美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

塊面好油,但又甩皮?

我有個FRIEND塊面好油,但又成日甩皮,知唔知係屬乜野皮膚呀?
佢話用乾性產品時,仲會生瘡瘡添~
妳地知唔知用乜牌子好?
如清潔同埋護膚產品,不妨提議下啦

洋房

Re: 塊面好油,但又NUT皮?

佢應該係底層嚴重缺水, 但會生粒粒同脫皮係因為死皮太厚+缺水, 你叫佢做補濕mask同埋做多些磨沙會好些

再有問題可以P.M.我
所有的情感的根:cheeze: 還是愛

別墅

choiyee423 寫道:
佢應該係底層嚴重缺水, 但會生粒粒同脫皮係因為死皮太厚+缺水, ......

用磨沙膏, 再用補濕液, 用埋嘖霧, 得閒時噴下.
轉line好D, 佢依家用ge黎條line唔得

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

BoeyC,

我皮膚同妳朋友一樣, 好煩架, 不過而家好轉咗好多好多喇, 冇甩皮又冇敏感喇, 可以參考吓我用嘅嘢:洗面、爽膚水同防晒日霜用AVENE, 晚上就用Dr. CiLa Bo 隻gel, 真係掂架。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

洋房

我以前d皮膚都係咁架,我成日唔敢搽野驚生粒粒,後黎用左glycel的hydromax好左好多,(當然有時做下補濕mask啦),佢係補水的,不妨試下。
我係安嬰兒BB

大宅

多謝各位既寶貴意見,等我話佢知先,多謝,多謝

首頁

尾頁

跳至