在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

你估我想架,不知幾痛呀,我嗌晒救命咁,嚇到酌爸以為我自劈呀

因為我係寧願痛都唔想個傷口dirty囉

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:13 發表

o.........你做咩係都要跟住來親我姐
咁你聽日好去買喇...你真係勇...用火酒

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 17:34 發表
酌b就一時時,佢真係會轉cycle的,曳左成個summer holiday,家下係時候乖返dd喇掛

不過......恕我直言.......逸希d脾氣真係 最慘係每每事發時無一個人能夠令佢calm down果下大鑊

...

所以話Mavis的EQ超勁! 好彩逸陶BB的脾性似Mavis...

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 17:42 發表
咁又係,你湊住2個又真要多兼顧d........

咁呀......莫非真係要打搞汶滔媽?

汶滔媽你覺得點o丫,拿,講真,我地來就又係拆你屋o架,你諗清楚先好呀:lol 同埋大家有無咩意見呢?:)

1) mf飲茶
2) 可能去汶滔媽屋企(要徵 ...

OKㄚ, 來我呢度啦!

果日工人係度... 遲d工人AL3周, 我呢樹都要放暑假lor!

伯爵府

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 19:54 發表

熱到傻左....中午去到,食lunch,已飲左大杯冰凍芬達,今日玩物都要打蛇餅 再買左支大凍水30分鐘內飲晒,返到屋企間ok又買左橙汁雪條
最後只係玩左4小時走人mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> ...

我就大部分時間同滔仔躲在baby care center...

滔仔由屋企出發, 到返到來, 清醒的時間唔夠半個鐘! 好好訓!

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:14 發表
其實.......除左鞋外,仲有咩開學用品要買呢?佢地k班,校服,書本文具都已經係o係學校訂好晒架喇喎

我想做個姓名印,我朋友話,好多時再回覆通告都要寫上名字,佢話用姓名印都得.方便些
仲要自備手巾仔,白襪,白底衫,黑色頭像根,唔知仲有冇記漏........等等

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:02 發表
係啦,今日咁熱,我先同ballma講,我話我坐完月3年呀,去dl我都暈啦:lol ,何況汶滔媽先剛剛左完月,我都真係擔心佢頂唔順呀

哈哈... 我反而唔太怕熱... 不過部份時間揹住滔仔, 越揹越覺得重!mouth:

返到來仲要同滔仔沖涼... 之後乖仔自己係張床度眼睩睩, 我都可以訓一陣...

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:07 發表
哎呀!!!!嘉媽呀!!!! 我呀,今日真係介親手指呀,痛到我o丫!!!!

我今日買左d壽司返來食,頭先打開個盒時一野就介損自己隻手指公喇,好彩唔係好深,但都即刻流血呀!!! 最慘係我未買你話果隻消毒藥水,所以用火酒消毒,好痛 ...

搞咩ㄚ! 個個整到手指!

伯爵府

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:07 發表
咁你又唔洗擔心佢喎, 佢係全程最舒服的2母子,曬就閃去bb room,佢只係同我地玩左小小世界& lunch, 其他時間佢就閃左入room啦

係呢, 最辛苦係汶滔爸爸啊!

侯爵府

係啦,Mavis真係超好EQ,比著酌b咁樣的話我已經兜巴車左埋去喇 我對小朋友o既耐性真係差到不得了

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 20:17 發表

所以話Mavis的EQ超勁! 好彩逸陶BB的脾性似Mavis...

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:16 發表

我呀....個日剪到手大聲叫,跟住就血掌,嘉爸來到廚房望住仲問我做咩......你話我當時幾想剪佢呀

伯爵府

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:10 發表
哈哈....真係明白我ge姐....
不過咁重要ge野...又唔會等到最後一日先做ge...已經約好左人聽日去買黑白鞋&開學用品...希望聽日搞掂晒佢

仲好講, 已經係last 3 days啦!

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:08 發表
車!! 咁去來做咩呢o下

哈哈... 叫做有出去行下lor!

侯爵府

哈哈,end up都係去搗亂汶滔媽屋企:lol

aug 31 ~ 汶滔媽屋企

1) 酌媽 (2點左右先到)
2) ballma
3) heiyee媽
4) 嘉媽
5) mavis

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 20:20 發表

OKㄚ, 來我呢度啦!

果日工人係度... 遲d工人AL3周, 我呢樹都要放暑假lor!

大宅

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 20:27 發表

係呢, 最辛苦係汶滔爸爸啊!

係呀.....玩茶杯時,我行到個杯到就同汶爸講,我都係唔玩,跟住我就閃左出去等 真係辛苦晒

仲有.....我欠你們$30,星期一比你

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:14 發表
其實.......除左鞋外,仲有咩開學用品要買呢?佢地k班,校服,書本文具都已經係o係學校訂好晒架喇喎

汶汶學校都係, 水杯毛巾盒都提供埋, 仲貼好晒名牌, 真係唔使點搞! 反而要準備好心情... K1的課程緊密些, 功課&親子習作都多好多... 細B要更加加把油!

爸爸今日陪返學, 都話汶汶班的同學仔成班都好醒目, 好獨立!

Monday返1.5hr, 已經唔使陪啦! 我會陪埋送返學, 下週三先開始搭花花校車!

侯爵府

oic!!

酌b一向都著白底衫同白襪,所以我有存貨,手巾仔都有數條,姓名印舊校做左,退學時比返我,呢樣我都唔使準備......呵呵呵,唔怪得我無咩要準備啦

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:23 發表

我想做個姓名印,我朋友話,好多時再回覆通告都要寫上名字,佢話用姓名印都得.方便些
仲要自備手巾仔,白襪,白底衫,黑色頭像根,唔知仲有冇記漏........等等 ...

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:16 發表

take careㄚ!

侯爵府

我唔係怕你熱呀,我怕太曬太熱,你身體頂唔順咋,我今日o係條街都熱到頭暈暈呀

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 20:25 發表

哈哈... 我反而唔太怕熱... 不過部份時間揹住滔仔, 越揹越覺得重!mouth:mouth:" />

返到來仲要同滔仔沖涼... 之後乖仔自己係張床度眼睩睩, 我都可以訓一陣... ...

侯爵府

我衰心急囉,一手攝入去諗住滅開個盒,一拉就哎呀!!! 損手流血

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 20:26 發表

搞咩ㄚ! 個個整到手指!

侯爵府

佢掛住望實你個樣o麻,咪睇唔到你隻血掌囉

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:27 發表

我呀....個日剪到手大聲叫,跟住就血掌,嘉爸來到廚房望住仲問我做咩......你話我當時幾想剪佢呀

首頁

尾頁

跳至