懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

點解我成日飲鮮奶,晚上訓覺都會抽筋?

如題~~~~~~
唔係飲多d鮮奶就唔會抽筋既咩?
係唔係我缺乏左d咩,所以我晚上成日抽筋呀? ?-(

洋房

Re: 點解我成日飲鮮奶,晚上訓覺都會抽筋?

我都晚晚抽筋架....我睇書有好多唔同既講法....
1) 有d話企得多
2) 有d話唔夠鈣
3) 有d話你訓覺果陣時.....呀B既重量壓住左你既腰部...令到
d血去唔到下半身所以就抽筋
我覺得樣樣因素都有d關係.....你試下打側身訓...會好d...不過我訓到半夜轉身果陣都會想抽筋.....自己慢慢轉....小心d囉...^^

大宅

抽筋是因為你唔夠鈣同鐵呀, 鈣食品都是d牛乳類, 鐵是肉類,由其是牛肉最多呀

你試啦..抽筋好辛苦的

大宅

rachel123:但係我唔食牛呀?咁可以食咩肉呢?
其實有左bb到而+,都唔係好想係肉呀,肉我就唔多食呀,
但鮮奶我成日飲呀

禁止訪問

複式洋房

除咗鈣, 唔夠維c都會抽筋ga!

大宅

yonhin:你話維他命C?我每日食一個橙呀,都唔夠咩?
維他命C除左橙,仲有咩呀?
我差唔多日日訓覺都抽筋呀,真係好痛呀

別墅

食奇異果, 維他命C好高, 我依家一日食一個.

大宅

amymitpro :除左奇異果,仲有無呀?
奇異果好似好酸呀-.-"

首頁

尾頁

跳至