產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

醫生收費

請問你地醫生剖腹生仔收費幾多? 我個醫生話要收$15,000, 算唔算貴?

禁止訪問

Re: 醫生收費

別墅

你搵邊個醫生架, 係邊間醫院生呀!

禁止訪問

大宅

我醫生收費如下:

Package : included 產前所有檢查, 超聲波掃描, 例行驗血, 維他命丸, 產後醫院巡房, 剖腹不另加費

醫院 : 浸會
大房:$16,000
三人房:$18,000
雙人房:$20,000
單人房:$24,000

該用戶已被刪除

別墅

好抵喎, 點解咁平架, 我去醫生度檢查, 每次都最少$500 , 唔計醫生開刀收費, 荃灣港安, 淨醫院收費都要最少$18,000 (5 人房), $24,000 (私家房).
該用戶已被刪除

伯爵府

包埋住院呀? ?-( ?-(

H&A 寫道:
yaumama:
我想問下你醫生既資料, 佢真係好平

[quote]
yaumama 寫道:
我醫生收費如下:

Package : included 產前所有檢查, 超聲波掃描, 例行驗血, 維他命丸, 產後醫院巡房, 剖腹不另加費

醫院 : 浸會
大房:$16,000
三人房:$18,000
雙人房:$20,000
單人房:$24,000

[/quote]

大宅

yaumama,你所講既package係咪淨醫生收費,未計醫院收費?我都有興趣知係邊位醫生,另佢手勢如何?態度好嗎?年齡多少?

大宅

只係醫生收費, 要額外加醫院費, 費用如下:

8人房:HK$14,880
3人房:HK$18,380
雙人房:HK$23,880
單人房:HK$31,880
單人豪華房:HK$36,880

此價錢是剖腹安產計劃, 自然分娩, 大約將每個價錢減$2000。

個醫生望埋去都幾後生, 最緊要係個樣唔咸 :mrgreen: , 好放心俾佢檢查 , 態度亦好, 有問必答,而且手勢幾好, 唔會方便自己將你個傷口開得好大, 聽聞佢係浸會都出名快手, 我生大女都係俾佢剖腹。 醫生在旺角銀行中心, 有興趣就PM我, 我唔係度公開, 唔想賣廣告。
該用戶已被刪除

大宅

15週年勳章

yaumama
個e生係咪姓「林」的?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

大宅

H&A,

Pls check PM.

Package無話包幾多次產前檢查, 但我記得大女時, 每兩星期檢查一次, 後期差唔多個個week都要見佢, 我諗要睇下你需要, 每次檢查都會照超聲波, 仲會俾番個copy你, 我上次檢查仲俾我聽BB心跳聲。 會唔會係懷孕後期送3d超聲波? 我四年前生大女時就無喇, 但而家就唔係咁清楚。

哈哈, 至於姑娘, 我自己覺得有一個就好笑容D, 但另外一個就cool D, 講野粗聲粗氣D, 但其實個人都無咩野。

醫院package包麻醉藥, 唔好意思, 因為我生大女時係我老公公司俾哂錢,我一毫子都無出過, 所以我都唔係好清楚需唔需要再俾麻醉師&兒科醫生, 你提一提, 我諗我都要問一問醫生點計 (因為今次要自己俾錢, 原來生個BB要咁多錢!)

大宅

H&A,

Package無話包幾多次產前檢查, 但我記得大女時, 每兩星期檢查一次, 後期差唔多個個week都要見佢, 我諗要睇下你需要, 每次檢查都會照超聲波, 仲會俾番個copy你, 我上次檢查仲俾我聽BB心跳聲。 會唔會係懷孕後期送3d超聲波? 我四年前生大女時就無喇, 但而家就唔係咁清楚。

哈哈, 至於姑娘, 我自己覺得有一個就好笑容D, 但另外一個就cool D, 講野粗聲粗氣D, 但其實個人都無咩野。

醫院package包麻醉藥, 唔好意思, 因為我生大女時係我老公公司俾哂錢,我一毫子都無出過, 所以我都唔係好清楚需唔需要再俾麻醉師&兒科醫生, 你提一提, 我諗我都要問一問醫生點計 (因為今次要自己俾錢, 原來生個BB要咁多錢!)

大宅

Hello

可否告訴你的醫生資料給我?

thank you so much. :-P

大宅

Peggyst,

珍珠宮

2020勳章

yaumama,

可否告訴你的醫生資料給我?

個醫生手勢點樣? 落床痛唔痛, 開刀傷口有冇痛過 ?

thanks a lot !

大宅

15週年勳章

yaumama,
我29週5日啦,4月13日預產期,係第一胎(好鬼緊張)
我就係未諗定政府定私家,想聽多d你講呀林醫生係咪真係
好好?因我冇諗住開刀,想順產。
我今日去覆診問佢如果搵佢接生,要點?
他便非常之突然話「你諗住係私家生的?

因他之前叫我join佢個package我無join,同埋他知我去了政府驗血。
我真係未諗定邊度生,好驚政府d人唔好,同埋生完唔識照顧bb,因常聽到政府醫院唔好
不過,我聽過「林」係浸會好出名,我係最驚自己選擇錯後悔,比多d意見啦!
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

大宅

mymelody.lam,

其實我覺得醫生好唔好, 都好睇同你夾唔夾, 但我自己認為你搵得佢做你主診醫生, 你就一定要百份百信任佢, 要對佢有信心, 我記得生大女時, 未落痲醉藥時, 都有D緊張, 醫生走過來輕輕拍一拍我, 對我說:[xx, 唔駛驚, 好似訓覺咁, 訓醒BB就出左世架喇], 我聽完之後都定好多, 所以我覺得你要問自己, 你對呢個醫生有無信心, 咁就可以作出決定, 因為就算我講到呢個醫生有幾好, 但你自己對佢無信心唔認同我睇法都無用。

至於政府定私家, 我本人一定有偏見, 私家一定照顧得好D。

你4月13日預產期, 係時候要作決定了。

首頁

尾頁

跳至