母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問medela奶泵可否用gerber奶袋?

請問medela奶泵可否用gerber奶袋?如可,使用方法如何?
Thanks.

別墅

Re: 請問medela奶泵可否用gerber奶袋?

我一直都係用medela奶泵用gerber奶袋,ok架.

子爵府

me too! :lol:
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

大宅

請問怎樣將gerber奶袋套入medela奶泵內?是不是要將奶袋口向外摺才套入奶泵及奶瓶內?還是套入奶泵,摺口在奶瓶頸外?但我曾試多次均不成功,請指教.因我於星期一便要返工了,謝謝!

男爵府

我只係用gerber奶袋儲奶放在冰格, BB要食時會溶雪後倒入奶樽用, gerber不用另外買夾又放得好穩陣同埋護協買又平宜呢.

我係用MEDELA迷你電泵, 只係隨意把袋套入泵裡泵出黎咋. 返工如果要泵奶又唔駛帶奶樽囉, 輕便好多 (我食飯時間會回家餵奶架).
我的曳豬囡囡在浸會順產出世架 ! 3.05kg-Oct 04; 4.9kg-Nov 04; 6.1kg-Dec 04; 6.8kg-Jan 05; 10.3kg-Dec 05; 12.0kg-Jul 06; 14.0kg-Jan 07; 14.6kg-Jun 07; 16.2kg-Jan 08; 17.6kg-Jun 08; 19.0kg-Jan 09;  19.8kg-Jun 09; 22.4kg-Jan 10; 22.6kg-Jun 10

大宅

不用奶瓶的話,那奶袋會不會很易跌出來?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