母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

家中有個大b,餵細b人奶是否困難d

家中有個大b(我現正懷孕),如要餵細b人奶是否困難d,因餵人奶時間長,而大b又會搞住,如果要餵,點樣可以餵得持久些(至少半年)?請各經驗媽咪分享?
ps: 我沒有工人,自己揍bb! ?-(

大宅

Re: 家中有個大b,餵細b人奶是否困難d

你而家個大B幾大呀

複式洋房

我大囝3歲了,不過未返學(9月先返),因為餵人奶始終時間多,又用精力,但我真的好想餵到人奶比細b,又唔會無時間陪大囝! ?-(

珍珠宮

我諗真係要好好分配時間~
因為餵人奶真係花好多時間~
訓得唔好心情又唔好....
我果時大仔4歲時生囡囡~
大仔會覺得我成日冇時間理佢~
我諗你要好好同你老公傾下...叫佢有時幫你手湊開下細B~
唔係大仔會妒忌ga!

洋房

我都有個大女兩歲, 細的三個月,現在飲人奶, 有時仲可以泵一些比大女飲架. 不過經常連上網時間都無, 你可以同老公商量分擔下工作, 兩夫妻要共同到老就要負出. 我自己唔開心會同老公講等佢知我想什麼. 我會向天主祈禱希望你成功.
melody

大宅

我家中有一個同你囝囝咁大既囡囡,仲有一個兩歲囡囡,而家細b(七個幾月)都係全人奶b,我仲可以訓晏覺添,睇下你點分配啦,我都冇人幫嫁,有咩唔掂搵我啦

複式洋房

stella25,
嘩!你好勁呀!可否分享下你如何分配時間?我也好希望可以成功餵人奶,又不會令大囝jealous!
melody98,
多謝你!

水晶宮

各位:
我都擔心到時d時間分配唔到呀!我個仔岩岩4歲,我最驚bb食奶時又要預備佢返學食早餐唔知點呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