意見反饋
義工

產前產後 今日: 25|主題: 240967

如果係威爾斯生, 又想老公陪產, 咁應該點做呀???

大宅

國民生產總值:2474

如果係威爾斯生, 又想老公陪產, 咁應該點做呀???

係邊度做登記呀, 我而家31週喇, 係健康院度登記定還是去威爾斯度登記架! 請指教

複式洋房

國民生產總值:366

Re: 如果係威爾斯生, 又想老公陪產, 咁應該點做呀???

唔洗登記,到臨生前,先同姑娘講要老公陪產,我舊年十月生都係咁,推入產房前先同姑娘講

大宅

國民生產總值:4712

Re: 如果係威爾斯生, 又想老公陪產, 咁應該點做呀???

係呀...跟姑娘講便可。
但都要看情況而定,以我為例 - 初時姑娘話無問題,但之後話隔離床要做無痛妢娩,唔可以比老公入 (都唔明何解,可以用簾圍住之嘛??),然後姑娘還比個電話我,叫我跟老公傾幾句,但不久我聽到隔離床又話唔想做,這樣老公才可以陪我咋!

大宅

國民生產總值:1523

我上年10月生我個b時, 都是姑娘問我要唔要老公倍我,(當時我是已經開左2度,破左羊水) 我話好不過老公係家中等待, 佢話咁就打比佢啦, 然後比左個產房專用電話比我打, 我老公即刻來到後按產房門鈴, 講出老婆個名, 佢就入左來!不過如果我要檢查同打無痛分娩針時, 佢就出去回避,之後入返來!

記得帶相機入去, 不過唔好用閃光燈, 我生完個時, 姑娘抱bb比我時, 我地叫個實習醫生幫我地影相ha......

大宅

國民生產總值:2474

可以帶相機咩, 會唔會比人鬧架

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.