心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

又多一個

係我識第三個三十出頭就cancer去左, 佢地全部都係事業有成, 我相信工作壓力好可能係一個原因, 做人真係要識得鬆弛.

禁止訪問

Re: 又多一個

等待驗證會員

byychan 寫道:
係我識第三個三十出頭就cancer去左, 佢地全部都係事業有成, 我相信工作壓力好可能係一個原因, 做人真係要識得鬆弛.

咁得人驚既? 佢地本身有冇家族性遺傳架? :-(
bk閒人

大宅

其實唔只cancer,連心臟病及中風都有年輕化催勢,事前仲冇乜先兆tim。

做人最緊要好好把握目前自己擁有的一切啊。

Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

伯爵府

:-(

等待驗證會員

:cry: :cry: :cry:

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

醒目開學勳章

:cry: :cry: :cry:

男爵府

成日都聽到邊個邊個生cancer....真係好唔開心.... :cry: :cry:

男爵府

係唔係食物問題呢?近年身邊的同事有好多都生cancer,
其中有幾個去逝,好鬼down :cry: :cry:
好人好姐,唔煙唔酒,平日夠晒運動量,網球教練,無啦啦發高燒住佐成個月Hospital,先check到係肝cancer,前後3個月去了。
why :evil: :evil: :evil:

別墅

我妹妹朋友都係有CANCER, 我覺得人生變幻無常! 人生長短我們無法控制, 應及時行樂, 做自己喜歡的事.

侯爵府

cancer呢家野真係好嚇人,我有個同事得o個二十幾歲..因為我地公司係做飛機餐...而佢又係一個轉部門既情況下...入左一個要年年驗身既部會...入左只不過幾個月就到左年年驗身既時間...驗左身出黎既報告真係攞佢命...話佢"格啦底"有硬塊...要佢再驗過...驗出佢係骨cancer...仲要係第3期...唉...由知道有cancer到佢死...都只不過3-4個月既時間...之前係一d"精"狀都無...
:cry: 死既時候佢仲好辛苦...只可以坐係度...連o訓都o訓唔低...佢最後既說話就係叫左一聲"媽媽"就死左...真係好可憐...

男爵府

我讀書o個陣有個同學18歲就有cancer嘞...幾慘,佢阿媽得佢一粒女jar~

另外有個舊同學就21歲生cancer,去左....成世仔,拖都未拍過呀~~ :-(

男爵府

我爸爸之前都有cancer, 醫生話佢得half year命, 個時我仲有左添呀!! 我成日喊...
不過好彩我爸爸搵到一個醫生, 宜家醫好左...
不過都要每個月抽血keep住驗, 仲算冇事, 如唔係我媽咪都唔知點算喇!!

伯爵府

ERASER~

你身邊都幾多呢d例子喎~真係好慘呀,佢地咁年輕就因病去在~~~~~

子爵府

呢種病如果唔計年老的你們有沒有發覺生cancer的人性格有甚麼特質呢? 我所認識幾個後生去咗的我覺得佢哋多數係性格內向, 多憂慮或壓力大但不會同別人傾訴的.

首頁

尾頁

跳至