產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2020勳章

急-請問浸會醫院最新情況

Dear all,

請問浸會醫院現在8人房full不full, 一般有多少人在8人房? 多不多大陸人? 吵不吵?

Thanks all.

洋房

Re: 急-請問浸會醫院最新情況

昨天(25/1)情況:
8人房最多住左7人仲有d只係3人
我唔知佢地係咪大陸人,不過一定係中國人
[img align=left]http://www.josephleung.net/My%20Baby/mth06h.jpg[/img] 皓然相薄

複式洋房

kk1186,
我係月初係浸會生, 當時8人房平均住5-6人。當中有一兩個大陸人, 不過佢地都好好! 至於嘈唔嘈, 要睇你同房的人, 但大陸人唔嘈, 最多傾telephone大聲

洋房

how much of the charge in Baptis Hospital. Are you having surgery or natural delivery.

Thanks,

Trevormama

[center]Our little Hannah is [/center]

大宅

我也想知道價錢及喂人奶情況,thanks!

大宅

Bap. hospital is very good, esp if you want to breast-feed your baby. i was 谷奶 and the milk cannot come out, then the nurse help me press my nipples and let the milk come out, she helped me for more than 45 mins.

複式洋房

Trevormama, Ricfa,

我係join package, 開刀生, 住六日五夜, $38000 (including 自已醫生費及痳醉師費) 。最好預多d, 因為如果bb要照燈, 多住一兩日等等。

醫院有喂奶時間, 第一次 (好似係下午四點個一節) 有姑娘教喂人奶, 其他喂奶時間有姑娘當值, 唔明可以問。我覺得如果係第一胎而想喂人奶, join package會較好, 因為係到五日已經上奶, 同埋可以practice 兩三日, 有問題都解決

複式洋房

MrsBunBun,
我同你同一日生, 你係唔係著紅色晨樓個媽咪呀? :mrgreen:

洋房

Fai Fai,

Thanks Fai Fai of your details info. Do you know how much your doctor charged you? I am compairing the price of St. Teresa to Baptist.

[center]Our little Hannah is [/center]

複式洋房

Trevormama,

大宅

飛飛,
你好叻呀!我有冇

大宅

我係15/1生ka....嗰排真係好多大陸人...我自己住3 人房就唔覺ka, 不過當我去到餵奶 room時, 一隔坐咗6個人, 有4個都講國語~~

我唔係唔鐘意大陸人, 但係其中有一個不繼係度咳, 但又唔帶mask por! 大佬ah...姑娘都規定所有mami要mask先餵奶, 而且左右隔離都係新生BB, 佢都係咁咳, 真係好冇公德law!

大宅

vvbb,

因為我想住3 人房,有d問題想問你呀. thanks

1. 你住3人房full 唔 full 呀?
2. 你有無join package?
3. 你開刀or順產呀?
4. 係浸會住左幾多日呀?
5. 最後埋單幾多錢呀?
*********************************************************************************************************************************************

大宅

大宅

ricfa,
我冇join package, 因為姑娘知我2nd 胎, 佢估我會掛住個大女, 所以佢話如果你join package呢, 就點都要住6日5夜!所以建議我唔好join, 後尾我真係4日出得院, 仲save 咗好多$$ tim!

agnesbibi
1. 你住3人房full 唔 full 呀?~~4日都係2人住3人房
2. 你有無join package? ~~ 冇
3. 你開刀or順產呀? ~ 半身痳醉
4. 係浸會住左幾多日呀? ~ 4 days
5. 最後埋單幾多錢呀? ~
婦科e生(手術+巡房) = $12000
痳師=$4000
e院 = $18000
Total = $34000
該用戶已被刪除

大宅

vvbb,

唔該晒你o既回覆!
4日可以擦線啦咩?
*********************************************************************************************************************************************

洋房

依家好似唔使拆線架啦
[img align=left]http://www.josephleung.net/My%20Baby/mth06h.jpg[/img] 皓然相薄

複式洋房

[quote]
MrsBunBun 寫道:
飛飛,
你好叻呀!我有冇

大宅

H&A,
我睇返張單, $18000 內有$5000係嬰兒部收ka, 咁即係話$13000係大人住院/手術室/hubby陪產$1000/kick leg kou luk咁la!

agnesbibi,
4日就真係未"冊"得線住, 所以3日之後就返E生診所"冊" law!
我真係要"冊"線por!不過唔痛ka!

[quote]
H&A 寫道:
vvbb:

我想問下醫院點解收成$18000咁多, 包括甚麼????

首頁

尾頁

跳至