婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無媽咪睇開邊位耳鼻喉科醫生好的, 可以介紹給我嗎?
因為我喉嚨成日有些腫脹的感覺, 同埋好似緊緊地咁, 好乾咁, 好唔舒服, 之前睇過醫生話我係 "慢性咽喉炎", 食左藥好些, 而家又係咁, 想再睇第2個醫生意見.  

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

黃海清醫生,近信和

大宅

區兆寬醫生
電話:23323080

複式洋房

回覆 3# peggy319 的文章

請問是否要預約? 診金大概多少? 近邊區?

大宅

區醫生是需要預約,診金約$400-500,他在佐敦嘉賓大廈。

複式洋房

ENT-doctor

原帖由 lau3104 於 09-9-4 16:27 發表
請問有無媽咪睇開邊位耳鼻喉科醫生好的, 可以介紹給我嗎?
因為我喉嚨成日有些腫脹的感覺, 同埋好似緊緊地咁, 好乾咁, 好唔舒服, 之前睇過醫生話我係 "慢性咽喉炎", 食左藥好些, 而家又係咁, 想再睇第2個醫生意見.   ...

是否真的是咽喉炎? 吞口水時, 那腫脹的地方會否跟着一起上落? 在香港醫生網找耳鼻喉醫生,可以找到一位姓趙女醫生,銅鑼灣京華中心, 我睇過, 細心, 有經驗, $600.

男爵府

咁你有沒有聲音變得沙啞呢?
我都唔知點解我近呢三個week無病無痛突然把聲好似失左咁.睇左一個醫生食埋藥都唔好.所以都想搵個專科照照.
請問診金係咪未包括照內視鏡呢??

複式洋房

診金

原帖由 ERICBB 於 09-9-27 21:04 發表
咁你有沒有聲音變得沙啞呢?
我都唔知點解我近呢三個week無病無痛突然把聲好似失左咁.睇左一個醫生食埋藥都唔好.所以都想搵個專科照照.
請問診金係咪未包括照內視鏡呢?? ...

你最好看專科, 我相信診金不包括照內視鏡. 有些錢唔省得. 但若果因錢的問題, 但又想快些, 我建議你請家庭醫生寫一封轉介信,然後去政府專科排街症.

我最怕你是甲狀腺病的初期, 你快些決定如何做, 我等你消息.

男爵府

想同大家分亨一下.原來一定要睇專科先得.
普通內外科原來都唔清楚.查不到原因.
我終於去睇你地介紹既專科醫生區醫生.
佢話我聲帶有二粒息肉.左右各一粒.一大一小.
我都好驚.醫生第二日就馬上幫我安排醫院做全身麻醉手術割埋去.
唉...希望無事啦.仲未知有無問題.要等化驗報告出.

複式洋房

Everything ok now? How much is the operation? thanks!
耶和華是我的牧者,我必

首頁

尾頁

跳至