論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

你哋奶奶會唔會對工人嫌三嫌四呀∼

我奶奶成日同我老公話個工人講電話,於是我就叫個工人唔好成日傾電話啦,而家佢日頭就傾少好多電話,輪到夜晚傾我奶奶同佢一間房訓於是又投訴嘈住佢訓,但係我覺得夜晚都唔比佢傾電話又好似唔係幾好話哂佢自己休息時間 ?-( 總之我覺得我奶奶對佢就好似好不滿O甘,但係我個仔又鐘意到佢不得了喎 :exclaim: 我都唔明有人比佢使都嫌棄都唔知佢乜心態 ?-(

男爵府

Re: 你哋奶奶會唔會對工人嫌三嫌四呀∼

老人家係咁嫁.

若果奶奶要訓
或者出房傾啦.

叫工人唔好太晚傾電話

其實日頭做嘢, 係唔應該傾電話

侯爵府

奶奶無錯呀! 日頭做野邊可以成日講電話? 夜晚要休息更加不可以阻住人訓覺啦.

不好因為果個係奶奶而帶有色眼鏡law, 換轉係你同工人一間房, 我相信你都會complaint.

伯爵府

I won't let my maid use the phone from Mon to Sat, everything she want to use, she must let me know. Of couse, until now she don't has her mobil. However, even though she has it later, I'll keep it from Mon to Sat. I don't think she need to use the phone Mon to Sat. ?-(

大宅

或者你吔講得啱嘅係我對奶奶有啲偏見啦 但係我係咪認該制定佢講電話嘅時間呢,係哋有冇O甘做呀,又點同佢講好呢 ?-(

首頁

尾頁

跳至