意見反饋
義工

育兒好物 今日: 1|主題: 92767

跳至
我一直都唔明點解好多人都捨得用Pampers

大宅

國民生產總值:2701

我一直都唔明點解好多人都捨得用Pampers

我一直都唔明點解好多人都捨得用Pampers, 差不多成兩蚊一條, 後來我發覺原來好多媽咪四小時以上才幫BB換片, 其實BB長時間坐在濕尿片上好唔舒服, 既然如此為何不用比較便宜的Fitti或PetPet, 然後每兩小時更換一次更好嗎? 你們有同感嗎?

公爵府

國民生產總值:27716

Re: 我一直都唔明點解好多人都捨得用Pampers

覺得Pampers棉柔好用咪捨得囉!! 不過我唔係四小時以上才幫BB換片架!! 尤其是我囝囝, 最鍾意剛剛換上一條新片都未著褲, 往往立即噓噓, 要立刻同佢再換上一條新片, 所以我成日同佢講"您估您係有錢仔咩!!"我老公又會同佢講"您大個俾番$$老豆!!"

洋房

國民生產總值:438

我諗唔係好多媽媽會成4個鐘以上先換片掛
bb唔舒服架嘛
我通常用nepia同pampers
nepia平d都ok架
fitti都用過但我唔鍾意羅
我係安嬰兒BB

複式洋房

國民生產總值:469

我都唔會咁耐先同bb換片, 對佢個pat pat唔係咁好.
我都有用nepia, 最近想轉, 請問fitti有咩唔好, 同埋轉邊隻好呀?

子爵府

國民生產總值:12710

Me too.覺得Pampers棉柔好用咪捨得囉!!
I tried Fitti and Huggies before, my son's clothes got wet easily. :evil: :evil: :evil:
我個寶貝仔係屎撈B

男爵府

國民生產總值:5697

育兒性格勳章

我阿B以前都係用PAMPERS棉柔,真係幾貴架。不過我唔會一濕就換架喎....

以前番健康院,D姑娘成日問阿B有冇7-8條重疊疊既尿片... 果時阿B一食就換,3個鐘一次,就會有濕疊疊既片片囉,如果一濕就換,邊度有得濕疊疊呀.... ?-( ?-(

男爵府

國民生產總值:5774

我囡囡由用初生及細碼時, 我都係用噓噓樂或其他平的牌子, 但用到中碼, 發現pampers超簿和其他牌子價錢差不多, 有時特價還比噓噓樂平, 所以就開始用。到現在用大碼, 我都有試用其他平的牌子如nepia, 但囡囡的尿尿多少, 那些牌子有些漏尿, 所以都是用pampers超簿好些。有時pamper超簿(尤其珍寶裝)特價時, 比其他牌子還要平。至於特級棉柔, 我就覺得太貴, 不抵用。

別墅

國民生產總值:607

我都鍾意用Pampers, 因為吸水好好夠晒安全感, 如果出街一定用 Pampers. Nepia 都用過, 不過 bb 尿尿之後如果唔換片, 我會見到 bb 坐過既地方有水氣. Fitti 吸水力差, 你可以"渣"得出尿的 !! 因為我每次扔片前都會"渣"下睇下出唔出尿, 估計下一條片可以著幾耐; 以上係我三年前的體驗
:lol:

複式洋房

國民生產總值:219

Me too. Pampers棉柔吸水好, so捨得囉!!
I tried Huggies & my bb's clothes got wet easily.
Normally, I change pampers every 1 to 1.5 hrs.

大宅

國民生產總值:1637

[size=small]咁奇怪??!!自己仔女有得唔捨得架咩??尿片係佢咁緊要咁貼身o既用品, 梗係楝隻對佢黎講最好最舒服架啦.....雖然有d媽咪覺得唔好用..試過其他係得棉柔最好, 有咩計??!!女性用品都楝隻最舒服比自己啦

珍珠宮

國民生產總值:34425

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都覺得pampers好用,係就係貴d,但係為左bb,冇辦法啦,最多咪自己d野買小d留番黎買比bb用law。

我都起碼1-2hrs換一次片片架。鬼叫我個囡至鍾意乾淨咩,冇計啦,第日先慢慢同佢計。

民房

國民生產總值:7

最近新的PAMPERS超薄又平又好用

子爵府

國民生產總值:11239

醒目開學勳章 畀面勳章

其實我又唔係真係覺得好貴, 如果每日用8條, $2/條, 咁30日都係$480, 加上又好用, 咁邊算貴呀 (只係我個人既見解 )

侯爵府

國民生產總值:24100

畀面勳章

pampers 棉柔真係好用呀麻, 摸上手既感覺真係唔同d, 自己個b梗係捨得啦, 要比最好既野佢架麻! :mrgreen: :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:5020

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個b都係用pampers棉柔,因為覺得好用咪捨得law~bb試過其他牌子既尿片,始終都係pampers最好!而且我自己就認為唔係好貴,好似而家bb用緊m碼棉柔,$138/84 條.....除返都係$1.6一條,同埋bb用得好無計啦~

男爵府

國民生產總值:5830

我o既用後經驗係佢好透氣﹐棉柔o個隻喎﹐我個b出世用到現在就黎六個月大﹐(touch wood) 從未起過尿疹。
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

男爵府

國民生產總值:7287

ivysham,
請問你係邊度買呀??咁平既...我最平都係買到147蚊...

男爵府

國民生產總值:6227

我小b用過pampers,都唔係好好用,試過漏尿,大便又bib出o黎~~仲出過尿疹添~~之後都換o左用fitti
我都係三、四個鐘換一次片喎~~b書建議每次餵奶前換嘛~~

大宅

國民生產總值:1588

出街一定用pampers棉柔, 冇地方換又唔使担心會漏尿同up住阿b, 薄啲可以帯多幾片唔哂位, 你知同bb出街有好多野攞ga ma

公爵府

國民生產總值:27716

咁平, 我買$148

ivysham 寫道:
我個b都係用pampers棉柔,因為覺得好用咪捨得law~bb試過其他牌子既尿片,始終都係pampers最好!而且我自己就認為唔係好貴,好似而家bb用緊m碼棉柔,$138/84 條.....除返都係$1.6一條,同埋bb用得好無計啦~

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.