跳至

首頁

尾頁

大宅

點解轉咗校?轉得遲?? thanks

原帖由 loklokma47 於 09-9-20 19:24 發表

今年三、四月撞到位,本應係呢間學校嘅家長,見到佢個女轉咗去X心,多口問句,妳個女讀得幾好,又考前幾名,點解轉咗校?佢話轉得遲,佢話好多上學期已經轉走,佢二年級下學期先轉 ...

複式洋房

原帖由 loklokma47 於 09-9-20 19:24 發表

今年三、四月撞到位,本應係呢間學校嘅家長,見到佢個女轉咗去X心,多口問句,妳個女讀得幾好,又考前幾名,點解轉咗校?佢話轉得遲,佢話好多上學期已經轉走,佢二年級下學期先轉 ...

即係邊間?

男爵府

我都睇o左五間學校o既開放日,幾經考慮,終於決定自行派位報邊間~~

男爵府

咁都好嚴重下喎~~

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 dabbycheung 於 09-9-20 18:30 發表

我都留意左幾年.......

哈哈!初初都唔信,早幾年覺得間學校都幾好,後來有個家長上來講咗一件不愉快的事,跟住最少這兩年在選校的時候,就有d新account讚這間學校,因上年我個女要選小,所以有留意.

男爵府

上年參觀過,英文課簡直.........一個4-6年級既女學生講(其實係讀)故事 caterpillar ,連字都未識讀, 就做代表, 其他學生一路食住珍寶珠, 一路示範遊戲, 有老師在場都係甘, 我睇到甘...即走 !

複式洋房

即係邊間?可以透露嗎?
原帖由 yttt 於 09-9-23 16:54 發表
上年參觀過,英文課簡直.........一個4-6年級既女學生講(其實係讀)故事 caterpillar ,連字都未識讀, 就做代表, 其他學生一路食住珍寶珠, 一路示範遊戲, 有老師在場都係甘, 我睇到甘...即走 ! ...

別墅

原來大埔有些學校除左上星期六日做開放日外, 有些日日開放, 家長只要去間小學, 便有人招呼你,帶你去行!

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我睇過嗰個媽咪嘅post, 但係搵唔返~

原帖由 debbyma 於 09-9-23 15:02 發表

哈哈!初初都唔信,早幾年覺得間學校都幾好,後來有個家長上來講咗一件不愉快的事,跟住最少這兩年在選校的時候,就有d新account讚這間學校,因上年我個女要選小,所以有留意. ...

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你睇返之前#19 post咪知 lo~

原帖由 baby0706 於 09-9-23 18:33 發表
即係邊間?可以透露嗎?

首頁

尾頁

跳至