心聲留言

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知點開口同奶奶講我想返媽咪屋企坐月子

雖然今次係第二胎,但上一胎我都係自己坐.因我的老公唔想我返媽咪屋企,放工無得即時見到我同bb,加上我老公的弟婦早我6日生bb,佢地同奶奶一起住(果時佢地未搬開住),無地方比我訓,咁我就大條道理唔使去奶奶度坐月子!最重要的是我自己都唔想!而且路途遙遠,會無朋友o黎探我(奶奶住在大澳),同bb去健康院右trouble!
今次因為叔仔一家三口搬開左,我返去叫做有地方訓,右可以幫我揍住大仔(17mths),佢就諗得好perfer,但我就唔係好鍾意!因老爺奶奶開士多的,跟本唔可以專心睇住我個大仔,話就話弟婦可以幫我睇埋,但我點會放心,佢自己都有個要睇,有事都顧左自己果個先啦!而且佢個仔成日蝦我個仔,到時都唔知點攪!
奶奶煮食用好多油,佢地右鍾意食(喊送),即喊魚,晒乾的seafood.....,到時唔知比d咩我食?!
總之我唔想返去啦!點開口好呀?!

[img align=right]C:\Documents and Settings\pangpang\My Documents\My Pictures\2004-02-19, BB[/img]

大宅

Re: 唔知點開口同奶奶講我想返媽咪屋企坐月子

直接同奶奶講囉,都唔係一件大不了既事

男爵府

好媽媽勳章

返自己媽咪度坐月好正常姐,有mug咁大不了,正接同老公和奶奶講.

大宅

搞掂你老公先,之後要你老公同你奶奶講囉~~ 我當時都係老公同奶奶講,之後奶奶問起,我先同佢講。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

直接講law!

洋房

返自己媽咪到坐月好正常呀! 照直講, 吾駛擔 心!
祝你成功!
開心只是一種態度, 一種睇法, 用不同的心態會有不同的效果, 朋友, 你是每事埋怨還是每事感恩? 快樂與否, 取決於你自己啦!!!

男爵府

好媽媽勳章

你咪係不經意又好自然的情況下話會返屋企坐月
好平常,

大宅

美維 寫道:
搞掂你老公先,之後要你老公同你奶奶講囉~~ 我當時都係老公同奶奶講,之後奶奶問起,我先同佢講。

同意 ~最緊要隻lo幫你講說話.有咩野事上黎,老公比既.
你咪話返自己亞媽到好d,有咩野事都可以叫亞媽做..奶奶始終係奶奶,叫佢做少少野就話點佢..說話多多..
身體好與壞.坐月好重要,祝你成功

首頁

尾頁

跳至