在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

星期一我地都多數得, 只怕眼瞓的小朋友 (我有兩件), 係街tea唔知會唔會痴左!

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 10:18 發表
哈哈,我去你屋企無問題呀,我果日都去到天后囉。 不過就好衰囉,己所不欲,無理由走去搗亂你屋企o麻。

咁啦,出來tea下,慶祝我地共同迎接小朋友新學年啦:

1) mf飲茶
2) 太古城tea/其他食店
3) 荷里活廣場(鑽石山)飲茶/food co ...

侯爵府

係呀,係呀!! :lol

酌b似乎唔care有無得錫錫,只求heiyee試鞋

原帖由 CottonCandy 於 09-8-28 12:55 發表
heiyee 保持個嘟咀好耐, 定咗格咁; 但酌b根本唔知, dup低頭叫heiyee去試鞋...

侯爵府

哎呀,d菌都幾勁
你好好抖下啦,昏迷到咪好囉,休息到o麻,你要快d好返呀:)

原帖由 CottonCandy 於 09-8-28 12:58 發表
仲未開到聲呀! 今次d藥係會好眼瞓, 大昏迷咁.

醒咗就即刻飲水, 希望快d好返啦!

侯爵府

係一定要好呀
:lol :lol

原帖由 CottonCandy 於 09-8-28 13:09 發表
Monday我應該好返喇卦... 如果係, 我可以join呀

侯爵府

酌b就一時時,佢真係會轉cycle的,曳左成個summer holiday,家下係時候乖返dd喇掛

不過......恕我直言.......逸希d脾氣真係 最慘係每每事發時無一個人能夠令佢calm down果下大鑊

原帖由 mavis_chiu 於 09-8-28 14:46 發表
酌b真乖, 琴日就到逸希傻左, 返到屋企要砌lego, 好啦...我咪同佢開左叫佢自己砌, 我要同bb沖涼先, 開左個頭比佢, 點知佢就癲左咁喊, 我無理佢啦....同bb沖涼先, 我叫佢喊係砌唔到, 喊又講唔清楚想砌咩......終於喊左 ...

侯爵府

咁又係,你湊住2個又真要多兼顧d........

咁呀......莫非真係要打搞汶滔媽?

汶滔媽你覺得點o丫,拿,講真,我地來就又係拆你屋o架,你諗清楚先好呀:lol 同埋大家有無咩意見呢?:)

1) mf飲茶
2) 可能去汶滔媽屋企(要徵詢主人家同意先)
3) 荷里活廣場(鑽石山)飲茶/food court
4) mk 朗豪坊飲茶/food court/其他食店

原帖由 mavis_chiu 於 09-8-28 14:49 發表
星期一我地都多數得, 只怕眼瞓的小朋友 (我有兩件), 係街tea唔知會唔會痴左!

侯爵府

嘉媽 & 汶滔媽,

你地今日玩成點呀?又熱又曬喎,頂得順無呀?係咪睇埋煙花先走呀?

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 17:55 發表
嘉媽 & 汶滔媽,

你地今日玩成點呀?又熱又曬喎,頂得順無呀?係咪睇埋煙花先走呀?

熱到傻左....中午去到,食lunch,已飲左大杯冰凍芬達,今日玩物都要打蛇餅 再買左支大凍水30分鐘內飲晒,返到屋企間ok又買左橙汁雪條
最後只係玩左4小時走人mouth: mouth: mouth:

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 17:42 發表
咁又係,你湊住2個又真要多兼顧d........

咁呀......莫非真係要打搞汶滔媽?

汶滔媽你覺得點o丫,拿,講真,我地來就又係拆你屋o架,你諗清楚先好呀:lol 同埋大家有無咩意見呢?:)

1) mf飲茶
2) 可能去汶滔媽屋企(要徵 ...

