意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 4|主題: 77757

BB打完針[樓計]?

禁止訪問

國民生產總值:10761

BB打完針[樓計]?

男爵府

國民生產總值:5830

Re: BB打完針[樓計]?

我阿b打完針第二日都會好扭計及'痴'身。真係抱到手'byte'。
如果無發燒都係唔好餵退燒葯啦﹐始終係葯黎。
針口痛妳可以用熱水同佢敷(熱少少唔怕)﹐佢會舒服好多架。
我的家有個馬桶, 馬桶裡有隻馬騮

侯爵府

國民生產總值:24623

好媽媽勳章 畀面勳章

同意 funann 所講,你打針前後都煲d涼嘅糖水比佢飲
我仔歲半針都打埋toughwood咁多支針都無燒只有針位紅咗少少.

禁止訪問

別墅

國民生產總值:660

我就會煲d紅蘿蔔水比佢飲.

禁止訪問

侯爵府

國民生產總值:24623

好媽媽勳章 畀面勳章

[quote]
RebeccaChan 寫道:
我應該煲D咩比BB飲,佢得兩個半月.
有D人話揾米水.
有冇媽咪知道呀![quote]

米水得ar,仲幾好tim

禁止訪問

複式洋房

國民生產總值:185

其實都唔使做乜特別野,我經驗(呀仔現在歲半零一個月大)就係唔好攪佢個傷口,因為真係痛架!唔使特別清潔佢,最重要係唔好按倒個傷口就得喇,我就唔會因打完針特別煲乜佢飲,因為飲開甜野,個bb會唔肯飲水,到時仲死火!(我個人認為)同佢唱
Cheuk Cheuk Ma :wave:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.