心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

伴娘有困擾,可以點做呢?

最近有個朋友將會八月做伴娘, 佢同我講而家成日要同新娘一齊出去行婚紗展、揀晚裝, 因為新郎唔係香港, 不過新娘身邊卻多左一個人, 就係佢亞嫂個妹, 本來一齊行都唔緊要, 但係這位小姐卻很奇怪, 投入程度比新娘大 , 令新娘及伴娘受到很大困擾.
1.這位小姐已向新娘自薦做mc , 仲話租衫要七百幾八百蚊, 到底有冇人會租衫比mc 呢? 我好似未聽過喎!?-(
2.她於婚紗店附近工作, 經常向新娘報告那間有新款新貨, 但新娘已book 了某大型婚紗公司租衫package, 有需要再睇其他嗎??-(
3.這位小姐更向新娘聲明, 每次試衫都要叫她, 因為佢自稱很有fashion sense, 專著緊身衫及超低腰露股謼的褲, 而新娘同伴娘都唔係呢隻style, 之前試過一次揀晚裝時, 她所揀給新娘全是露背及deep v , 新娘拒絕佢就話佢保守老土仲話要豪一次, 完全不同style但又要比面佢都唔知點樣拒絕她? ?-(

別墅

Re: 伴娘有困擾,可以點做呢?

o下....咁都得呀!!
如果我係o個個新娘,
我會比面佢,叫佢出黎一齊揀衫,
幫下眼,但最終著邊件,
我一定會自己law主意,
自己結婚wor,梗係要著自己鐘意既衫啦!!!
呢樣一定冇面比!!!

至於MC租衫,
我自己個MC都係著自己衫,
冇租衫比佢gar,
我以前幫人做MC,
都一樣係著自己衫

其實新娘可唔可以話個男mc自己有心目中既partner,
唔駛佢幫手呢????

男爵府

根本唔洗理佢,結婚o個個係佢,直接話佢知所有野已confirm晒.
她所揀給新娘全是露背及deep v , 新娘拒絕佢就話佢保守老土仲話要豪一次--直接同佢講唔like呢o的衫,洗乜理佢點諗 ?-( 佢只不過係亞嫂個妹,就萛係亞嫂都係咁話.嫁O個個唔係佢..

1.這位小姐已向新娘自薦做mc , 仲話租衫要七百幾八百蚊, 到底有冇人會租衫比mc 呢? 我好似未聽過喎--啋佢都傻,如果係咁出去請個人都得啦!未聽過要租衫比mc,可能佢成日都洗錢有人幫佢扮靚

:evil: :evil:

侯爵府

亞嫂個妹.........貴親呀,之之左左,彩佢都傻啦
叫大佬同佢老婆單聲羅

侯爵府

2019勳章

梗係去邊都唔通知佢la,洗mud理佢啫.外人一個,仲話要比$$租衫做mc,直頭話有人做la,唔好煩

大宅

CHITMIMI 寫道:
因為佢自稱很有fashion sense, 專著緊身衫及超低腰露股謼的褲, ?-(
:lol:

大宅

Is she beautiful?
因為佢自稱很有fashion sense, 專著緊身衫及超低腰露股謼的褲, ?-(
:lol:

子爵府

唔係問題,完全唔洗理佢.

大宅

根本唔需要理佢

侯爵府

我都覺得你唔需要通知佢你哋去揀衫, 就算佢咁積極, 咪同佢講你哋己經book好哂, 唔使操心;

至於租衫俾佢, 第一, 新娘係咪己經接受咗佢做mc先, 唔係直程同佢講, mc你己經有人選; 如真係俾佢做, 無話明文規定, 新娘要兼顧埋架喎 頂多封一封利是當津貼算架啦..

子爵府

厚面皮的人,專欺負薄面皮的人。

這類數唔埋的親戚,又唔係長輩,啋佢都傻。
她的意見,叫佢留返自己出嫁用罷。

別墅

簡直採佢都傻架 ?-(

子爵府

好媽媽勳章

如果個個係佢阿嫂就唔同...但係個個係阿嫂個妹...難聽d講句...外人一個...駛乜理佢呀...好明顯係想痴衫著...下次出街唔駛同佢講...佢跟黎咪由佢跟囉...新娘繼續同伴娘傾偈...佢搭聲埋黎唔好睬佢...咁佢識做啦掛...

[url=http://lilypie.com][img]

等待驗證會員

唔駛理佢. 試衫唔好叫佢. 話人多手腳亂....唔需要通知佢都得. mc係自己提供衫, 做大Show d mc都係自己提供啦...佢凍親個腦呀???? 唔係woh... 佢露股隙咋呵

別墅

唔駛理佢
Angela

別墅

梗係唔洗啦﹗新娘又唔係同佢係fd,又唔係話搵佢做mc。況且人人口味唔同,唔係deep v 就係靚架嘛﹗

等待驗證會員

伯爵府

ANGELAIP 寫道:
唔駛理佢

贊成

伯爵府

唔好意思, 我路過架咋~但我有一個問題想吓
家吓租一套西裝比伴郎要幾$$架? 唔該

別墅

MARS 寫道:
唔好意思, 我路過架咋~但我有一個問題想吓
家吓租一套西裝比伴郎要幾$$架? 唔該

我老公伴朗套西裝,
連埋件"shot"衫,租左$6xx!!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
Del ... 2 3 4 5 6 .. 49