懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

食炸糊, 住咗一晚廣華出番黎, 好緊張

如題, 但見到d媽咪都好痛, 有個在產前病房已痛到喊.

我被送到產房那邊聽機時, 有兩個媽咪痛到不停嘆氣, 好辛苦.

由於bb只是在做試下出來的運動, 我的陣痛是沒有規律, 所以只開到零度, 便被送回到產前房觀察一晚, 我隔離床的太太已是第三胎, 但仍痛到嘆氣, 她由早上十時已開到二度, 到晚上七時才開到三度, 才由產前房送回產房, 但她亦已痛到不停嘆氣.

請問有什麼方法可以減少痛楚及可以快d生, 生阿b實在好恐怖!

好大壓力!
^^^... ^^^

大宅

Re: 食炸糊, 住咗一晚廣華出番黎, 好緊張

Lazypig,

我都想知呀! 我都好驚呀! 睇完有關QE siusiuding post 個case 重驚!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

lazypig :
唔好咁緊張啦!我果時都入左第三次先生到個女咋!
唔係個個都咁痛架,要睇下自己平時忍唔忍到痛啦!
到產房之後就可以聞笑氣,有d用架,聽住姑娘教你點做,可以既話叫老公陪你,會好好多架!

努力呀,記住好快就會見到自己既骨肉,到時就會乜都唔記得架喇!
祝你有個肥肥白白既Baby!

大宅

lazypig
放鬆d, d度數會開得好d咖~ 我半夜差不多4點入院, 8點就落產房, 10點就生左la~ 我自己都估唔到可以咁快生左bb出黎丫~

你去到產房個陣, 聽到其他房bb出世既喊聲, 就比左好大既鼓勵你快d生bb出黎咖啦~

子爵府

好媽媽勳章

放鬆d啦...唔駛驚架...講真呀...我都試過呀...我以為穿水喎...點知唔係...住左一晚醫院...見到人地咁痛...我都驚驚地...後尾過左預產期...住左一晚醫院...第二日先幫我催生...未生個陣時我都怕痛...同埋好驚架...驚唔知點生阿B...但係當我真係生個陣時...我放鬆自己...唔去諗痛...當去廁所咁生阿b...好快我就生左阿b啦...如果你怕痛既...好似我咁呀...我都怕痛驚生唔到...我用左無痛分娩...雖然唔係話完全唔痛...但真係無咁痛...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

利太, 寶寶是你第一胎嗎? 你食開什麼? 咁順利, 真幸福!!!
^^^... ^^^

大宅

lazypig
係呀, 囡囡係我第一胎, 我無食涼野, 又無做運動, 只係放產假前返工時行多d咋~

別墅

唔使太緊張,千其唔好比其他人的叫聲影響. 我記得我生bb,係候產室有另一個媽咪,佢未開到3度就又打針,又吸笑氣,又大叫,好采我唔受佢影響,自己不停用哹吸法, 后來都係到6度先用笑氣,大痛咗唔夠1個鐘就生咗.

放鬆d,諗下好快可以見到bb咁就唔驚.

努力,加油,等你好消息....

首頁

尾頁

跳至