自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

這半個月的風風雨雨 , 華仔一定不好受 , 但如大家暫且<抽離>討論 , 從局外看 , 我相信華仔一定是有口難言的苦衷.
Andy 一定有錯 , 錯在24年前的他太年輕 , 也許這<錯>挽救了他、俞小姐、也許有小華仔、華女...如他 / 她真的結了婚 , 也許也會離婚 , 單親家庭 , 全家上下都不好受.
就算有十萬個<絕對>的理由華仔選擇悔婚或分手 , 堂堂男子漢 ,講一個理由已被人駡到體無全膚 , 無他 , 因為他是男的 .試想想 , 他若公開分手原因 , 無論是甚麽年期 , 正負雙方的討論 , 只會對雙方都有損害.
也許 , 簽婚書的過程根本另有文章 ,不是我們看得那麽簡單... 任何在家中會有婚書 , 可供隨時簽用 ? 女方一字沒提為何是有備而來...
那麽高興值得紀念的日子 , 為何照片也不拍一張留念 ?
一切一切的報導 , 衹是單方面 , 而華仔 , 只好啞口吃黃蓮, 因他絕不是一個婆媽的男人...
我深信, 守秘密是絕對痛苦的 , 世上多少父母,兒女犯錯,為保護子女, 守口如瓶 , 男/女朋友、夫婦亦然 , 凡人 / 名人皆是 , 做 <人>真艱難......
華仔 , 找一個高人 , 把心中的事暢所欲言, 整頓一下才決定下一步要走的路吧 !
[img align=left]http://usera.imagecave.com/kae/e6.gif[/img]

大宅

大宅

好媽媽勳章

伯爵府

講真,時間總會過去,我地同劉華根本冇任何關係,就算而家D人鬧得幾激都好,都只不過係茶餘飯後既話題啫!正如當日阿嬌件事咁,雖然而家仲有好多人唔鐘意佢 (包括我),但佢既勇氣又真係值得鼓掌!

無論係劉華定阿嬌,只要佢地唔理人點講,日子都總會過去既!

大宅

事實證明冇娶喻可欣係.............................正確!

侯爵府

無論華仔決定點做, 相信總有佢既理由.
一個好男人, 永遠支持你!

華仔:
唔駛再理外間風雨, 唔需要再向外人交待. 你認為對的, 總有你既理由. 向前行吧!
一家人齊齊整整, 健健康康最重要.
祝福你及家人!

侯爵府

醒目開學勳章

原帖由 知多D 於 09-9-3 12:36 發表
這半個月的風風雨雨 , 華仔一定不好受 , 但如大家暫且<抽離>討論 , 從局外看 , 我相信華仔一定是有口難言的苦衷.
Andy 一定有錯 , 錯在24年前的他太年輕 , 也許這<錯>挽救了他、俞小姐、也許有小華仔、華女...如他 / 她 ...
其實我好細過鐘意華仔 當然佢靚仔 其次係佢真係好小負面新聞 做人積極.見到佢真係好愛家人.個時講唔洗工作就會陪家人過 好小夜生活 現在見到佢逼到咁 佢點一不好受

伯爵府

畀面勳章

樓主講得好啱
如果真係相愛係埋一齊好應該
但既然已相隔24年, 人地都唔愛你,我相信俞小姐根本都不愛劉華, 何必呢
俞小姐收手吧

男爵府

我雖然唔係華仔fans,但係我好欣賞佢一直以來做事同對人的作風,其實如果佢唔係一個咁出名的藝人,有邊個會理你結過几多次婚,真係講又死,唔講又死。
不過我今次好支持佢講出來,因為作為一個負責任的男人,要個女人黙黙咁等候自己廿几年,甚至連男女朋友的關係都唔可以公開,我覺得應該要比返個公道個女仔的。

大宅

變咗大話天王喎, 睇返收費台同佢嘅一個訪問, 真不失為"藝人", 哩行最興嘅一句話, 唔回應咪得囉, 又要扮事無不能言咁, 一話蓋一話, 就嚟蓋唔晒喇

伯爵府

同意...
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

伯爵府

做人難,做藝人更難

唔好理人講d咩都好,做係自己應該做嘅嘢就ok啦~~
做多d好戲,唱好歌,參加多d社會服務,對自己同家人好,過得自己過得人啦!!!

珍珠宮

原帖由 21520826 於 09-9-3 03:21 PM 發表
做人難,做藝人更難

唔好理人講d咩都好,做係自己應該做嘅嘢就ok啦~~
做多d好戲,唱好歌,參加多d社會服務,對自己同家人好,過得自己過得人啦!!!

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

首頁

尾頁

跳至