想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問有沒有人試過第一次有左bb, 之後做人工流產,自己唔要bb, 但第二次有左之後, 想要bb, 但流產(約10星期大的時候), 真係好驚下次再有bb, 有小產

YUKI ;-) :-D

大宅

好媽媽勳章

Re: 請問有沒有人試過第一次有左bb, 之後做人工流產,自己唔要bb, 但第二次有左之後, 想要bb

我就係啦,第一個唔要,第二個想要,12月頭10week 多無左心跳,而家補緊希望過完年再有,但有d心理壓力,希望下個一切正常啦。
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

洋房

Re: 請問有沒有人試過第一次有左bb, 之後做人工流產,自己唔要bb, 但第二次有左之後, 想要bb

lckyw

hello

原來你都係咁呀,咁你幾時做手術, 咁你依家怎樣去補呀?
住住要休息多d , 我你24/12/04做手術, 心情都好左好多
但今日打電話去問關醫帥, 因為我小產後買了"產後進補28方", , 但我今日已經1個月, 點解仲未有m到,佢話無問題, , 咁你依家m到左未呀, 其實我同你一樣, 已經無左2個, 有人話如果3次小產,就會有慢性流產, 咁我算唔算2次呀, 關醫師, 話算2次, 聽到搞到的好唔開心, 好驚, 你今年幾大呀>我25啦
YUKI ;-) :-D

大宅

好媽媽勳章

yukipang

我8/12/04做手術,自己生出黎跟住再刮宮。
我14/1/05黎左第一次m啦,我都係飲雞湯,食中藥等。
我今年29啦,7月30啦。
唔怕,係你既就係你既,我aunt小產左8次,最後都成功啦,佢個女而家2年級啦。
不過真係要休息好d,早d訓,食得清d有營養d。
d period 等佢自己黎啦,等1.5-2個月黎第一次m都係正常家。

「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

子爵府

lckyw...我想問妳個胎幾大,why自己生出黎再刮宮呀? 因為我都係,果時14weeks左右!

大宅

好媽媽勳章

WONGMING

我10週多d呀,e生同我塞藥,痛左6個鍾生出黎,唔清再全身麻醉刮宮呀。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

lckyw 寫道:
WONGMING

我10週多d呀,e生同我塞藥,痛左6個鍾生出黎,唔清再全身麻醉刮宮呀。

點解唔刮宮,要自己生,要個patient咁辛苦,我都係刮宮的around 10 weeks!

大宅

好媽媽勳章

CY101

我係政府做,佢地要我自己生出黎=((((((((((
痛完仲要刮

子爵府

lckyw....oh! too bad! 同我一樣!

無錯,就係政府同私家嘅分別啦! but,我意思唔係話政府咁樣唔好,佢只係想俾機會妳自己生佢出黎,有機會唔駛妳做手術,都傷身架嗎,but 私家會重視妳心靈傷害問題囉!

我喺政府生完,唔清,再去自己搵私家做刮宮呀!

大宅

好媽媽勳章

wongming

我係生完出黎,過左一個鍾再照,唔清,再過一個鐘頭推我入手術室再刮,一日內做齊2樣野。
身心靈都受到極大既傷害。 :cry: :cry: :cry:
e生仲要比我睇個bb呀 我有個朋友做e生,佢話個政府個e生低能家,我個日好depress仲比我睇。 ?-( ?-(

子爵府

lckyw....妳喺邊間政府醫院呀? why會一hr之後就幫妳照清晒未? 我果時生完出黎,都成夜晚11點,瞓左1晚,醫生話等佢流下血先,有機會可以流埋d未清d野,所以等左一日,再第二朝先去照,照到未清,我值情depress得好利害,因為唔想再留喺醫院,好唔開心.....最後都係唔信政府,所以去左搵私家醫生做!

but,妳果個醫生有無攪錯,why會俾妳睇架?慌妳未傷心夠咩?我一開始就叫佢地,千萬千萬唔好俾我見到個bb,因為成14週,已經見到手腳,如果俾我望見過,我真係唔知depress到幾時....

