在職全職

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

岩岩生左bb,依家正式做一位"全職媽媽"

大家好~~
我岩岩生左bb20日,正式加入妳地嘅行列,做媽媽真係唔易,我仲有好多嘢要學,多多指教~~

等待驗證會員

Re: 岩岩生左bb,依家正式做一位"全職媽媽"

CONGRATULATION!!!!!! YOUR BB IS BOY OR GIRL?

伯爵府

twingirls :
多謝晒~~
我bb係男仔黎架,不過成日喊,成日扭計~~

男爵府

m 琳琳,

我亞 b 都係出世無耐 cha .. 女仔.... 將會做 "全職媽媽"

我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

伯爵府

LiBoBo :
妳好呀~~
揍bb辛唔辛苦呀,
依家食奶粉or人奶呀???

禁止訪問

伯爵府

all:
呢2日bb乖左好多呀,冇之前咁扭計喇~~

伯爵府

all:
我個仔之前隔3個鐘食4安奶,但係呢2日唔知點解開始隔2個半鐘食4安奶,時間密左,咁我係咪應該加多d份量俾佢,等佢唔好食得咁密呢???
thx~~

複式洋房

恭喜你加入全職媽媽.你個bb都幾叻食到四安奶.我個bb頭1個月食2安奶.不過我覺得睇多2日先加奶.

伯爵府

心心媽媽:
妳女女又真係幾似男仔喎~~哈哈~~

男爵府

welcome新手全職媽媽 :mrgreen:

公爵府

m琳琳:
Me2呀~
做全職媽媽真係唔易,加上我餵全人奶,
亞仔有時又扭計,我一日24小時我已比o左20小時個仔啦!
有時累到想休息o下都無時間 :-|

複式洋房

我個女十個有九個都話佢似男仔.我而家有時會幫佢帶髮夾.
m琳琳 寫道:
心心媽媽:
妳女女又真係幾似男仔喎~~哈哈~~

伯爵府

easonkinki :
嘩,..妳係全人奶媽媽黎架,好叻呀,努力呀~~
我頭嗰2日都有餵過人奶,但係太辛苦喇,結果我都係放棄左~~

公爵府

係辛苦D,不過仲捱得到,
有時個仔食得密成日O咸搞到我又唔夠訓,
我會發"蚊"架!都會想放棄
不過自己同自己講時間好快過,
繼續努力(就係咁樣LO)

伯爵府

easonkinki :
我有睇過妳b仔d相呀,又真係好似Daddy喎~~
依家大個D,係咪仲似呢?
我個b仔又係好似我老公架~~
咁妳依家有冇瘦到呀?

男爵府

hi,
我都係全職媽咪 大家交流

伯爵府

vic-wing :
妳好呀,妳個bb好得意∼∼

男爵府

m琳琳 寫道:
LiBoBo :
妳好呀~~
揍bb辛唔辛苦呀,
依家食奶粉or人奶呀???

人奶 & 奶粉..不過佢飲人奶後still hungry ...
湊 bb ...ok 啦....佢唔算太 lau 計...
how about u ??
我囡囡"梓瑤"係 1 月7 日來到我地的小家庭, 重3.9kg:-P

男爵府

m琳琳 寫道:
all:
我個仔之前隔3個鐘食4安奶,但係呢2日唔知點解開始隔2個半鐘食4安奶,時間密左,咁我係咪應該加多d份量俾佢,等佢唔好食得咁密呢???
thx~~

我囡囡 係3 個 hours 食4 oz too ..佢1.5 hours or 2 hours 就要食..."個咀 mar 吓 mar 吓"..我唯有比e 佢飲...佢like 飲 水 ka ...不過佢可能唔識分....係奶咀都啜... 我真係唔知....

今日開始比佢食4.5oz.... hope she can last longer time 啦 ?-(

首頁

尾頁

跳至