肯定係你摷佢的東西,佢可能都比你大到

佢平時做野點呀

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我又唔覺得比佢知道摷佢嘢有咩大不了, 因為佢住係我屋企, 對於佢放喺我屋企o既嘢我要負責喎! 我梗係要知道有冇啲違法o既嘢喺屋企啦. 好似我個賓佢都知我會時不時check佢間房(我直情話俾佢知我會咁做), 因為我同佢講過唔可以放太多私人物品(儲埋啲舊衫褲)喺我屋企. 所以用bbccqq個方法我唔覺得有咩問題囉. 而且講得咁婉轉(係地下執到), 佢知自己理虧都冇得出聲.

首頁

尾頁

跳至