意見反饋
義工

想生BB 今日: 117|主題: 99426

跳至
懷疑老公有外遇...........

大宅

國民生產總值:1091

懷疑老公有外遇...........

懷疑老公有外遇.........
我住圍村..我奶奶住我附近,5年前同居那時,在奶奶家發現老公一堆私人物品,那日是平安夜..內裹發現一張女人相.很明顯是大陸妹...無激動無傷心,過完x"mas..就將張女人相..放入老公銀包,放相位,,亦將我d相和老公合照全部取起,他發現了,但很平靜講了一堆廢話,,(我知妳知呀!我無找她好耐,我都吾記得有她張相.)跟住他將那女人相在我面前燒咗..我問了他一句,有無同他上過床,他說無.我回敬他一句,你試吓拿條魚出門口煨貓..睇下有邊隻貓吾食魚我就相信你.跟住我收拾東面走,他在我拾野的時候走先過我,,吾知為何拾了3個鐘都未拾完.3個鐘後,他飲了酒回家,他一入屋抱緊我,,(對吾住,妳吾好走).相識8年第一次同我講對吾住,,心軟了...自己騙自己..大家未婚,他有權選擇,,最後和好如初..我好憎x"mas那幾day..最後結了婚..下月8日我哋結婚4週年.............

今日我在同一位置發現了補領回鄉証收據..他半年前不見銀包..連所有証件一同失去..我心痛.真的真的心痛極了 我無打算問他...我吾想比多一次機會他說謊...我再發現一張紙仔..裏面寫了一個女仔名和香港手提no..女仔字跡...張紙半年多前在他銀包發現過..當時他說吾要架啦...d friend 既女友no...今日我再見到那張紙條...我既直覺...有d野...我老公30 la...一d都吾定性..一星期有兩晚落酒吧...有10次我都去3次既...我係一個愛靜的人
他跟我雙反...唉...............我可以點做...教教我thx ?-( ?-(
annie ;-)

男爵府

國民生產總值:9329

2019勳章

Re: 懷疑老公有外遇...........

annie,咁其實你同丈夫之間有無發生過咩事而引致佢有外遇?
我覺得男人最貪圖新鮮感,只要有時比d新野佢試下,好似扮得特別靓d,煮d好食的送比佢食.等佢知道屋企個老婆是最好的,如果你無咁早瞓,可以聽下逢一至五晚12-2時段 FM903的絕情谷.都幾好O架!
]

大宅

我地之間相處吾到...兩個都是火爆人
我地成日為d小事嘈
annie ;-)

男爵府

國民生產總值:9329

2019勳章

既然改變不到對方性格,就要改變自脾氣啦,如果你仍愛佢及想大家關係持續既話,當想嘈交時候,就先深呼吸冷靜d,凡事忍耐,正所謂千年修來共忱眠....

]

大宅

annie ;-)

禁止訪問

國民生產總值:3892

別墅

國民生產總值:685

annie

見到這title..跟住見你的名字!!個心即刻有些不安!!再睇埋內文....真係唔明男人點解會咁!!有個美好家庭...點解自己又要親手去摧毀!!

我覺得真是要好好傾吓!!究竟發生咩事!!現在都只是你假設的!!不如試試冷靜地傾傾!!!
你一定要冷靜點去思考...唔好因一時沖動做出些傷害大家的事情和說話!!免得日後大家有條翅!!!如你真選擇了原諒.....你就一定要學習忘記和比信心佢!因不忘記將來自己會好痛苦!(會變得好敏感)

這些事我們只是比小小的意見!!因我們唔認識你老公!!不知他性格如何!!我們真係要好好了解身邊的人!!我不知他只是玩玩而以還是和她有感情!!

我自己覺得現在你們的地步不是太壞的!!其實真是可以傾吓!!講番自己的感受.....!!可能實情不是你諗得咁差!笑番吓啦!!

婚姻真是要相方...如你向前...佢就原地踏步甚至退後....那様真係好難搞的!!

你現在唔好諗太多了!!今晚早點訓!!唔開心就上來傾傾吧!!

