意見反饋
義工
跳至
[2005年] 05年4月媽媽, 有冇計劃在廣華生, 入黎交流下

大宅

國民生產總值:1004

05年4月媽媽, 有冇計劃在廣華生, 入黎交流下

我會在廣華生, 因為口卑好D, 又可以慳D錢,
你地幾時預產期呀? 好可能到時會見到你地喎!!!

複式洋房

國民生產總值:419

Re: 05年4月媽媽, 有冇計劃在廣華生, 入黎交流下

Hi AhMic,

我係廣華做產檢,不過就覺得d 醫生唔好, 可能到時轉私家生.
我預產期4月9日呀 !

洋房

國民生產總值:257

我係廣華生架 ~ 預產期 4月1日!!
My Little Anson ^ o ^ Birthday : 8th April Weight : 8/4 - 3.59kg 11/4 3.27kg 15/4 3.47kg 18/4 3.60kg 26/4 23 inches 10/5 4.81kg 18/6 6.12kg 12/8 7.95kg 25inch [center]My Baby Anson [/center] 潼潼部屋 歡迎光臨 小腳趾 你會愛上探險整個歷程 坐不定 你很想一天攀到高山看星 小眼睛 你會看遍世間可愛事情 讓耳朵 似海螺天天裝滿開心笑聲

洋房

國民生產總值:416

hi!我都係廣華生,我既預產期4月10日.不過有哋醫生唔好嘅.你哋入院哋野買左未

洋房

你都覺得廣華哋醫生唔好啦!我都係咁話!我既預產期係4月10日!你早我一日喎!

大宅

我都唔知D醫生好唔好, 因為我係助產士小組跟進架, 只看過一次廣華的女醫生, 不過有朋友都係廣華生, 佢就話覺得廣華幾好喎, 只有一個姑娘惡D 姐~

複式洋房

小精靈媽咪,

我仲未買野呀, 你有冇聽陪產講座, 好似冇乜野要帶入院 wo.

複式洋房

Ahmic,

其實我見過醫生, 見過助產士小組跟進架, 兩者比較梗係助產士小組好d ! 我唔知你有冇要求, 我覺得d 環境就唔係幾好, 因我曾住過醫院, 但助產士姑娘做接生, 應該冇問題嘅.

洋房

我有聽陪產講座呀!入院野要帶睡衣.梳.牙刷.牙膏.孕婦衛生巾.網褲.浴巾.面巾.保温壺.杯.乳墊.棉花球.萬用紙.沖洗瓶.嬰兒尿片./出院用品初生嬰兒衣服(內衣.嬰兒袍.包被.手套.腳套.帽子)等等

複式洋房

睡衣好似唔駛帶wo..

大宅

我今日去廣華抽血驗血糖, 個姑娘好恐佈呀, 要桔手背呀!!!!

複式洋房

Hi AhMic,

點解呀 ? 我尋日先去左廣華抽血驗血糖, 個姑娘抽血手勢唔錯 !

大宅

JR,

今日第一支抽血o個個姑娘都ok 嫁, 點知佢後來走o左, 來了一個唔係好熟手ge, 好在佢係睇下我隻手, 即時唔抽前臂抽手背, 如果好似我之前果幾個咁, 抽唔到前臂才抽手背就慘啦!!!

複式洋房

今日收到姑娘致電, 血糖偏高, 星期一要番去飲糖水, 再驗血. 慘 la...知唔知會唔會影響bb 呢 ?

大宅

JR,

我昨天都係去左飲糖水, 佢地都冇話會影响BB 喎.....
咁, 你幾時去飲呀?

複式洋房

下星期一早, 咁你飲完糖水,冇事ma ?

大宅

如果姑娘一星期內冇通知, 就等於沒事, 不用入院觀察囉~

男爵府

國民生產總值:5743

JR, Ah Mic
我今日都收到電話話我血糖高, 要我年三十(8/2)再抽血驗, 好煩呀!唔知問題大唔大呢? 如果要我留院觀察, 咁年初一就要向醫院過就慘la :cry:

複式洋房

funfunyuyu,

我都好擔心, 因我下星期一早8:00am就要去醫院, 所以呢幾日儘量食清淡d law...

大宅

Hi funfunyuyu & JR,

Don't worry la, D 糖水雖然難飲D, 但我飲左兩次啦, 因我媽有糖尿, 所以我好早就要飲及28WK 再飲一次呀, 唔使咁擔心, 佢地都冇捉我入院 (仲未有通知, 所以我覺得應該沒事卦)

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.