我比較喜歡2,3,4
因為我去1係最遠及轉最多次車

大宅

原帖由 CottonCandy 於 09-8-28 13:09 發表
Monday我應該好返喇卦... 如果係, 我可以join呀

拿......你再唔好返呢.....再下次就唔比你join

侯爵府

係啦,今日咁熱,我先同ballma講,我話我坐完月3年呀,去dl我都暈啦:lol ,何況汶滔媽先剛剛左完月,我都真係擔心佢頂唔順呀

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 19:54 發表

熱到傻左....中午去到,食lunch,已飲左大杯冰凍芬達,今日玩物都要打蛇餅 再買左支大凍水30分鐘內飲晒,返到屋企間ok又買左橙汁雪條
最後只係玩左4小時走人mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> mouth:mouth:" /> ...

侯爵府

我都知,所以比多d option你地選擇囉:lol

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 19:59 發表

我比較喜歡2,3,4
因為我去1係最遠及轉最多次車

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 10:02 發表
係囉,聽話時真係好鬼抵錫 但曳時就真係想打佢兩鎚呀

me 2
今日kaka都係訓左唔夠30分鐘,但就比左時間佢回暈,咁佢心情就好好多

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:02 發表
係啦,今日咁熱,我先同ballma講,我話我坐完月3年呀,去dl我都暈啦:lol ,何況汶滔媽先剛剛左完月,我都真係擔心佢頂唔順呀

咁你又唔洗擔心佢喎, 佢係全程最舒服的2母子,曬就閃去bb room,佢只係同我地玩左小小世界& lunch, 其他時間佢就閃左入room啦

侯爵府

哎呀!!!!嘉媽呀!!!! 我呀,今日真係介親手指呀,痛到我o丫!!!!

我今日買左d壽司返來食,頭先打開個盒時一野就介損自己隻手指公喇,好彩唔係好深,但都即刻流血呀!!! 最慘係我未買你話果隻消毒藥水,所以用火酒消毒,好痛呢:(

侯爵府

車!! 咁去來做咩呢o下

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:07 發表

咁你又唔洗擔心佢喎, 佢係全程最舒服的2母子,曬就閃去bb room,佢只係同我地玩左小小世界& lunch, 其他時間佢就閃左入room啦

大宅

原帖由 jjtseung 於 09-8-28 09:54 發表

31號, 我得ㄚ!

不過, 嘉媽會唔會要准備開學野呢! 佢呢排都掛住喪玩... 分分鐘到最後先衝刺!

不如, 踩上去ballma度呢!

汶滔爸仲放緊假, 我地去邊都得! ...

哈哈....真係明白我ge姐....
不過咁重要ge野...又唔會等到最後一日先做ge...已經約好左人聽日去買黑白鞋&開學用品...希望聽日搞掂晒佢

大宅

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 20:07 發表
哎呀!!!!嘉媽呀!!!! 我呀,今日真係介親手指呀,痛到我o丫!!!!

我今日買左d壽司返來食,頭先打開個盒時一野就介損自己隻手指公喇,好彩唔係好深,但都即刻流血呀!!! 最慘係我未買你話果隻消毒藥水,所以用火酒消毒,好痛 ...

o.........你做咩係都要跟住來親我姐
咁你聽日好去買喇...你真係勇...用火酒

伯爵府

原帖由 tupytupy 於 09-8-28 10:18 發表
哈哈,我去你屋企無問題呀,我果日都去到天后囉。 不過就好衰囉,己所不欲,無理由走去搗亂你屋企o麻。

咁啦,出來tea下,慶祝我地共同迎接小朋友新學年啦:

1) mf飲茶
2) 太古城tea/其他食店
3) 荷里活廣場(鑽石山)飲茶/food co ...

去邊都無所謂, 揀d無咁多人的地方就得啦!

侯爵府

其實.......除左鞋外,仲有咩開學用品要買呢?佢地k班,校服,書本文具都已經係o係學校訂好晒架喇喎

原帖由 PUIPUI28 於 09-8-28 20:10 發表

哈哈....真係明白我ge姐....
不過咁重要ge野...又唔會等到最後一日先做ge...已經約好左人聽日去買黑白鞋&開學用品...希望聽日搞掂晒佢

首頁

尾頁

跳至