大宅

國民生產總值:3123

annie~~~~
睇完標題,冇諗過會係你!!!!
你老公有冇外遇,我唔敢講,
不過我可以講女人既直覺係好準架!!!
(因為我都試過發生一d事)
聽你講,你同你老公相處唔到,
我可以比d心得你囉,
以前我同我老公都係相處得唔好,
兩日一小吵,7日一大吵!!!
係有一日我奶奶同我講,
如果個男人發脾氣既時候,我地最好唔好出聲,
佢要點鬧就由得佢,唔好理佢,
等過一兩日佢心情好d既時候,
再攞番件事出嚟傾,咁兩個人就唔會0曹架喇!
同埋佢要做d咩都唔好理佢,
佢鐘意做就做,而我地就做好自己既本份,
日子耐左,佢就會知道個老婆有幾好架喇!
因為男人好衰架,永遠都唔會諗到我地對佢有幾好,
由其是鬧交既時候!如果你就哂佢,聽哂佢話,
鬧交既時候佢就會諗得到!(哩樣嘢係我老公講番比我知架)
我都明白兩公婆根本就冇理由要咁做,
要做到咁個女人會好辛苦,
如果唔想離開佢既話,就唯有搵方法,令兩個既關係好d!
哩個方法我都教過我一個朋友,
(佢地既問題係個女人有外遇)
佢地而家已經好番冇事!!!
我就係咁做,捱左兩年,而家既關係已經好左好多!!!
(咁當然唔係一日半日就有成果啦)

其實我覺得你而家要諗清楚,
而家自己對佢係點呢?
當佢真係有外遇自己又可唔可以接受同仲愛唔愛佢呢?
諗清楚就搵個機會同佢傾吓,
睇吓佢係咪真係有問題!!!

別墅

國民生產總值:877

annie,
首先,當然希望你估錯啦...唉,不過男人呢種生物....
想佢唔拈花惹草真係好難,我都唔明d男人點解娶到個好老婆,有個美好家庭都要搞d咁既野,個老婆係佢地自己揀返黎既,點解娶左佢又唔心足呢??!! :-x
男人要一腳踏兩船係話都冇咁易架~~好似我咁,我生個女之前,有次打去我男友屋企搵佢,佢老豆聽,佢話"佢同佢老婆落左街喎"我話"下,佢老婆??"後尾我大埋肚,同個衰佬離家出走後先比我知佢同佢之前條女未散就同我一齊即係同條女一齊2年,同我一齊1年半,而佢老豆老母冇見過我,但見過個條女,所以聽到有第二個女仔打去就咁講野,我慶到嘔呀,而家我知佢同條女斷晒聯絡我先冇嘈佢,而且有咩家庭聚會都要帶埋我去,等佢地知道而家邊個先係正印!!唔係等陣又話我係第3者,狐狸精...男人真係好鬼賤架~個時我隻佬仲日日接我放學,晚晚傾電話傾到三更半夜,我真係唔知佢點會仲有時間搵個條女,男人真係咩野方法都有架...~你老公收埋咁多野已經身有屎啦...不過你唔好嘈佢喇,睇定d先la
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

大宅

兩日一小吵,7日一大吵!!!
呢兩年好少la...我已進入化境
如果個男人發脾氣既時候,我地最好唔好出聲,
佢要點鬧就由得佢,唔好理佢,我做到..但真係好嬲時就做不到
多謝各位sister的回應
最嬲的是偷偷補領回鄉証
至於個女人no...我一有機會check他電話...我錯冷靜處理
annie ;-)

大宅

國民生產總值:3123

annie~~~
咁就好喇,最緊要你可以冷靜去處理大家既事!!!
希望你地好快就會冇事!!!

子爵府

國民生產總值:12378

annietsang

你將個電話號碼, 靜雞雞掉左去, 你吾出聲, 你老公吾敢問架, 你留番係度, 咁你老公咪會打電話比個女人囉.

複式洋房

國民生產總值:356

雅典娜 寫道:
砰!砰!砰!”敲門聲越發劇烈了,不能再裝作沒有聽到,他嘆口氣,從她身上爬起來,走近門上的貓眼一看,頓時變了臉色。

“我老婆!”他驚慌的抓起內褲,卻手忙腳亂的穿反了,又急著套上外褲,匆忙中卻踩住了褲腳,在賓館的地毯上一跳一跳的…她卻出奇的冷靜:“還有誰 ?”

“我老婆,還有誰!?”他忽然變得楞頭楞腦的。

“我是問你外面還有什麼人,看一下!”她厲聲叫道,他跳到門邊,在上面半天。

“沒……沒有,就她一個。”她冷笑一聲,既然沒有管區警察陪同,就算捉姦在床也沒有用,倒不如乘這個機會攤牌,她不相信自己鬥不過一個平凡庸俗的家庭主婦!

