家庭理財

跳至

首頁

尾頁

男爵府

而家爆跌...........c緊

原帖由 poohmeow 於 09-9-4 11:57 發表
我都追左 1.46 12000股 可能下午發力la
等1.6-1.7 放

大宅

8/9 開agm 而家唯有等lor..

男爵府

8/9 前唔爆升都冇意思....... 8/9 後實跌

原帖由 poohmeow 於 09-9-4 16:03 發表
8/9 開agm 而家唯有等lor..

大宅

好彩我3:00左右要開會.
set $1.46走哂.24000股.
有$1800 gain..過holiday
最衰今早$1.48入..........

子爵府

原帖由 may05g 於 4-9-2009 17:09 發表
8/9 前唔爆升都冇意思....... 8/9 後實跌

都未必,吾係咁灰掛!我由兩毫幾開始短炒至六毫幾,當時都整固咗成個月,之後又再上$0.8X,七月尾到咗一年高位,之後又回到$0.9X-$1.1,我D貨而家變晒長線投資,我幾睇好佢,除非佢發出D不利消息,如果吾係真係十月見$2都吾奇(2007年高位OVER $4, 而家減半做目標都吾過份,不過要時間囉)

男爵府

thanks of your news 我真係冇哂心機mouth:

原帖由 wife 於 09-9-4 17:45 發表

都未必,吾係咁灰掛!我由兩毫幾開始短炒至六毫幾,當時都整固咗成個月,之後又再上$0.8X,七月尾到咗一年高位,之後又回到$0.9X-$1.1,我D貨而家變晒長線投資,我幾睇好佢,除非佢發出D不利消息,如果吾係真係十月見$2都吾 ...

子爵府

我今日都高追左$1.45入,不過之前做左羊太入左866冇左4萬幾所以,今次入好小8000股玩下算啦~~

別墅

咁多位高追咗的媽咪定啲嚟呀!你地高位走唔到e+就唔好走住啦,我今日上午收市後上咗大陸返嚟都嚇一跳回咁多,但剛剛看過個走勢,是在15:00後下跌,正正是恒指上升時段,只是大戶要換碼追成份股,大家放心唔洗止蝕住,星期一或者星期二會有大戶慢慢追返啲貨架啦....................

別墅

原帖由 berry?????? 於 09-9-4 20:05 發表
我今日都高追左$1.45入,不過之前做左羊太入左866冇左4萬幾所以,今次入好小8000股玩下算啦~~

你都遲咗一日先入

別墅

原帖由 winnielee0119 於 09-9-4 17:26 發表
好彩我3:00左右要開會.
set $1.46走哂.24000股.
有$1800 gain..過holiday
最衰今早$1.48入..........

有得賺咪ok

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

Thanks, I also 1.48in, and 866 not yet cut loss.

Hay, you are new member?
Or you change name old member?

原帖由 hung23hk 於 09-9-4 20:36 發表
咁多位高追咗的媽咪定啲嚟呀!你地高位走唔到e+就唔好走住啦,我今日上午收市後上咗大陸返嚟都嚇一跳回咁多,但剛剛看過個走勢,是在15:00後下跌,正正是恒指上升時段,只是大戶要換碼追成份股,大家放心唔洗止蝕住,星期一 ...

男爵府

原帖由 hung23hk 於 09-9-4 20:36 發表
咁多位高追咗的媽咪定啲嚟呀!你地高位走唔到e+就唔好走住啦,我今日上午收市後上咗大陸返嚟都嚇一跳回咁多,但剛剛看過個走勢,是在15:00後下跌,正正是恒指上升時段,只是大戶要換碼追成份股,大家放心唔洗止蝕住,星期一 ...

係就好喇, 你真係好人肯分亨d料比我呢D無知既C9, 而家知道係呢個原因, 希望d大戶下星期可以追返就安樂晒

別墅

原帖由 0906 於 09-9-4 21:02 發表
Thanks, I also 1.48in, and 866 not yet cut loss.

Hay, you are new member?
Or you change name old member?

yes,我係新註冊的,其實之前間中都有睇,不過冇註冊,我老婆就有,我都係睇到你地講隻866先入嚟睇吓,點知睇吓睇吓原來個個都高追$3.X,咪註冊入嚟吹吓水,仲有..........隻866我睇遲啲會抄一抄上$2.2左右

別墅

前日朋友叫我入隻2307話會抄到$7,我睇完見升咗兩日咪唔住,果然跌到昨天$2.12,不過馬上升返,今日升得仲勁,不過我睇我都唔會買住,就算買我都係睇$3.5左右,唔好貪,放得風出嚟你起碼要打個六折就要沽,嗰四折係莊家叫高然後走貨的

子爵府

冇法啦做左羊太怕怕啦,加上囡囡今個星期K1開學唔太得閒~~但我今日都$19入左#165收市都升左$20.8!!我要比心機追番4萬幾
原帖由 hung23hk 於 09-9-4 20:48 發表

你都遲咗一日先入

男爵府

我今日比 82 嚇到唔識 cut loss , 都唔知仲要瀉到幾多, 等下又諗下就收左市, 嚴重 loss today , 星期一.....好遠呀.....

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

thanks, hope la, so need to cut loss at 2.2 right, will not any higher..

866 really rubbish...

原帖由 hung23hk 於 09-9-4 21:16 發表

yes,我係新註冊的,其實之前間中都有睇,不過冇註冊,我老婆就有,我都係睇到你地講隻866先入嚟睇吓,點知睇吓睇吓原來個個都高追$3.X,咪註冊入嚟吹吓水,仲有..........隻866我睇遲啲會抄一抄上$2.2左右 ...

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

今日我都想買#82, 不過見呢兩日上得咁快, 唔敢高追, 驚接到火棒, 而且手上有的蟹貨未走, 所以忍咗手.

大宅

Is it a suitable time to buy 82 next Monday? Besides, I still hold 866 in at $3.19, do you mean I need to cut loss at $2.2?

Please advise, many thanks.

原帖由 hung23hk 於 09-9-4 21:16 發表

yes,我係新註冊的,其實之前間中都有睇,不過冇註冊,我老婆就有,我都係睇到你地講隻866先入嚟睇吓,點知睇吓睇吓原來個個都高追$3.X,咪註冊入嚟吹吓水,仲有..........隻866我睇遲啲會抄一抄上$2.2左右 ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至