跳至

首頁

尾頁

大宅

我小B仲有一星期就兩個月大喇,佢而家仲係成日瞓!你哋小B係咪咁架!

複式洋房

都係,不過到我想瞓個時佢又眼仔錄錄,激死!

洋房

我個小B宜家訓少左好多喇~
而且訓醒都唔再成日扭抱,只要同佢傾下偈就得,佢仲會笑住EEARAR咁應我地 ,
開頭一醒就一定要抱住~真係手到痛埋架~

洋房

ayucat :點樣令B唔扭抱

我個B心情好時都會都我笑, 但當他情緒差的時候連抱都唔得, 她想睡, 但好快又醒, 好彩晚上有5小時熟睡, 其他時間想睡, 但佢睡不著

男爵府

醒目開學勳章

你點樣可以唔使抱咁多架?我個b一訓醒就要人抱啦!日頭又唔肯比人放低佢訓,要人抱住,夜晚成2點先肯訓,你地個b幾多點訓架?我都唔知點解個b一到夜晚10點就開始扭人抱佢訓,係咁扭又唔肯比人放低,直至2點先得。你地個b有無咁架?

原帖由 ayucat 於 09-9-15 16:42 發表
而且訓醒都唔再成日扭抱,只要同佢傾下偈就得,佢仲會笑住EEARAR咁應我地 ,

複式洋房

原帖由 ayucat 於 09-9-15 16:42 發表

amber 都係呀!
好得意,好鐘意講野,同笑。
有時放近窗邊望天都會 e e ah ah gee gee goo goo...
睡醒都係講下野先,無好似以前咁喊驚。
今晚重一口氣睡了 7 個鐘,希望快 d 介到夜奶就發達啦!

大宅

我阿be都係, 心情靚的時候就成日對住我哋笑, 仲要我哋陪佢傾計.

但佢就成日都鐘意半夜飲奶唔俾我多d休息.

原帖由 SyLph 於 09-9-17 04:46 發表

amber 都係呀!
好得意,好鐘意講野,同笑。
有時放近窗邊望天都會 e e ah ah gee gee goo goo...
睡醒都係講下野先,無好似以前咁喊驚。
今晚重一口氣睡了 7 個鐘,希望快 d 介到夜奶就發達啦!
...
出世: 2.57kgs 1個月: 3.8kgs 兩個月: 4.93kgs 4個月: 6.69kgs 6個月:7.63kgs

等待驗證會員

個菲姊幫我個B女建立了良好的睡眠習慣(剛2個月大),可以自己入睡或在BB床輕拍她入睡.半夜只喝一餐奶,不哭閙!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係我房可以訓好多
係bb床唔得
但晚上都訓得幾好
係飲一次奶
早上工人話好易醒......
唔知點解

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 Karie 於 09-9-16 12:15 發表
你點樣可以唔使抱咁多架?我個b一訓醒就要人抱啦!日頭又唔肯比人放低佢訓,要人抱住,夜晚成2點先肯訓,你地個b幾多點訓架?我都唔知點解個b一到夜晚10點就開始扭人抱佢訓,係咁扭又唔肯比人放低,直至2點先得。你地個b有無咁架?...

你個b係咪食完奶即刻會瞓覺的??
我個b日頭都唔多洗人抱, 食完奶,佢會乖乖坐o係搖椅上面, 唔會扭計, 再到咁上下時間, 佢先開始扭眼瞓, 我再放佢上bb床, 用毛巾包住佢, 唔洗氹, 佢好快會瞓著覺, 直至下餐奶時間。

夜晚佢食完7pm o個餐奶後, 8pm開始瞓, 我會11pm叫佢起身飲奶, 飲完即瞓, 瞓到第二朝七點。半夜有時都會喊叫幾聲, 不過好易氹得番佢瞓著。

民房

Heison好奇怪由一出世就無飲過夜奶,夜晚11點瞓
一覺可以瞓到第二朝6,7點。講親俾人聽,d人都話難以置信呀!
可能因為唔使半夜起身喂奶,所以收身收得慢呀!

首頁

尾頁

跳至