興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 請教除左geocities, 仲有無其他既好用又免費或好平的網頁寄存服務???

$100一年100MB都諗得過喎, 可惜唔支援MySQL, 不能架構php...etc!

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 請教除左geocities, 仲有無其他既好用又免費或好平的網頁寄存服務???

嘿嘿,

我都剛剛收到gadhost email, 網頁寄存服務將會維持至廿零零五年三月十日.
似乎真係要搵地方搬! :-x

而家十五十六諗緊用邊間!

洋房

免費無廣告 www.brinkster.com ,無FTP,穩定,ASP
可去除廣告 www.websamba.com ,有FTP,不穩定,ASP

男爵府

小草

睇黎gadhost真係關門大吉! 你打算搬去邊? 我會暫時用住geocities, 打算只係keep番個相簿. 其他野都唔保留lu.

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

嘿嘿,
我開頭都係用geocities,不過返唔到轉頭喇! 因為geocities唔夠空間。我都要盡快搵新屋!

雲的孩子都在跳舞,
你用緊邊間? 係咪用左好耐? 穩陣嗎? 我唔想用一排又要轉!

王國會長

王國會長

咁要$300 一年才支援MySQL. 但亦算係最平

如果你join, 我可以推薦你, 咁你亦可額外獲得一個月服務費.

嘿嘿 寫道:
$100一年100MB都諗得過喎, 可惜唔支援MySQL, 不能架構php...etc!

男爵府

小草

咁又係既, 用開收費hosting又係好難用番免費個d :mrgreen:

瑩瑩老豆

Thankyou你先, 我呢排都比較忙, 暫時都唔會做網頁住啦, d files暫時放住係geocities先, 打算遲d得閒寫番網頁先搵hosting公司.

複式洋房

真係多謝晒各位既資料! 之前太忙都唔得閒入黎呢道.
其實最好硬係可以唔駛錢啦,因為我只係諗住同d朋友分享下bb呢網頁,用Geocities 又太煩要逐個 file upload 所以先諗住

別墅

嘿嘿,
唔好意思,我是路過兼新手一名,想問所指的"消除廣告最簡單方法係在最尾加上<xml>, 即係</html><xml>"
即係點樣做呀

謝謝

男爵府

VenusB

Gadhost就黎唔玩, 關門大吉啦!

fishcakes

咪咁樣做囉, 在</html>之後打上<xml>, 在網頁的最尾部份會搵到</html>, 但唔係所有free的儲存空間都可以用呢個方法消廣告, geocities就實得.

複式洋房

嘿嘿:

原來Gadhost就黎唔玩, 你唔講我真係唔知呀!

geocities 雖然有辦法消廣告,但係免費就無FTP upload 太麻煩, 況且唔知點解我 upload 時路徑無錯但好多 image 竟然變晒交

首頁

尾頁

跳至