樓市動向

跳至

首頁
12345...7

尾頁

民房

回覆 4# 露比仔 的文章

今晚入咗去睇過..2座大約有20幾過單位入咗伙..

男爵府

我都未呀,大約11月啦!

原帖由 stella01929 於 09-9-8 01:56 發表
[quote]原帖由 露比仔 於 09-9-7 04:55 發表
已經陸續入你啦!
周圍都沙塵滾滾lu...

咁.你入咗伙未呀..我諗都有排嘈啦.就圍都庄修又搬屋..真係好似 ...

男爵府

我地暫時未決定找承仔裝 or找外仔,不過我們預計11月入伙

原帖由 chingluby 於 09-9-9 17:49 發表

我明天取key la!!!!!好緊張呀,怕帶唔齐d野.
聽你咁講.佢个單位唔知同我一唔一样呢????但都有大d單位喎,可以間2間大房,仲可以係廳間多一間細房.
点呀,你找承仔裝 or找外仔??
我可能出年2月倒搬入去,你呢?? ...

民房

原帖由 露比仔 於 09-9-10 13:34 發表
我地暫時未決定找承仔裝 or找外仔,不過我們預計11月入伙

我預計都會同你差不多時間

複式洋房

点間房好呀

key取了,但到間房問題.唔知間运邊种.1,眼鏡房,2對角房.兩种.
眼房實用d.但令廳暗;對房放野不實用,廳光猛,各有各好,好煩呀!!!!!!老公鈡意2,老爺奶奶鐘意1.唉~~~~~有屋又煩,冇又煩......
取key个日本來好開心,呀奶奶一去到又話細又話焗,又話向西,佢只係讚个廚房同个廁所,唉~~~~想死,冇曬mood呀!!!!

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-12 21:01 發表
key取了,但到間房問題.唔知間运邊种.1,眼鏡房,2對角房.兩种.
眼房實用d.但令廳暗;對房放野不實用,廳光猛,各有各好,好煩呀!!!!!!老公鈡意2,老爺奶奶鐘意1.唉~~~~~有屋又煩,冇又煩......
取key个日本來好開心 ...

我原本都係間對房架~不過睇過好唔掂呀~又細喎唯一好處係個廳有窗~我而家間左門L型又唔會好似眼鏡房咁兩個門口對晒出面~同埋係間房個牆到開個鋁窗咁就可以光D囉

複式洋房

各位媽咪妳地好! 我都已經啱啱成為碩門新住戶喇! 我地係擠迫戶, 因為碩門真係太搶手, 到我地揀樓時都已經所餘無幾, 最後揀咗健碩樓, 不過係向西南, 但之前去望過吓, 個窗真係曬到應.

男爵府

唔好氣餒wor,最近要自己住的舒適.
間屋又唔係自己建築,當然有不滿地方.

原帖由 chingluby 於 09-9-12 21:01 發表
取key个日本來好開心 ...

男爵府

你好ar Happy小龍
歡迎你成為碩門友!

原帖由 Happy小龍 於 09-9-12 23:50 發表
各位媽咪妳地好! 我都已經啱啱成為碩門新住戶喇! 我地係擠迫戶, 因為碩門真係太搶手, 到我地揀樓時都已經所餘無幾, 最後揀咗健碩樓, 不過係向西南, 但之前去望過吓, 個窗真係曬到應. ...

洋房

hi
大家好丫...
我最後一次都啱啱收到信入住碩門丫.

複式洋房

原帖由 karilau 於 09-9-12 22:46 發表

我原本都係間對房架~不過睇過好唔掂呀~又細喎唯一好處係個廳有窗~我而家間左門L型又唔會好似眼鏡房咁兩個門口對晒出面~同埋係間房個牆到開個鋁窗咁就可以光D囉 ...

