跳至

首頁

尾頁

大宅

距離 0912 仲有4個月咋, 呢個時候大家都忙著為bb添置用品, 但係忙碌之余, 不如搵個機會出來 hea 吓, 傾吓, 交流吓, 同互相認識吓啦

日期︰9月18日 (Fri, 宜會友... haha 吉日黎架)
時間︰7:00pm
地點︰銅鑼灣
A. 小南國 - 食通天 12/F
B. 聘珍樓 - 食通天 10/F

如果冇反對, 我就訂 (1. 小南國)啦, 希望唔好介意
我已PM我個人聯絡電話給報左名既媽咪

有興趣就快d黎報名
1. Forever@Friends
2. waichuntai
3. AC BB
4. PPyeung

別墅

好媽媽勳章

回覆 1# Forever@Friends 的文章

距離 0912 仲有4個月咋, 呢個時候大家都忙著為bb添置用品, 但係忙碌之余, 不如搵個機會出來 hea 吓, 傾吓, 交流吓, 同互相認識吓啦

日期︰9月18日 (Fri, 宜會友... haha 吉日黎架)
地點︰銅鑼灣 (暫定)
人數︰10-12人 (剛好一席, 怕太多人)

有興趣就快d黎報名, 另再PM 聯絡資料, 方便日後聯絡

民房

主題回顧waichuntai 發表於 09-8-28 12:25

地點︰銅鑼灣 (暫定)

3. AC BB

大宅

##平售03 Baby 嬰兒床、Combi bb車、Fisher Price bb小千秋等##

唔好意思,打擾大家,有少許bb用品平售
(港島東區交收)如下:

1. 03 Baby 嬰兒床連03 Baby床褥
http://shop.o3baby.com.hk/produc ... ype=tid&pid=107
-白色
-用了年多,80%新,床褥95%新
-床邊有少許花
-床欄可以較高低,床板有兩個高度可以調較
-長40吋、闊25.5吋、高38吋
─德國櫸木
原價:$1780
平售$760, 港島東區自取 (加$10,送宜家High Chair)
  A-Fontane 雅芳婷之「新幹線」嬰兒床上用品的床圍和床笠 (質料比Thomas, Pooh等品牌較好)$40

2.Combi BB車、手推車
  -粉藍色
-用了年多
-性能完全良好
-因工人沒即時清潔,留下污積,故平售。  
原價$16xx
平售$350(有相可看,如介意污積,不用考慮)

3.Fisher Price嬰兒電動小鞦韆
  -Fisher Price  Open Top Take Along Swing
-90%新
-五段搖晃速度安撫寶寶。
-椅布可清洗
●三點式安全扣,確保寶寶安全坐在座椅中。
●附有頭枕可撐托寶寶的頭。
●可輕易摺疊,方便攜帶。
限重: 25 磅  
原價:約$600
平售:$280

4.宜家High Chair (有安全帶,可拆卸)
  -個款跟美心快餐、麥當勞一樣,好多餐廳用呢款
  -90%新 
-輕巧方便,亦可放在祖父母家備用
平售:$60

如有興趣,請pm我! 1及2項已影相。

大宅

主題回顧waichuntai 發表於 09-8-28 12:25

地點︰銅鑼灣 (暫定)

3. AC BB
4. PPyeung

大宅

原帖由 PPyeung 於 09-9-6 13:24 發表

日期︰9月18日 (Fri, 宜會友... haha ...

just 4 ppl, will continue or not?

大宅

原帖由 PPyeung 於 09-9-6 13:25 發表

just 4 ppl, will continue or not?

PPyeung

就算2個人都會照 go ahead, 只要有一個人join, 我都會照安排

地點方面, 唔知大家有冇咩意見, 其實我個人方面, 食就其次, 最重要係可以同咁多位靚媽一齊交吓心得

大宅

原帖由 Forever@Friends 於 09-9-7 16:03 發表

PPyeung

就算2個人都會照 go ahead, 只要有一個人join, 我都會照安排

地點方面, 唔知大家有冇咩意見, 其實我個人方面, 食就其次, 最重要係可以同咁多位靚媽一齊交吓心得 ...

so i want a quiet place for sharing. i don't like crowded place 'cos want to avoid H1N1.

大宅

好媽媽勳章

有興趣就快d黎報名
3. AC BB
4. PPyeung
5. 朕

大宅

原帖由 於 09-9-9 11:04 發表
有興趣就快d黎報名
3. AC BB
4. PPyeung
5. 朕

Thanks for join!!

可否 PM我留聯絡資料呀....

大宅

今晚就見到大家啦, 有點緊張添

大宅

好耐冇上黎啦, 第一次跟 0912 靚媽聚會真係開心, 又可以傾吓湊b 經, 原來大家既飲食習慣都唔同, 唔一定個個介同一樣食物, 其實最緊要係自己, 唔介意又鍾意食咪食囉

好多謝當晚出席既媽咪, 希望大家既bb 都肥肥白白, 健健康康出世, 現在就繼續享受胎住 bb 既 3個月(左右) 啦, 有機會再約, 大家都要 take care

首頁

尾頁

跳至