自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

尋晚新香蕉俱樂部有個以前做sell call嘅人講,佢打電話,一日要求有15個回應,月入$7000.張list係老細比,來源不明.

男爵府

我試過

sales: 請問係咪 xxxx 既機主呀...
我: 唔係
sales: (靜左幾秒), 問: 機主係唔係附近呀>
我: 不在
sales: 咁無野啦...(收線)

大宅

我都試過,不過依家多數係見到3字頭,就唔聽
原帖由 yamiyami 於 09-8-27 11:15 發表
我試過

sales: 請問係咪 xxxx 既機主呀...
我: 唔係
sales: (靜左幾秒), 問: 機主係唔係附近呀>
我: 不在
sales: 咁無野啦...(收線)

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

等我地扮吓"鬼"嚇吓人先....

伯爵府

醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好方法

原帖由 cameo 於 09-8-27 02:36 發表
我朋友個方法好好,但我成日唔記得做囉,,,
我朋友習慣一接電話就扮外國人口音"hello..",對方一定又係hello,朋友再講hello,對方一係hello多一句,好快收線,,,,
結論係呢類sales英文程度好多都好差(佢地唔係本身公司職員 ...

大宅

原帖由 cameo 於 09-8-27 02:36 發表
我朋友個方法好好,但我成日唔記得做囉,,,
我朋友習慣一接電話就扮外國人口音"hello..",對方一定又係hello,朋友再講hello,對方一係hello多一句,好快收線,,,,
結論係呢類sales英文程度好多都好差(佢地唔係本身公司職員 ...

哈哈哈...我剛剛試左....好得呀

我hello佢兩次, 佢話, "sorry...bye bye.." cut線...

哈哈哈...好好玩呀.

男爵府

我奶奶都係甘做呀 有次打電話來SELL野 我奶奶同佢講 得 等等 我D顧問同你講啦~ 我奶奶畀電話我女女(個時得2歲幾) 我女就係個邊講咩巴斯光年...達達一堆卡通人物 ,好快人地就掛電話囉~笑到我奶奶死呀~

子爵府

唔怪之得我朋友成日唔聽我電話啦....我屋企係3字頭, 激死....

原帖由 TWB 於 09-8-27 11:31 發表
我都試過,不過依家多數係見到3字頭,就唔聽
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

你奶奶好得呀

原帖由 kay 於 09-8-27 13:12 發表
我奶奶都係甘做呀 有次打電話來SELL野 我奶奶同佢講 得 等等 我D顧問同你講啦~ 我奶奶畀電話我女女(個時得2歲幾) 我女就係個邊講咩巴斯光年...達達一堆卡通人物 ,好快人地就掛電話囉~笑到我奶奶死呀~ ...

男爵府

我阿女5歲, 又係好中意搶電話聽。有晚電話響, 佢搶左黎聽左, 仲好快手收埋線, 我問佢咩野人黎架, 佢答我係賊仔人, 跟住約無奇事繼續玩... 可能睇左警訊, 醒左! mouth:
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我朋友個老闆勁唔識do, 成日星期六日打黎問長問短
有一次佢訓緊晏覺, 佢e甥女聽電話, 同佢九唔搭八左一餐
佢老闆以後都唔敢再打去
原帖由 boganwan 於 09-8-27 12:45 AM 發表
今日忙緊個時電話響,阿女(3歲)搶住聼,跟住聼到佢一路笑一路話"媽咪,原來係廣告人...ha ha ha我哋食緊包呀bye bye" 跟住我問佢咩人,佢話廣告人囉,我話哥哥定姐姐呀,佢話係姐姐,咁我問佢姐姐講d咩呀,佢話唔知 ...

大宅

叻女~~~~~~~

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

等待驗證會員

咁可以講韓文wow

首頁

尾頁

跳至