意見反饋
義工

育兒好物 今日: 11|主題: 92818

初生細碼bb??尿片??

男爵府

國民生產總值:8750

2019勳章 醒目開學勳章

初生細碼bb??尿片??

初生細碼bb用咩尿片比較好???

洋房

國民生產總值:116

Re: 細碼bb??尿片??

我女兒曾用pampers, huggies,噓噓樂尿片. 但我覺得huggies 超薄49片價錢$40.00最便宜,最好用.
:-D My daughter's name is Yan Yan. She's Day of birth is 13th October, 2004. When she borned in the hospital, she was 4.075kgs. :-?

大宅

國民生產總值:4892

聽人講NB好快咁啱用, 要轉細碼, 係咪真"價"?? 請問我要買幾多包NB呢??
Pekklesiu

大宅

國民生產總值:1090

要看bb嗰size,我亞b用NB用咗40日真係用到10磅重先用唔到

大宅

國民生產總值:1810

我阿b都係用左一個月到就轉S碼啦, NB唔好買咁多呀, Huggies NB最平, 葯房買$37, 而家用緊Pampers S Size.

男爵府

國民生產總值:7117

醒目開學勳章

fitti, sealer nb 碼比較細, 合細碼bb用(<6磅), nepia, huggies and pampers premium的 nb碼都比較大條
未必合用

fitti, sealer nb 尿片質地都無nepia, huggies and pampers premium 的 nb碼咁好, 但都ok喇, 不過如果係細碼bb都辦法, bb好快大就可以轉返(到時可能已用得s 碼), 如果係細碼bb, nb都會用成個月有多, 不過如果係大碼bb(>8磅), 出世都用得s碼

洋房

國民生產總值:116

我的bb出世時9lbs, 用了9包nb pampers 尿片, 才轉用s碼 . 我的bb已在14lbs 12ozs. 現在還用huggies 超薄細碼. $40一包46片 :wink:
:-D My daughter's name is Yan Yan. She's Day of birth is 13th October, 2004. When she borned in the hospital, she was 4.075kgs. :-?

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.