美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

鍾意搽指甲油的靚媽媽入

你地用開乜牌子指甲油?

我最鍾意就係O.P.I.及Mary Quant

複式洋房

Re: 鍾意搽指甲油的靚媽媽入

我多數買D平平地指甲油, 不過唔可以太平
通常買RED EARTH, 露華濃, 因為個掃比較大, 我D 指甲都大塊, 所以搽得又快又靚
不過呢排D 指甲成日崩, 都好耐無搽甲油喇, 係咪營養唔好呢???

男爵府

我以前都係買RED EARTH,但用過一次O.P.I.後就唔會再買RED EARTH了,因O.P.I. and Mary Quant 個掃好順、好靚 。 就算D甲油油得唔順一條條狠,

大宅

我未有小朋友時唔駛反工,差唔多日日搽唔同色指甲油,但係而家d指甲已經前剪到有咁短得咁短,費是整親個仔。不過,過時過節都會搽指甲油,但係只係搽好淺色個d,始終女仔貪靚嘛!!

天朗在1998年12月31日晚上7:44分於東區醫院出生
天晴在2005年4月17日早上4:30分於瑪嘉烈醫院出生

男爵府

請各位媽咪想靚既同時, 搽指甲油前一定要搽底油, 如果唔係指甲會變黃。 我鐘意油指甲外, 仲鐘意彩繪, 有隻閃閃甲油一定要推介比大家, 就係Shu Uemura閃閃甲油, 真係搽過咁多隻最靚係佢, 油係指頭可做漸變效果, 非常唔錯。
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

codychan:

O.P.I. NL A06 我都有喎
不過我喜歡夏天先至搽D有幻彩o既甲油

我都好鍾意O.P.I. o既甲油o架,
又易搽又快乾 :wink:
該用戶已被刪除

水晶宮

我買最多係 anna sui~~
不過都仲有其它牌子, 好似 pn, KP
DHC 果d 都好靚, 40蚊支咋 又快乾
C02 就係果支紛紅色, d 色又sharp, 正~~

別墅

Where can i find OPI?

有沒有類似"芋頭"色(灰紫)色推介?

男爵府

我係旺角中心,修甲時順便買的,HK$80蚊左右,曾經在Inside Whampoo 入面買,但貴好多HK$102蚊。

O.P.I 支remover都好正?無乜火酒味,但又抹得好乾淨。

"芋頭"色(灰紫)色 ~ sorry 無留意呀,不過旺角

男爵府

我唔係好識揀甲油,成日買完先發現D色唔得,有否心得揀甲油,請指教。

M&L :

Where to buy ESSIE and how much ?

What colour does you recommend to me!!!!!

thunder_bunny :

I just brought 'PN' OR 254, (金橙閃色),搽係手麻痲地靚,唯有搽toes啦!

codychan

M&L 寫道:
I love to paint my nail too. Before I like OPI but few months ago I have a new manicurist and she use ESSIE. ESSIE is even better than OPI as it dry fast, more durable and very shinny. The base coat and top coat is very very good too. If you like OPI, you should try ESSIE. My preference is ESSIE, then OPI.

別墅

I agree with some mothers, OPI has very good quality.

複式洋房

Essie is really the best,
then OPI......
Anna Sui is good because of the rose smell can last for long time.
該用戶已被刪除

大宅

What is OPI? Is it a brand name?

Where to buy?
How much?

Please!
我有兩個女 大女Vanessa好生性 細女Venus好生肉
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至