意見反饋
義工

產前產後 今日: 11|主題: 240872

有冇其他媽媽的BB有食奶的問題?

大宅

國民生產總值:2269

有冇其他媽媽的BB有食奶的問題?

我個BB已1個半月大, 但經常食奶時快時慢. 快的話要20至30分鐘, 慢就要45至60分鐘. 我又試過換大一個SIZE的奶嘴給我個BB食, 但仍然冇太大的改善. 怎樣好?
有冇其他媽媽有上述的問題? 請發表你們的意見, 同講講你們的心得.
Hello ! 我叫Jodie~

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

Re: 有冇其他媽媽的BB有食奶的問題?

你買新奶咀返屋企個陣時...有無將個奶咀頭個洞開多幾個洞呀...同埋你最好買番初生嬰兒用既奶咀呀...如果買大一個size既奶咀會長得制...整到bb個喉嚨架...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

國民生產總值:1519

你唔好用大size個o個呀, 因你bb都係細個, 未用得的!

你bb食奶時, 你覺唔覺佢飲到成頭汗或啜得好大力呀, 如果係,可能係扭個奶瓶太實, 個奶瓶裡的空氣出唔到來, 你bb啜得大力但係飲得好少, 食奶時間相對會變長

禁止訪問

國民生產總值:10761

大宅

國民生產總值:2269

咁你可唔可以介紹個牌子給我and價錢及Where買得到?
RebeccaChan 寫道:
而家有D奶咀一個咀有3種流量,唔駛自己吉方便好多,又唔駛再買過d大孔嘅.個咀都好適合初生用.
我用緊呢種奶咀,任何奶樽都用得,因為我用幾個牌子嘅奶樽都冇問題.[quote]
cherilau 寫道:
我個BB已1個半月大, 但經常食奶時快時慢. 快的話要20至30分鐘, 慢就要45至60分鐘. 我又試過換大一個SIZE的奶嘴給我個BB食, 但仍然冇太大的改善. 怎樣好?
有冇其他媽媽有上述的問題? 請發表你們的意見, 同講講你們的心得.
[/quote]
Hello ! 我叫Jodie~

禁止訪問

國民生產總值:10761

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.