美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

Etude House 仲有咩好介紹.

大宅

wai001,

我想問下innisfree ~ red wine 果套禮品裝果三支點用, 我只係識用 sleeping mask 果款咋, 我今日想開黎用.

珍珠宮

洗完臉,加d softener 落化妝棉度去輕抺全臉去o左d角質層,然後用essence搽,之後加其他night cream / lotion, 再用sleeping mask law!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

大宅

原帖由 wai001 於 09-9-2 22:55 發表
洗完臉,加d softener 落化妝棉度去輕抺全臉去o左d角質層,然後用essence搽,之後加其他night cream / lotion, 再用sleeping mask law!!!

THANK YOU!!!

珍珠宮

唔駛客氣!!!
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

Beauty Credit 有隻co-enzyme Q10 wrinkle essence 都ok 唔錯wor!!!

洋房

水貨定行貨﹐label成份有無英文。之前用韓貨﹐全部韓文唔識睇

珍珠宮

我係用韓國beauty credit 間shop 送出o既sample,之後覺得好用,所以請人幫忙在韓國補買!!!

原帖由 wai001 於 09-9-8 22:31 發表
Beauty Credit 有隻co-enzyme Q10 wrinkle essence 都ok 唔錯wor!!!

珍珠宮

想皮膚好,一般basic steps 係:

早上
洗臉+toner+essence+eye cream +day lotion/cream/防晒

晚上
洗臉+toner+essence+eye cream+ night lotion/cream

珍珠宮

另外o既野,係平時一星期兩次paper mask / clay mask,另可晚晚fu 不同o既sleeping mask / pack / gel!!!

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

My order is :
早上
洗臉+eye cream+toner+essence+day lotion/cream/防晒

晚上
洗臉+eye cream+toner+essence+night lotion/cream

Is it OK?

原帖由 wai001 於 09-9-9 20:54 發表
想皮膚好,一般basic steps 係:

早上
洗臉+toner+essence+eye cream +day lotion/cream/防晒

晚上
洗臉+toner+essence+eye cream+ night lotion/cream

珍珠宮

都ok 啦!!!

原帖由 JChan 於 09-9-9 21:14 發表
My order is :
早上
洗臉+eye cream+toner+essence+day lotion/cream/防晒

晚上
洗臉+eye cream+toner+essence+night lotion/cream

Is it OK?

子爵府

請問sleeping mask 係唔係fu過夜架?

珍珠宮

yes, absolutely!!!

原帖由 christy-mama 於 09-9-11 14:56 發表
請問sleeping mask 係唔係fu過夜架?

珍珠宮

開始用一隻新牌子叫nature republic o既paper mask, 依個brand 係搵o左阿Rain 做代言人賣廣告架!!! 依個brand d paper mask 好超薄,質地好似一片膠質o既紙o甘law,但好juicy wor, 好多精華架,都幾正wor!!! 又唔貴.,只係$1000won / piece, 都好扺用啊!!!

大宅

請問邊隻牌子嘅paper mask比較好用呀??我想揾隻勁保濕嘅paper mask,thanks!!

珍珠宮

好難講,其實好多不同brand 出o既paper mask o既quality 都好好,好ok 架la!!!
其實咩brand 都冇咩所謂law!!!

不過,本人用過the face shop d paper mask, 覺得比較乾身,唔夠juicy wor!!! 我覺得依個brand 唔多ok wor!!!

珍珠宮

有間hk o既公司叫 駿盈國際貿易有限公司
http://www.imegabeauty.com
好似有得幫人order d 韓國skincare, 好似都唔太貴wor!!!

有冇人有幫襯過依間公司呢???

大宅

我買了la mente 機,有無d正的產品可作導出/導入/超聲波用?
每日做機,用少了其他mask,怕搽了太多野上面。但見你講到咁好,又心思思想試。

珍珠宮

hi,
我都有部la mente 機wor!!!
只要d skincare 冇防腐劑,都ok 可以導入架la!!! 而導入,都冇咩所謂,只要d skincare 係水份狀,冇油份,就ok啦!!!
只知道innisfree d skincare 係有機o既,攞o左法國ecocert有機認証,唔知係咪連防腐劑通通都冇wor!!!

不過導出,我就用bioderma hydrabio tonique lotion,
而導入,我都係用番la mente o既c pla whitening law!!!

原帖由 falafala 於 09-9-15 08:33 發表
我買了la mente 機,有無d正的產品可作導出/導入/超聲波用?
每日做機,用少了其他mask,怕搽了太多野上面。但見你講到咁好,又心思思想試。

首頁
12345...7

尾頁

跳至