意見反饋
義工

產前產後 今日: 17|主題: 240876

急! 陣痛開始時係點架?

侯爵府

國民生產總值:22878

好媽媽勳章

急! 陣痛開始時係點架?

我依家36周, 今日晏晝開始個肚有m痛的感覺, 十分鐘痛一次, 但又未見紅, 咁係咪陣痛啊? 唔知入唔入醫院好啊?

男爵府

國民生產總值:9706

Re: 急! 陣痛開始時係點架?

陣痛好似經痛咁樣架.未必一定會見紅.如果你的陣痛持續很久,我相信都要入院了.但36週,早產?

男爵府

國民生產總值:8728

醒目開學勳章

我呢兩日都有呢仲好似經痛咁啊~

但我問過健康院姑娘,佢地話如果冇見紅,穿水都唔洗入院~

男爵府

國民生產總值:5237

醒目開學勳章

如果係regular o既m痛就係陣痛o家o勒! 我第二胎都係陣痛入院, o係產房先見紅穿水o家! 你都係快d入院啦!!

angelcheung 寫道:

男爵府

國民生產總值:7099

係呀! 威院D姑娘都話, 見紅穿水陣痛其中一樣都要入院0架.

複式洋房

國民生產總值:399

我的醫生話陣痛每10至15分鐘1次就要入院!

男爵府

醒目開學勳章

其實陣痛係.....
好似經痛咁丫定係個肚實晒都係啊.....

男爵府

醒目開學勳章

Geni 寫道:
如果係regular o既m痛就係陣痛o家o勒! 我第二胎都係陣痛入院, o係產房先見紅穿水o家! 你都係快d入院啦!!

[quote]
angelcheung 寫道:

[/quote]

咁我又唔算好regular 既,不過,一兩小時都會有一兩次痛,每次都係痛1分鐘到~

同埋,間唔中,個肚底又抽住抽住痛咁~

子爵府

國民生產總值:13744

我陣痛果時就好似急大大甘囉...我第1胎痛左一陣就生得出喇...第2胎就慘d..因為催生....痛耐d..同埋我第2胎陣痛都幾密..但子宮又唔開..到我覺得急大大果時子宮就開緊喇....

男爵府

國民生產總值:9706

angelcheung,

你的預產期是幾時呀?我當時是因為過了預產期一天,所以我只是陣痛了半天便入院,因為都覺得差不多啦!我下午二時入院,到晚上八時才見紅.十時入產房都未穿水,姑娘替我穿咋.所以未必一定要穿水或見紅才入院.

男爵府

醒目開學勳章

Almaz,

我預產期2月19日,我諗冇咁快生得住~

大宅

國民生產總值:1975

phoebe,

下, 第二胎唔係仲快d生咩?

別墅

國民生產總值:720

咁我都唔知係唔係就快生呢? 我成日m痛咁痛,同埋有個肚實晒咁痛喎,都痛左好幾日ga喇,但又無穿水同見紅....都唔知點算......

子爵府

國民生產總值:12075

B豬媽咪 寫道:
咁我都唔知係唔係就快生呢? 我成日m痛咁痛,同埋有個肚實晒咁痛喎,都痛左好幾日ga喇,但又無穿水同見紅....都唔知點算......
我o既情況同你一樣喎!不過我呢個已經係第三胎啦!所以我都驚隨時生得o架

子爵府

國民生產總值:13744

ice-blue,
正常應該係第2胎會生得快過第1胎ga...但可能我今次係催生啦...要吊催生藥令子宮開..所以個過程係會慢d...但係我子宮一開就開得好快....子宮就由未開到開到10度都唔駛一個鐘..而我第1胎由未開到開到5度..我果d陣痛都唔係好痛..只係好似去大大果d痛甘...係到左產房果半個鐘我島至係大痛....所以今胎真係辛苦好多

男爵府

醒目開學勳章

B豬媽咪 寫道:

我呢幾日都係咁啊~~~

別墅

國民生產總值:720

我問過個朋友佢話咁樣應該差唔多生喎,如果覺得個胃無之前咁頂,應該係bb開始落下面,所以唔好四圍去。我媽咪叫我飲多d腐竹糖水同白蓮蘇,咁會好生d,而且就算個肚好墜都行多d咁會生得快d!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.