自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今日忙緊個時電話響,阿女(3歲)搶住聼,跟住聼到佢一路笑一路話"媽咪,原來係廣告人...ha ha ha我哋食緊包呀bye bye" 跟住我問佢咩人,佢話廣告人囉,我話哥哥定姐姐呀,佢話係姐姐,咁我問佢姐姐講d咩呀,佢話唔知佢講咩,不過阿女話食緊包個姐姐仲話唔好意思bye bye

大宅

:lol :lol

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 boganwan 於 09-8-27 00:45 發表
今日忙緊個時電話響,阿女(3歲)搶住聼,跟住聼到佢一路笑一路話"媽咪,原來係廣告人...ha ha ha我哋食緊包呀bye bye" 跟住我問佢咩人,佢話廣告人囉,我話哥哥定姐姐呀,佢話係姐姐,咁我問佢姐姐講d咩呀,佢話唔知 ...

上次信用卡公司打黎, 我開左個電話speaker 聽, 亞B以為係爸爸打番黎, 係咁同佢講BB話, 跟住................'卡'一聲, 個個人收左線.............

別墅

我下次都揾阿囡同佢傾吓先....

禁止訪問

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

叻女

王國長老

王國長老

係喎, 不如錄定d小朋友聲音(唱下歌, 亂叫咁), 一打黎就play.... :lol
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

男爵府

原帖由 centaurus 於 09-8-27 00:52 發表

上次信用卡公司打黎, 我開左個電話speaker 聽, 亞B以為係爸爸打番黎, 係咁同佢講BB話, 跟住................'卡'一聲, 個個人收左線.............

有時真係俾佢哋笑c,我個女以前一聼電話係男人聲就嗌爸爸mouth:

男爵府

原帖由 HCFather 於 09-8-27 01:10 發表
我下次都揾阿囡同佢傾吓先....

俾佢試下

男爵府

原帖由 edea 於 09-8-27 01:31 發表
係喎, 不如錄定d小朋友聲音(唱下歌, 亂叫咁), 一打黎就play.... :lol

好辦法

公爵府

但好多時唔朱乜水我都公自己聽喂o左先,下次等我叫我仔做我私人秘書幫我聽左問佢邊位先

民房

原帖由 boganwan 於 09-8-27 00:45 發表
今日忙緊個時電話響,阿女(3歲)搶住聼,跟住聼到佢一路笑一路話"媽咪,原來係廣告人...ha ha ha我哋食緊包呀bye bye" 跟住我問佢咩人,佢話廣告人囉,我話哥哥定姐姐呀,佢話係姐姐,咁我問佢姐姐講d咩呀,佢話唔知 ...

子爵府

我朋友個方法好好,但我成日唔記得做囉,,,
我朋友習慣一接電話就扮外國人口音"hello..",對方一定又係hello,朋友再講hello,對方一係hello多一句,好快收線,,,,
結論係呢類sales英文程度好多都好差(佢地唔係本身公司職員,只係做電話sales吧),以為人地hello兩句就係外國人,再講落去都唔識用英文sell自己產品,所以多數好快收線....

男爵府

醒目開學勳章

男爵府

睛靈勳章

橫店7月啦!!比d鬼叫聲 佢地聽吓....

男爵府

原帖由 cameo 於 09-8-27 02:36 發表
我朋友個方法好好,但我成日唔記得做囉,,,
我朋友習慣一接電話就扮外國人口音"hello..",對方一定又係hello,朋友再講hello,對方一係hello多一句,好快收線,,,,
結論係呢類sales英文程度好多都好差(佢地唔係本身公司職員 ...

呢個方法都好,我朋友話宜家好多電話sell判俾大陸公司做

男爵府

原帖由 euniceyung 於 09-8-27 03:08 發表
橫店7月啦!!比d鬼叫聲 佢地聽吓....

伯爵府

畀面勳章

very good suggestion!
等阿仔/阿女無咁悶 ~

侯爵府

哈哈~bb話係外語,sales唔識ka~

原帖由 centaurus 於 09-8-27 00:52 發表

首頁

尾頁

跳至