算啦,無辦法,俾d時間自己,一定走得過架,信我地呀,我地都係過來人呀!

大宅

好媽媽勳章

wongming
我係將軍澳e院呀,我早上8點45分塞藥,10點開始痛,好似生仔禁,到12點幾直頭好似來mx5倍痛,到1點幾痛得好緊要,一路流眼淚,一邊諗,人地生仔痛完有bb呀,我呢?痛完得個桔 =(((
後來隔離床d 師奶見我痛到禁無人理都睇唔過眼,幾個走去同姑娘講,叫佢幫我打止痛針。
但係打完一d用都無,到2:25分感覺到"卜"一聲就唔痛啦,我問d奶奶,佢地話生左出黎啦。跟住叫姑娘黎。
姑娘比個盤我,我坐上去,d血同d野流出黎,初頭見到大個白色大胎囊,跟住佢夾起一個白色既bb啦 =(((
一陣後,有個低b姑娘叫我自己行去小個便跟住照超聲波。
我問佢,仲有好多血流緊,又頭暈點去?
佢話人人生完都自己行去啦。
好我一起身,成條褲都係血,d血"baba"聲流出黎,
跟住條友仲cheap,叫第二個姑娘幫我清潔。
清潔完,個好人姑娘用車推我入去照超聲波,一入到去有個男e生就比個b我睇,一他中指長,有晒手指家啦 =((((((((((((((
跟住坐上床,一上床個胎盤都流埋出黎啦,仲見到一隻腳仔係上面 =(((((((((((
跟住佢叫左個女e生入黎,同我照,見到有dd野未清,就同我講要同我刮。
到左4:00,就推我去手術室,入到去又傷心,又凍。
個麻醉帥唔得閑wor,一等就係超凍既手術室等到4:50分,仲係我無著衫個隻,唔病就假啦。出反黎醒左大約6:35分,上反病房。
個晚真係病,發燒,本來第二日出得院,但發燒唔出得,100oc,個e生唔比藥我食,一住就住左4日。
我個e生朋友call我唔好理佢地,仲話有無錯呀,發燒及發炎都唔比藥我食,跟住佢叫我老公拿d藥比我食,一食完第二日無燒,先出得院咋。

子爵府

lckyw....

點解佢地可以咁對妳嘅??????? :evil: :evil: :evil:

咁相比之下,我"好彩好多"!我喺威院,待遇好好多呀!

我唔明,妳自己生得出,連胎盤都自己出埋,都要刮呀? 我果時生唔出,卡住左,痛都我死死下,同妳一樣,一路痛一路諗,人地痛都有價值呀,自己係咁痛都唔知為咩?! :cry: 後尾醫生幫我夾佢出黎,所以其他野基本上留晒係入面,所以私家醫生幫我刮完都話,仲有好多好多,好實,胎盤都有..... :cry: 刮左成粒鐘先攪掂,一般只要15mins左右咩都做完!

事過境遷啦,大家都努力,振作啦!

別墅

WongMing & lckyw

你地好!我有d野想問你地。BB無心跳有無先兆嫁!我有左之後有流啡色分泌,有d擔心。

大宅

好媽媽勳章

DK486

我無流血or啡色野呀,只係覺得無左懷孕特徵,如本來唔想食,忽然好想食野,我就即刻睇e生,一照無左心跳3日啦。

大宅

yukipang,
你地吾需要太擔心啦,我生仔仔之前都有做過幾次人流,超過三次,但都有得生,仲話要就有,但係年紀大左始終都差d,我上次有左都有d出血,跟住都無要到,隔左半年,而家又有啦.

別墅

你e生點知無左心跳3日? 係咪你3日前照是有心跳的。其實,我知我不能擔心太多,因為無得擔心。生左出來唔健康仲慘。希望你調理好身體,好快又有BB。

別墅

cocoWong,
why你上次有左都有d出血,跟住都無要到,個胎有問題嗎??

大宅

好媽媽勳章

dk486

我睇個e生一照個胎同我個實質胎齡相減個大少就知啦。

別墅

oic

首頁

尾頁

跳至