嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

BB唔肯自己食奶,要我地用匙餵佢食呀!

我囡囡歲半啦!但最近完全唔肯自己用奶樽飲奶
但我地用匙餵佢又飲呀!同埋佢好抗拒食第一口呀!
2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

男爵府

Re: BB唔肯自己食奶,要我地用匙餵佢食呀!

你試將奶放係得意飲水樽內俾BB飲, 記得俾BB飲之前同屋企人夾埋做戲扮水樽D奶好好飲, 咁你BB就會搶住飲 ga la 。

男爵府

佢係咪出大牙呀?囡囡歲半出大牙時都試過唔肯啜,我都係用匙餵佢食,後來出完冇咁痛又肯自己食番!

男爵府

好媽媽勳章

Douglasma,

我都試過啦!但佢只會顧住玩個水杯呀!唔肯飲呀!

2006年12月28日 出世-----3.41kg 1個月---5kg 2個月---6.04kg---58cm(自己度) 4個月---7.72kg---65cm(自己度)

男爵府

好媽媽勳章

係呀!我囡囡就係出緊大牙呀!但已經出左大半個月啦!
都唔知幾時先出完呀??

cherriemama 寫道:
佢係咪出大牙呀?囡囡歲半出大牙時都試過唔肯啜,我都係用匙餵佢食,後來出完冇咁痛又肯自己食番!

首頁

尾頁

跳至