“開門,讓她進來。”他遲疑了一下,把襯衫塞進褲子之後,又回頭張望,看見她堅定冷冽的目光,才嘆口氣,開了門。

女人探頭探腦的進來了,但沒有如預期的大哭大鬧、捶打丈夫、辱罵情婦、邊流淚邊吵著要離婚,反而一臉誠摯的笑容:“嗨!老公,我就知道你在這裏。”

他本來鼓足勇氣打算翻臉的,一句“抓到就抓到,怎麼樣?”硬生生吞了回去。

“你好辛苦哦,上班這麼累,還要到這裏來?”聽來是嘲諷的口吻,可是仍帶著微笑,他的下一句“離婚就離婚,怎麼樣?”自然也就平空消失,反而有點靦腆的,嘿 的笑了。

她躺在床上,裹著被單看這個男人怎麼應付他老婆,沒想到那女人的脾氣出奇的好,竟然幫他先生著起裝來了,套上西裝、打好領帶、拍拍肩上的頭皮屑,還退後兩步,像在看一件藝術品般仔細端詳:“嗯!真帥,難怪老是有小女生看上你。”

她火冒三丈,從床上坐起身來,不顧身上,仍然一絲不挂,那女人卻當作沒看到她一樣,打}手提包拿出一瓶康貝特來,“你累了吧!來,喝一瓶加加油。”

他用眼角的餘光瞄她一眼,居然乖乖接過來咕嚕嚕喝了,像一個做錯事的小學生一樣讓媽媽牽著手乖乖回家,“沒事了吧?那我們回去了好不好?”

太目中無人了!她想破口開罵,卻找不出什麼話來,正要開門出去的女人好象才注意到她:“哦,對不起,我們先走了。”手裏仍緊抓著老公的手,輕輕掩上門時,仍是一臉誠懇的笑:“我先生功夫不錯哦…拜拜!”
;-)

大宅

badegg
你將個電話號碼, 靜雞雞掉左去, 你吾出聲, 你老公吾敢問架
(我做咗la) 昨晚我問他需不需要陪你去補領回鄉証..他說不需要...我問他你偷偷整左ar...他不出聲...我沒再問他
annie ;-)

子爵府

國民生產總值:12378

annietsang

你而家以靜制動, 睇下佢有咩動靜囉. 同埋你自己諗埋, 如果真係有野 , 你會點做, 正負面都諗清楚, 你要知道自己既方向, 先至可以有下一步既行動. 最重要既係, 鍚自己多D囉.

大宅

badegg
好老實講句,,他偷偷補領回鄉証...亦都會偷偷上大陸...而家24小時通關甘方便,,在我家去羅湖火車站只需10分鐘taxi...$30他知我最不喜歡他回大陸,,,未婚前上面曾經有過...女人點會甘容易忘記呀
剛剛同他講,,,我呢半年好開心..他問點解,,,我說我老公無返大陸好耐,,,我安心咗lo,,但不久將來..我會好似以往甘吾happy la...所以下月8日我哋結婚4週年,要好好慶祝,因為吾知有無第5年...同埋我過埋年一定要努力找工..有咩事吾會有人可憐我,,我亦吾想衰番外家..女人有個錢好d...他無出聲
我真的要揾工,,,起碼走,,都有個錢呀..
annie ;-)

別墅

國民生產總值:877

annietsang,
係呀,呢個時候最好就係搵定工,比條後路自己行ma
過去的留不住, 未來的難預測, 守住現在,當下即是~

洋房

國民生產總值:48

annie,
多口問句, 你老公咁樣, 會影響你生bb的信心嗎? 我剛有個好友, 陀到七個月, 個老公話走就走, 冇情講。我幫佢揾單親媽媽的資料, 發覺好多男人都是在老婆陀仔時出事。我個friend晴天霹靂都係自己面對, 慘得好緊要。

禁止訪問

國民生產總值:3892

別墅

國民生產總值:599

annie,
我唔知點安慰你,但希望你不要想太多...萬大事也有解決辦法的....不過張小嫻教過...唔好吓吓玩篤爆...因為d 男人唔受呢套.....希望你会開心d ,對自己好d !!!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.