跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章

各位靚太, 你哋覺唔覺得石湖墟街市係唔係好迫??? 我唔係指買餸嘅人, 而係d檔口越擺越出, 攪到冇路行呀 如果推住bb車真係入唔到中間嘅舖位, 更加唔可以企定定睇野, 真係唔明點解咁多年都冇改善, :-( 今朝我見到佢走鬼, 條路闊咗d, 但轉頭又窄翻, 呢個問題究竟幾時可以解決?????

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

不如我地日日放封投訴信入信箱, 可能街市管理人員會做番d野
原帖由 vivi2009 於 09-9-4 14:08 發表
各位靚太, 你哋覺唔覺得石湖墟街市係唔係好迫??? 我唔係指買餸嘅人, 而係d檔口越擺越出, 攪到冇路行呀 如果推住bb車真係入唔到中間嘅舖位, 更加唔可以企定定睇野, 真係唔明點解咁多年都冇改善, :-( 今朝我見 ...

子爵府

好媽媽勳章

投訴都冇用架, 我見過嗰d街市管理人員被檔主閙阻住嗰地球轉呀陰公 唔通d街市管理人員真係無權無勢, 香港係講法律架嗎 有政府撐都無呼, 咁都得

男爵府

冇用ge啦, 政府係有講冇做 , 唯用靠自己。
原帖由 vivi2009 於 09-9-4 15:09 發表
投訴都冇用架, 我見過嗰d街市管理人員被檔主閙阻住嗰地球轉呀陰公 唔通d街市管理人員真係無權無勢, 香港係講法律架嗎 有政府撐都無呼, 咁都得 ...

子爵府

好媽媽勳章

其實我都唔明d街市管理人員點解會怕咗d檔主, 嗰街市咁旺, 唔驚冇人租, 我知道好多粉嶺住嘅靚太都過來買餸, 好過成日比人投訴 好多時我拉住架私家車買餸嗰陣都情願係龍豐逛吓買 d 菜都唔上去

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我無帶囡囡去街市買"送"好耐啦, 根本連人都迫到死, 無可以推到BB車囉..
咁辛苦買餐"送", 何必呢....
超市&龍丰都有好多鋪..
無謂辛苦自己....

大宅

好媽媽勳章

佢地會識走鬼架~有幾次我好早去買餸既時候,見到條路闊左好多我問菜檔d人佢話有人黎足要走鬼~....到下午就可以放返出黎~枉佢講完仲笑得出

子爵府

好媽媽勳章

佢哋好叻架, d 管理人員未到佢哋已經知道, 今日見佢哋執嘢嗰陣係未見到d人黎 我諗當局要好好檢討內部嘅運作啦

大宅

我至怕二樓,菜檔D路都夠窄,D生果檔條路窄到冇氣透,次次去親買豆腐都要逗路經雜貨檔過去豆腐檔

別墅

回覆 1# vivi2009 的文章

有時想拉車仔去買好多嘢!!都好困難..啲菜檔和生果檔真離譜.....

男爵府

all 如來有內鬼.
原帖由 vivi2009 於 09-9-4 20:46 發表
佢哋好叻架, d 管理人員未到佢哋已經知道, 今日見佢哋執嘢嗰陣係未見到d人黎 我諗當局要好好檢討內部嘅運作啦

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

度度都有內鬼!!唔係收檔開檔咁快手咩!!

你睇下龍豐下面D檔口, 咪又係咁, 如果佢哋唔係喺大街我諗情況就好似樓上咁, 試過放工經過有食環署執法叫佢地執野, 男嘅就話有人打人, 女嘅就話有人非禮, 佢報警快過你呀!!
終於咪又係D警察叫食環署""顧住自身安全""收隊!!

大宅

好媽媽勳章

最怕行經d生果檔
根本條路窄到肥d都過唔到
真係驚掃低佢幾個生果時
比唔比$好
珍惜生命 ~~ 上帝還讓你活著  就肯定有祂的安排

子爵府

好媽媽勳章

其實除咗打佢哋貼係街市嘅電話之外, 有冇其他渠道可以反映一吓情況, 例如上一級, 又再上級....... 總之可以比d壓力佢哋認真啲做嘢

男爵府

原帖由 vivi2009 於 09-9-5 16:51 發表
其實除咗打佢哋貼係街市嘅電話之外, 有冇其他渠道可以反映一吓情況, 例如上一級, 又再上級....... 總之可以比d壓力佢哋認真啲做嘢 ...

理論上搵區議傾下會有幫助GE!

子爵府

好媽媽勳章

今朝街市又走鬼, 行得好舒服, 可以慢慢揀!

複式洋房

不如搞個遊行啦,
搵好多架bb車同叫埋區議員一齊去菜檔同生果檔行個圈啦
通常呢o的o野好好地慢慢講係冇人聽,係要玩大佢先有人理!!
好似街市個電動樓梯咁,成日壞都唔大修,終於有個呀婆o係落果面仆左落黎仆到成頭血先整,你話死唔死!!!!

大宅

我日日推住架買餸車都唔易過,莫講講話BB車

子爵府

好媽媽勳章

其實係唔係個個街市都係咁立立亂, 點解好以有人反映呢個問題, 唔通真係習慣成自然, 唔覺得有問題 迫迫吓就會引埋d扒手黎, 我見一個男人黑黑實實大約四大幾歲, 都幾有型, 著住t shirt 短褲, 斯斯文文咁伸手入我朋友的手袋, 好彩我朋友醒目, 問佢做嘜, 佢就若無其事咁走咗, 我哋望著佢都唔識反應, 佢個款唔似來買餸, 可能是想順手牽羊, 各位靚太要小心!

子爵府

好媽媽勳章

個街市d人都吾老實, 我新搬入區.. 我有次買南瓜仔, 收我20元.. 有無攪錯.最多咪10文.邊有咁貴架... 吾係我無野煮粥比dd. 又夜. 我都吾買呀.. !!!!!以後都吾幫樓上左手邊第2間既菜檔..

另外.. 右手邊個d 生果檔. 嘩.. 扼人扼到.有次我新黎既工人去買蕉.. $15元..比左d又黑又欄既佢.. 我睇都嬲. 仲好sell 比人.. 前日.去睇有咩生果.. 個檔主.. 磅完又一手抽一抽提子入去.. 隊比我.. $50啦.. 收你好平.. 我最憎人咁做生意..試過幾間, 幾次都係咁...行入去又係咁叫你.. 好有壓力囉... 行都行得吾自在啦..

樓下電梯向上左手邊個死人豬肉老.. 睇住佢執台邊既肉乾比我.. 我都講明.比bb食..我大叫住佢. "你吾係化"""... 我笑笑口放返低.. 切過比我....

我坐月時. 陪月都講上水街市扼人既.. 檔檔都扼人既...

我而家明囉..

首頁

尾頁

跳至