想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

是小產嗎....??

我...唔知自己係咪小產呀...
最後一次月經係11月廿幾號,
之後12月20號左右開始兩三日都有幾滴淺啡色野流出...
我最初以月經初期,
點知之後停咗...
咁我都驚自己bingo咗,
所以1月10號左右已經用棒棒驗吓,
但係又冇喎...
點知剛剛呢個星期日心血來潮攞支棒棒check吓,
就話陽性...
但我呢排亂咁食野,
有幾個禮拜都差不多日日飲一支一公升豆漿呀...
搞到我今日間中有d啡色野流出嚟(但只好少)...
同有時覺得條腰同個肚之間隱隱痛or好似好tried咁...
唔知係咪心理作用呢...
可能要搵醫生check吓...
好驚呀...我仲未同老公or屋企人講,
怕佢地空歡喜呀...
有冇人有類似經驗呀??
比d意見得嗎??

王國長老

月餅勳章 王國長老

Re: 是小產嗎....??

如果你o岩o岩尋日先用棒check過+ve,可能真係有左喎,如果唔係正常唔會有反應,你剛先有啡流最好都係將詳細講比e生知,等佢幫你照下check下究竟情況係點??

希望你係有喜無驚啦!!

子爵府

konekobb,

我又係好似你咁,上次月經是11月尾,我一向食開避孕藥的.因為我考慮緊要bb,所以自上次來完經後就停了藥.1月20日開始有啡色流出,很少的.直至今天已經5天都仲有.我20日那天用棒棒驗過是沒有bb的.我都唔知而家係點?有沒有人類似經驗?

別墅

Almaz ,

我都試過,如果你今星期都無正常的m,你下星期便要再驗.如果証實你有左,你便要去睇醫生照下.
祝你成功.

別墅

其實我覺得有懷疑應該去婦科醫生度check 清楚, 而且佢地可以幫你地照下, 等自己可以安心, 唔洗令自己心煩意亂.

希望聽到你地的好消息!

大宅

好媽媽勳章

konekobb

唔駛驚,你個d係著床血黎家,我上次有左都係有1-2日有d啡色+透明分泌流出。你係有左啦,休息多d啦 ~

恭喜
「祂未曾允許天常蔚藍,祂未曾應允花兒常開,祂卻因許祂的慈愛常在。」

子爵府

gladis(bb) 寫道:
Almaz ,

我都試過,如果你今星期都無正常的m,你下星期便要再驗.如果証實你有左,你便要去睇醫生照下.
祝你成功.

謝謝你!其實我不想現在有bb,因為我吃了藥超過年半,剛停藥便有,我怕會影響bb發展.其實醫生建議我停藥起碼要3個月才可以有bb.不過我都在這裡看見有媽媽一停藥就馬上有bb,但她的bb很健康.

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Almaz,
咁最理想更係可以stop到3個月啦,但我都見呢度好多sisters都係停藥後無耐就bingo,bb仲好健康. 而且你take既時門好短,只係半年,影響應該唔大o既. 放心啦!!

子爵府

March 寫道:
Almaz,
咁最理想更係可以stop到3個月啦,但我都見呢度好多sisters都係停藥後無耐就bingo,bb仲好健康. 而且你take既時門好短,只係半年,影響應該唔大o既. 放心啦!!

多謝你的回應.我食咗藥是一年半,不是半年呀!所以我先至担心囉.

大宅

多謝各位關心呀~
我今日搵到上次睇開個婦科醫生照咗喇!
真係bingo咗呀~
仲check到有心跳添呀~
依家d科技真利害!!
醫生話得2mm咁大,
但都check到心跳~
咁我到安樂d...

王國長老

月餅勳章 王國長老

konekobb,
恭喜你呀!! 咁快仲可以照到有心跳添呀,你依家幾week呀??係照normal 定 x d果d 呀 ?-(

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

konekobb 寫道:
醫生話得2mm咁大,
但都check到心跳~
咁我到安樂d...

生命真是好奇妙! 閃下閃下! Hope you have a healthy baby!

大宅

小慧
多謝你呀!!
醫生話大約5週喎...
但我d經唔準,
所以只係大約咋...
最搞笑但如果計得冇錯
預產期係我個囝生日個日呀...好搞笑...
乜野係xd呀??
我唔知呀...我唸normal掛...

王國長老

月餅勳章 王國長老

konekobb,
哦,5週就可以照到心跳啦,睇黎你個bb都好健康喎 xd= 3d,4d 囉,我以為果d可以照得仔細所以先照到咋 嘩,如果真係同一日都唔錯喎,可以一次過同晒2個慶祝.

別墅

Almaz ,

你唔洗咁擔心,我問過婦科醫生剛停藥有左係無問題的.

王國長老

月餅勳章 王國長老

almaz,
係呀,我當初停藥,e生都係建議我最好2-3個月後先開工,但佢都有提及到如果真係有左都無問題.我當時都take左2-3年,所以你take 左年半應該問題唔大o既,放心啦!!

子爵府

多謝各位回應.我昨晚看了醫生.證實我沒有bb,我放心了.醫生替我照超聲波,說我的子宮內幕不夠厚,所以經期只是啡色,沒有足夠血,害我虛驚一場.

大宅

小慧
我上次都冇照過3d,4d個d呀...
個時未興呀..
我個囝依家兩歲幾,
係咪個個都去照xd嫁?
同普通個d有乜唔同呀?
係咪有隻可以睇到様嫁??
唔知普通個d幾多個月可以知囝定囡呢?
xd係咪又可以快d呢??
sorry咁長氣咁多野問...
因為我好想要個囡呀... :mrgreen:

首頁

尾頁

跳至