跳至

首頁

尾頁

洋房

就快放產假啦, 但公司仲有好多野未做完 .........

我3月中就放產假, 到依家都未安排晒所有工作 !!! 而家有好多野, 都係未知道如何是好 !!!
心情好難可以好安靜咁, 有時成日發夢自己有好多野做, 跟住醒左, 就要等好耐先可以再訓番 ~~~
My Little Anson ^ o ^ Birthday : 8th April Weight : 8/4 - 3.59kg 11/4 3.27kg 15/4 3.47kg 18/4 3.60kg 26/4 23 inches 10/5 4.81kg 18/6 6.12kg 12/8 7.95kg 25inch [center]My Baby Anson [/center] 潼潼部屋 歡迎光臨 小腳趾 你會愛上探險整個歷程 坐不定 你很想一天攀到高山看星 小眼睛 你會看遍世間可愛事情 讓耳朵 似海螺天天裝滿開心笑聲

複式洋房

Re: 就快放產假啦, 但公司仲有好多野未做完 .........

我之前同你情況一樣
預產期係05年1月頭, 04年11月仲未請到人
我都會盡量做, 差不多日日都成7點先收工,
但日日俾老公,阿媽鵝
佢地話對個胎唔好, 同埋好容易抽筋
原來係真架, 果陣時好多時都失眠
之後小腿一個星期抽3,4次
到生之前果個星期仲慘, 我唔係肚痛, 係大脾外則抽住痛,
好似跑左成日步0甘, 痛到行又唔得訓又唔得坐又唔得 :cry: :cry:

***現叮囑各位在職準媽媽, 俾多D時間自己安寧, 心情放鬆, 去迎接您們的新生命*** :lol: :lol: :lol:

別墅

Re: 就快放產假啦, 但公司仲有好多野未做完 .........

chang_bb1215,

你個bb好得意呀, 佢係男仔定女仔?? 咁你生完個幾月, 宜家身體點樣呀??

公爵府

放鬆 d 啦, 我頭頭都諗住有左 bb, 盡量要自己公司 d 野, 放慢 d 黎做, 唔好咁辛苦, 原來都唔得既, 會仲辛苦添

放左工, 唔好再諗公司野喇, 無覺好訓就唔好啦, 對 bb 唔好, 聽下音樂 relax 下, 會唔會好 d?

[/url]

洋房

我已經盡做架啦~有時仲會做到9點幾10點 !!!
太多濕碎野, 又未請人(老細叫我自己搵人), 事關d時間好特別, 佢只要求1星期番3日, 每日3-4個鐘.....

我日日都小b講, 唔好咁心急見媽咪, 一定要到媽咪放假先好出黎 ~
My Little Anson ^ o ^ Birthday : 8th April Weight : 8/4 - 3.59kg 11/4 3.27kg 15/4 3.47kg 18/4 3.60kg 26/4 23 inches 10/5 4.81kg 18/6 6.12kg 12/8 7.95kg 25inch [center]My Baby Anson [/center] 潼潼部屋 歡迎光臨 小腳趾 你會愛上探險整個歷程 坐不定 你很想一天攀到高山看星 小眼睛 你會看遍世間可愛事情 讓耳朵 似海螺天天裝滿開心笑聲

公爵府

我仲以為自己好鬼辛苦, 原來其它媽咪仲慘, 我而家冇心機同佢 ot, 日日準時放工, 未做晒都係咁話, 我要比小 b 休息多 d, 唔想自己太緊張.
[/url]

洋房

有時候, 係我唔想比d男人睇小, 因為呢間係日本公司, 加上之前未試過有女同事大肚 ~ 自從我同佢地講我有左bb之後, 好似特別隔離左我咁 .......

公爵府

咁又係, d 日本仔咁大男人, 咁你做還做, 要放鬆 d 呀, 太緊張對 bb 唔好
[/url]

複式洋房

佢係男仔
身體好過做女, 可能我傳統又聽話煮乜都食 :lol: :lol: :lol:
1個月內唔敢.............
用生水洗頭沖涼
直接接觸生水
唔好食...............
肥膩野, 會肚瀉
咸野, 會水腫

******12朝後, 最緊要飲多d薑醋******
如果你有興趣可以pm我

patpatpingu 寫道:
chang_bb1215,

你個bb好得意呀, 佢係男仔定女仔?? 咁你生完個幾月, 宜家身體點樣呀??

首頁

尾頁

跳至