跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先食完....我個大仔話好味...
但我覺得口味真係無以前咁好...
豆沙餅同線糊就好D...
我媽咪就覺衛生MAMA DE...

有無BK 媽媽食過?

大宅

以前讀書年代時時去果度食(好好味)
不過e+好似越來越差
近期已沒有再去了

原帖由 Grace007 於 09-9-3 21:25 發表
頭先食完....我個大仔話好味...
但我覺得口味真係無以前咁好...
豆沙餅同線糊就好D...
我媽咪就覺衛生MAMA DE...

有無BK 媽媽食過?

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

好耐無去過咯, 上次去因為細妹介紹, 話幾好味同埋價錢相宜~~

但入到去, 覺得環境唔OK, 啲位好窄, 唔係太乾淨, 坐到渾身不自然, 食物都係一般, 無特別, 無驚喜~~

大宅

food is ok la, but now is more quiet, no much client.
i prefer the food here more than 川滬小廚.
But the services is really need improve.

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

之前我吃上海food多數去川滬, 現在改了去海寶樓下嗰間, 多款式及好味啲~~
原帖由 wiw825 於 09-9-4 01:36 發表
food is ok la, but now is more quiet, no much client.
i prefer the food here more than 川滬小廚.
But the services is really need improve.

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

以前紅洋蔥好好味架, 都有廿年歷史, 而家就覺得麻麻地, 我都係去京川拉麵肥姨姨...

男爵府

畀面勳章

讀書果個時代真係好食既,依家就
因為食來食去都只得一種味道,所以無去lu....

男爵府

係呀, 讀書時, 都會成日去, 現在就無啦, 因為真係唔多好食了.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

呢間野我最初搬入大埔時聽聞話好食,
去試下啦, 有d污漕, 都接受到,
佢d野一d都唔好食,
d餸太鹹, 可能係我食得太淡,
但個小籠飽真係差到,
d皮都仲硬未熟既搞錯!!
我好鍾意食上海野但都唔會再幫襯,
家陣去開大埔墟有間上海野,
果度d小籠飽皮薄又有汁,
正路好多!

大宅

以前成日都有食但依家已經無食lu , 果時已經覺得佢環境麻麻但到今時今日都無改善好似好污糟咁已經無再去

大宅

其實佢開業界30YRS...真係要番新下...
同埋客源可能比較少...D 餃子同小籠飽唔新新鮮..
真係好可惜...大埔一向老店都好好味...而且出名.
希望將來有改善啦.

伯爵府

畀面勳章

想請問京川拉麵肥姨姨o係邊度傢?我好鍾意食上海野,但上次去洋蔥時食食我隔離度牆有隻申甴走咗上黎,你知d位幾迫傢啦,走都走唔切,嚇到我丫
原帖由 mrs.so 於 09-9-4 10:38 發表
以前紅洋蔥好好味架, 都有廿年歷史, 而家就覺得麻麻地, 我都係去京川拉麵肥姨姨...

複式洋房

我都係讀書時期就多幫襯,但d環境同食物水準就漸走下坡,近2年都少去啦,我都希望佢有改善.

大宅

my rank is
1. 紅洋蔥
2. 川滬 tai po market
3. 川滬 tresure garden

i also want to know where is 京川拉麵肥姨姨

if Tai Po new market "sai kee" fire pork chop noodle can consider as shanghai food, it will rank number 1. "Tung Kee" in the same floor is much worser than Sai Kee.

原帖由 MANFUN2010 於 09-9-4 10:27 發表
之前我吃上海food多數去川滬, 現在改了去海寶樓下嗰間, 多款式及好味啲~~

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

京川係懷仁街有間7-11斜對面, 有間叫日興金行既轉彎行多三四個舖位, 我喜歡食佢既手撕雞同糖醋小排骨, 其他都一時時好味, 可能要睇師傅心情...

原帖由 catmummum 於 09-9-5 11:37 發表
想請問京川拉麵肥姨姨o係邊度傢?我好鍾意食上海野,但上次去洋蔥時食食我隔離度牆有隻申甴走咗上黎,你知d位幾迫傢啦,走都走唔切,嚇到我丫 ...

伯爵府

畀面勳章

thks mrs. so
原帖由 mrs.so 於 09-9-6 07:09 發表
京川係懷仁街有間7-11斜對面, 有間叫日興金行既轉彎行多三四個舖位, 我喜歡食佢既手撕雞同糖醋小排骨, 其他都一時時好味, 可能要睇師傅心情...

大宅

去過一次發覺簡直係一間不知所謂既鋪頭,布蓋大門所以唔知佢食咩。聽名以為係西餐到去先知食上海,ok咁試下無妨。點知勁難食,勁油勁鹽都算,食物係凍既,重要唔平喎!一定冇下次~~

大宅

以前真係very good ka

男爵府

一代不如一代!

首頁

尾頁

跳至