呀.....聽落幾好喎,但唔知係点架呢?咁个廳会唔会細左呀,L型即係点呢,你係找承仔間架???
我未裝修,巳經睇左4次LA,星期日剛同老爺睇,唉....嚟緊星期日又要同姑仔睇.....我睇到出年都唔知入伙味

複式洋房

原帖由 cherryfamily 於 09-9-14 17:07 發表
hi
大家好丫...

恭喜

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-14 18:06 發表

呀.....聽落幾好喎,但唔知係点架呢?咁个廳会唔会細左呀,L型即係点呢,你係找承仔間架???
我未裝修,巳經睇左4次LA,星期日剛同老爺睇,唉....嚟緊星期日又要同姑仔睇.....我睇到出年都唔知入伙味 ...

係呀~我搵承仔做架~
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30542035&l=7423006869&id=1224551862其實睇你想房大定房細囉~我房間左7呎多d個廳有10呎到啦~我都諗左成星期啦~裝修一個月到啦...唔使出年入伙咁誇~慢慢諗啦唔好咁灰啦~

複式洋房

原帖由 karilau 於 09-9-14 18:15 發表

係呀~我搵承仔做架~
http://www.facebook.com/photo.php?pid=30542035&l=7423006869&id=1224551862其實睇你想房大定房細囉~我房間左7呎多d個廳有10呎到啦~我都諗左成星期啦~裝修一個月到啦...唔使出年入伙咁誇~慢 ...

我諗左好內,你个間格呢L型,我睇左你FACEBOOK,咁你廚房厠所是不是入門口右手邊呀??点解你牆个窗唔開大D呀,咁个廳可以光D喎,等我就問下我個承仔有冇板睇!THANKYOU AR

大宅

原帖由 chingluby 於 09-9-15 22:12 發表

我諗左好內,你个間格呢L型,我睇左你FACEBOOK,咁你廚房厠所是不是入門口右手邊呀??点解你牆个窗唔開大D呀,咁个廳可以光D喎,等我就問下我個承仔有冇板睇!THANKYOU AR ...

係呀我係右手邊架~個窗開大d係廳會睇到房嘛我老公唔like嘛,咪唔開咁大囉~~承仔應該有帶你睇吓其他單位喎大概點間架喎~

複式洋房

原帖由 karilau 於 09-9-16 10:39 發表

係呀我係右手邊架~個窗開大d係廳會睇到房嘛我老公唔like嘛,咪唔開咁大囉~~承仔應該有帶你睇吓其他單位喎大概點間架喎~

有..佢地有帶我睇,多數是眼鏡房/對角房,而你個种真係好少見倒.但是我都会叫佢帶我去睇吓.對角房我諗我不選,需然是光猛d,入屋的右邊間咗牆,感覺壓迫,加上現時居住環境都係間對角,所以我老公唔like,so,我應会選眼鏡房
而且你間屋会裝咩呀e.g.廚房/浴室?
我廚会裝廚櫃+下門仔+長工作台,浴室裝燙門+吊櫃,洗手盆不換,應該係禁多掛,唔知有冇漏????

男爵府

hihi 我都做咗碩門之友

洋房

hi
各住媽咪好丫
我想問下有冇人係大單位4人架
有冇人已經裝修仲橺左二間房架
我好想睇下橺完係點架
唔該丫

複式洋房

原帖由 cherryfamily 於 09-9-14 17:07 發表
hi
大家好丫...

cherryfamily.請問你對上拒絕有沒有寫你心目中要哪裡?
另外對上第1次和第2次相隔幾多?請告知,Thank you

洋房

原帖由 尿片 於 17-9-2009 01:03 發表

cherryfamily.請問你對上拒絕有沒有寫你心目中要哪裡?
另外對上第1次和第2次相隔幾多?請告知,Thank you

hi
咁又有話一定要邊既,不過我一直都想要返沙田,
第一次比好似係08-4月 第二次係08-10月 第三次就依家09-9月丫

首頁
12345...7

尾頁

跳至